Brownie med surdej – sød, syrlig og svampet

2

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der elsker en god, svampet brownie, der smager af god chokolade. Særligt begejstret bliver jeg, hvis brownien har en chewy og blød konsistens med en let-knasende top. Så fåes en brownie ikke bedre, hvis du spørger mig. Jeg synes, at en smule syrlighed passer godt til en sød og bitter brownie. Derfor har jeg forsøgt at skifte mel ud med surdej. Og sikke en succes! Konsistensen i brownien bliver endnu mere chewy og knap så ”melet”, og det er jeg altså helt vild med. Har du en surdej, så er det en god måde at bruge noget af det surdej, som du ellers ville smide ud, når du fodrer den surdej. Det er altid rart med en god undskyldning for at bage en helt fantastisk (og nem) brownie, ikke?

Har du ingen surdej, så kan du sagtens bage den chokoladelækre brownie alligevel. Surdejen kan udskiftes med hvedemel, og det giver dig stadig en helt fantastisk brownie.

6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 100 g chokolade, 64% (jeg bruger Valhrona Manjari chokolade)
  • 80 g smør
  • 70 g surdej (kan erstattes med 25 g hvedemel)
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 20 g kakao (jeg bruger Valhrona 100% kakao)
  • ½ tsk. flagesalt (uden top)
  • 1 knivspids vaniljepulver eller ½ tsk. vaniljesukker
  • Kageform – 15x15cm. Jeg bager i den her form

Sådan bager du den bedste brownie med surdej:
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn. Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret over vandbad. Æg, sukker og vanilje piskes sammen i en skål. Pisk på højeste hastighed med en håndmixer i 20 sekunder. Kom surdejen i og pisk yderligere 10 sekunder (hvis du bruger hvedemel i stedet, så skal det blandes med, når du kommer kakao i). Vend chokolademassen i æggemassen. Sigt kakaoen ned i og tilsæt salt. Rør forsigtigt rundt til dejen er homogen. Kom browniedejen i kageformen og bag kagen i ca. 15-25 minutter. Mærk i kagen efter 15 minutter, så du ikke risikerer at bage den for meget. Stik en kniv i midten – der må gerne hænge en lille smule kagedej ved kniven, når kagen er bagt færdig. Tag kagen ud og lad den køle. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Kagen smager ligeså godt på 2. og 3. dagen, så bag den bare i god tid. Den er også fryseegnet.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

brownie_surdej_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Michelle

    Hej 😊 . Hvorvidt mener du, at denne brownie egner sig til at blive ganget op og bagt i en bradepande? Eller er der for stor risiko for den bliver tør eller lign? . Hvis du mener det er muligt, vil du så holde temperaturen på det samme? 😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018