Søde kardemommesnurrer

Opskriften er udviklet i samarbejde med Finax

Kardemommesnurrer - kanelsnurreren og kanelsneglens søde fætter. Eller bror, måske? De minder nemlig utroligt meget om hinanden - pånær at den krydderede kanel er byttet ud med den varme og aromatiske kardemomme. Jeg er vild med dem! De er perfekte bløde og søde, men stadig med masser af modspil fra den kække kardemomme. Kardemomme er det bærende element i de her kardemommesnurrer. Derfor foretrækker jeg at bruge hele kardemommekapsler, som jeg knuser i min morter. Det smager af så meget mere end stødt kardemomme, som allerede har mistet en del af sin smag, fordi at det har været stødt længe. Når du morter dine egne kardemommekapsler, så får din dej også de fineste små kardommekorn i sig, som jeg synes er noget så fint. Bag kardemommekapslerne som en sød ting til eftermiddagskaffen, til de mange fødselsdage eller lad dem være en del af en dejlig brunch. De passer til lidt af det hele, og de smager så godt ligemeget hvornår, at du spiser dem.

12-14
Det skal du bruge:
Dejen

Remonce:

 • 80 g blødt smør
 • 100 g rørsukker
 • 30 g brun farin

Sukkerlage:

 • 75 g kogende vand
 • 50 g sukker
 • 1/4 vaniljestang (kan udelades)

Kardemommesukker:

 • 50 g rørsukker
 • 3 g knust kardemomme

Sådan bager du luftige og lækre kardemommesnurrer:
Først laves dejen. Kom mælken og gær i en skål og  rør det sammen. Kom ægget i blandingen og rør det ud. Tilsæt hvedemel, stødt/knust kardemomme, salt og sukker og ælt dejen til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet eller skålens kanter. Jeg bruger min Kenwood Røremaskine til at ælte dejen på. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i en skål eller på bordet. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over, mens dejen hæver i 60 minutter ved stuetemperatur.

I mens laves remonce. Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen. Det gøres nemmest med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker det for meget sammen, da fyldet så nemmere løber ud af snurrerne.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til en rektangel på 30 x 60 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold en 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Rul dejen ud til en rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i stimler på ca. 1-1,5 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den med husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.

Pensle med æg. Bag dem ved 230 grader over/under varme i 5-8 minutter. Mens snurrerne bages, så laves sukkerlagen. Kom kogende vand, sukker og vaniljestangen i en skål og rør det sammen til alt sukker er opløst. Rør også rørsukker og knust kardemomme sammen til kardemommesukker. Pensel snurrerne med sukkerlage lige når de tages ud af ovnen og drys med kardemommesukker. Lad afkøle på en rist og nyd.

9 comments on “Søde kardemommesnurrer”

 1. Hej Cathrine. Tak for altid perfekte opskrifter! Jeg må også prøve at bage dem her. Er det nødvendigt at bruge henholdsvis tipo00 og stenformalet hvedemel eller kan man godt nøjes med almindeligt hvedemel? Eller der går måske noget særligt af ved det?
  - Laura

 2. Hej Cathrine,
  Kan man godt fryse disse, hvis man (mod al forventning) ikke når at spise dem alle inden weekenden er ovre?
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria
   Ja, det kan du sagtens.

   Bag dem et minut eller to mindre, så de kan holde til at blive lunet op igen 🙂
   God bagelyst og rigtig god weekend
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p