Svensk chokolade kladdkage

1

For år tilbage snakkede jeg med én af Callebauts dygtige chokolademestre. Jeg fortalte ham, at jeg længe havde søgt hemmeligheden bag en svampet, men chewy chokoladekage. Jeg har flere yndlingsopskrifter på svampede chokoladekager med intens smag af chokolade, men de har endnu ikke opfyldt mit ønske, om den chewy og næsten klistrede konsistens, når man tager en bid. Han fortalte mig, at når man bruger rigtig chokolade, så bliver kagen svampet, intens i smagen og en rigtig brownie. Præcis som opskriften på min allerbedste brownie er. Men når man bruger kakaopulver, så opnår man den chewy konsistens og den lidt lettere chokoladesmag. Nu har jeg endelige ramt plet med opskriften. Den her chokoladekage minder mest af alt om en kladdkage, jeg fik i Stockholm, da vi besøgte byen, og som jeg har tænkt på mange gange siden. Jeg er svært begejstrede, og den her opskrift er hoppet lige ind på listen over ”favoritkager”.

Kagen er ualmindelig nem at bage, samtidig med at den er billig i ingredienser. Chokoladeknapperne har jeg kun tilføjet for hyggens skyld – de er ikke nødvendige, men de gør kagen endnu mere chokoladelækker! Kagen er perfekt til is, til at medbringe i skolen til fødselsdagen eller til hurtigt lige at vende sammen inden, at der kommer gæster.

Lige nu kalder jeg chokoladekagen den bedste og mest chewy chokoladekage, jeg længe har smagt.

Det skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 5 spsk. kakao – jeg bruger Valrhona kakaopulver (brug kakaopulver af bedste kvalitet, da kagen ellers bliver for sød)
  • 100 g chokolade – jeg brugte en blanding af mørke, lyse og hvide chokoladeknapper fra Callebaut
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt

Sådan laver du en chewy chokolade kladdkage:
Opvarm ovnen til 175 grader over/under varme. Beklæd en kageform (jeg bagte dobbeltportion i den her kageform – der er kage til mange, men kagen er også perfekt at fryse ned) med bagepapir. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål – det tager 3-5 minutter. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Vend forsigtigt det afkølede smeltede smør i. Det gøres nemmest, hvis du først vender halvdelen af smørret i og banker det let ind i dejen – den sidste halvdel kan du folde forsigtigt ind i dejen. Du kan røre chokoladen i dejen eller bare drysse den på toppen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 20-25 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018