Brownie med surdej – sød, syrlig og svampet

2

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der elsker en god, svampet brownie, der smager af god chokolade. Særligt begejstret bliver jeg, hvis brownien har en chewy og blød konsistens med en let-knasende top. Så fåes en brownie ikke bedre, hvis du spørger mig. Jeg synes, at en smule syrlighed passer godt til en sød og bitter brownie. Derfor har jeg forsøgt at skifte mel ud med surdej. Og sikke en succes! Konsistensen i brownien bliver endnu mere chewy og knap så ”melet”, og det er jeg altså helt vild med. Har du en surdej, så er det en god måde at bruge noget af det surdej, som du ellers ville smide ud, når du fodrer den surdej. Det er altid rart med en god undskyldning for at bage en helt fantastisk (og nem) brownie, ikke?

Har du ingen surdej, så kan du sagtens bage den chokoladelækre brownie alligevel. Surdejen kan udskiftes med hvedemel, og det giver dig stadig en helt fantastisk brownie.

6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 100 g chokolade, 64% (jeg bruger Valhrona Manjari chokolade)
  • 80 g smør
  • 70 g surdej (kan erstattes med 25 g hvedemel)
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 20 g kakao (jeg bruger Valhrona 100% kakao)
  • ½ tsk. flagesalt (uden top)
  • 1 knivspids vaniljepulver eller ½ tsk. vaniljesukker
  • Kageform – 15x15cm. Jeg bager i den her form

Sådan bager du den bedste brownie med surdej:
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn. Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret over vandbad. Æg, sukker og vanilje piskes sammen i en skål. Pisk på højeste hastighed med en håndmixer i 20 sekunder. Kom surdejen i og pisk yderligere 10 sekunder (hvis du bruger hvedemel i stedet, så skal det blandes med, når du kommer kakao i). Vend chokolademassen i æggemassen. Sigt kakaoen ned i og tilsæt salt. Rør forsigtigt rundt til dejen er homogen. Kom browniedejen i kageformen og bag kagen i ca. 15-25 minutter. Mærk i kagen efter 15 minutter, så du ikke risikerer at bage den for meget. Stik en kniv i midten – der må gerne hænge en lille smule kagedej ved kniven, når kagen er bagt færdig. Tag kagen ud og lad den køle. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Kagen smager ligeså godt på 2. og 3. dagen, så bag den bare i god tid. Den er også fryseegnet.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

brownie_surdej_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Michelle

    Hej 😊 . Hvorvidt mener du, at denne brownie egner sig til at blive ganget op og bagt i en bradepande? Eller er der for stor risiko for den bliver tør eller lign? . Hvis du mener det er muligt, vil du så holde temperaturen på det samme? 😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018