Annonce for Valsemøllen
Søde snurrer møder brunsvigeren - og det er et virkelig godt match. Det søde farinfyld klæder den bløde dej. Snurrer er noget af det hyggeligste bagværk at bage og spise. Det er nærmest afslappende at sno dejen til de flotte snurrer, og så gør både duften og smagen en glad helt ned i maven.
Jeg har bagt et væld af snurrer gennem de seneste år. De klassiske kanelsnurrer, de populære kardemommesnurrer og de knapt så søde snurrer med dadel-gulerodsfyld.
Vil du hellere bage dine snurrer med surdej, så finder du opskriften på kardemommesnurrer med surdej og kanelsnurrer med surdej i min bog Sødt Med Surdej (reklamelink).
Ca. 14 stk.
Det skal du bruge
Dej
- 250 g mælk
- 25 g gær
- 45 g rørsukker
- 400 g ØKO Dansk stenformalet hvedemel (reklamelink)
- 7 g salt
- 1 tsk. stødt kardemomme - jeg bruger de her hele kardemommefrø, jeg morter (reklamelink)
- 70 g smør, stuetempereret
- 1 æg til pensling
Fyld
- 100 g smør, blødt
- 125 g brun farin
Kanelsukkerlage (kan udelades)
- 50 g vand
- 50 g rørsukker
- 1 kanelstang
Sådan gør du
Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt stuetempereret smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter. Jeg ælter dejen på min røremaskine med en dejkrog. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Den skal være hævet til mindst dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver, så forberedes fyldet. Rør smør og brun farin sammen i en skål. Det skal ikke piskes - bare røres sammen. Det gøres nemmest med en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 4 mm tykkelse. Smør dejen med brunsvigerfyld over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom brunsvigersnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.
Lav sukkerlagen, mens snurrerene efterhæver. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog. Sluk for varmen og lad gryden stå til den skal bruges.
Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl brunsvigersnurrerene. Bag dem i 8-10 minutter til gyldne. Pensl dem med kanelsukkerlage, mens de er helt varme efter bagning. Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter inden, at de føres på en rist til afkøling. Nyd!
Hej
Den første rektangel der er ca 4 mm, hvor stor er den ca i cm? 🙈☺️
Super lækre, bagt med stor succes flere gange og også frosset ned. Manden udfordrede mig på om jeg ikke kunne komme mere “snask” i - det kan ikke anbefales! Det var ud over det hele! Selvfølgelig har Cathrine lavet opskriften helt perfekt, dumt at udfordre 😉
Det her er endnu en genial opskrift fra din hånd. TAK. Opskriften fungerer perfekt og snurrerne smager himmelsk. De er desuden også godkendt af flere fuldblods-fynboer.
Hej Maria-Cecilie
En godkendelse fra en fynbo - så kan jeg næsten ikke ønske mig mere 🙂 Hvor er det skønt, at brunsvigersnurrerne er populære. Tusind tak for din hilsen.
God bagelyst,
Cathrine
Kan man bruge sukker i stedet for rørsukker?
Hej Linnea
Ja, det kan du.
God bagelyst,
Cathrine
Hvor længe skal dejen ca æltes på røremaskinen?
Er nemlig igang med at bage dem nu, men synes ikke at dejen er hævet særlig meget på den time den nu har stået 🤷🏽♀️☺️
Hej Cecilie
Dejen skal æltes til en god glutenstruktur er skabt. Hvis dejen ikke er hævet, så lad den stå lidt længere - evt mere lunt 🙂 Den skal gerne hæve til dobbelt størrelse inden, du former den.
God bagelyst,
Cathrine