Chokoladekage med karamel og peanuts

Den absolut mest fantastiske, syndige og lækre chokoladekage med karamel og peanuts. Hvis du er vild med Snickers, så er den her kage lige noget for dig. En Snickerskage, om man vil. Jeg har sjældent smagt en chokoladekage, der har været så konfektagtig og uimodståelig. Jeg er svært begejstret, og det er alle dem, jeg har serveret den for, også. En supernem chokoladekage med karamel. Server kagen skåret ud i små stykker.

Det skal du bruge:

 • 125 g smør
 • 275 g sukker
 • 50 g kakao
 • 75 g hvedemel
 • 2 æg
 • ½ tsk. vaniljepulver

Karamel:

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 35 g sukker
 • 35 g smør
 • 100 g saltet peanuts

Sådan bager du den bedste chokoladekage med karamel:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Smelt smør i en gryde. Stil det til side, og lad det køle af indtil, at det skal bruges senere. Kom sukker, vanilje og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt. Brug en håndmixer eller en røremaskine og pisk i 3-5 minutter. Sigt hvedemel og kakao i æggemassen og vend det sammen. Kom smørret i og rør forsigtigt i dejen indtil, at den er homogen. Kom bagepapir i en lille bageform (min måler 15x15 cm), og kom halvdelen af kagedejen i. Bag den i ovnen i 15-20 minutter til den har sat sig og dannet en tynd skorpe.

Kog karamellen mens kagen bager. Kom kondenseret mælk, sukker og smør i en gryde. Lad det stå ved lav varme i ca. 10-15 minutter under omrøring til karamellen bliver gylden og tykkere. Lad den ikke koge for længe, da den så kan blive grynet. Tag karamellen af varmen og kom peanuts i. Hæld karamellen ud på kagen og fordel den. Top karamellen med den sidste kagedej og fordel den, så karamellen er dækket. Bag kagen i yderligere 20-25 minutter. Lad kagen køle af og nyd.

Tip: Kagen kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, og den er også fryseegnet.

chokoladekage_brownie_peanuts_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 comments on “Chokoladekage med karamel og peanuts”

 1. Åhh den er god! Jeg puttede faktisk cirka 55 gram mindre sukker i end opskriften sagde og brugte muscovadosukker i stedet for. Efter 25 var kagen færdig på toppen, men den forblev en anelse ubagt i midten, selv efter 1 time på køl. Dette var dog slet ikke negativt. På en måde var den "blødende" indeni hvilket gjorde den mega god. Jeg serverede med en skive appelsin til og dryp af appelsinsaft ovenpå. Jeg fik så mange søde kommentarer. Tak for en super god opskrift som var så professionelt udviklet. Jeg glæder mig at prøve dine andre kager af 🙂

  1. Hej Marie

   Mmh, hvor lyder det bare lækkert 🙂 Skønt, at du havde glæde af opskriften - ros for ens bagværk bliver man altid glad af! Tak.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Jeg vil bare sige, at jeg har forsøgt at skifte hvedemel ud med glutenfri havregryn, og det smage ligeså godt 🙂
  Vi lavede en sammenligning mellem en med og uden gluten og der var ikke den store forskel, så det kan godt lade sig gøre :-).

 3. Hej Cathrine. Hvor ser det lækkert ud. Tror du, man kan bruge dåse-karamel (den opskrift du har fra kondenseret mælk) i stedet? Jeg har nemlig en stående 🙂

 4. Hejsa ? Jeg havde samme oplevelse - at dejen blev alt for fast og mærkelig. Måtte kassere den første. MEN fandt ud af at der bare skulle tilsættes et æg mere.. så virkede det bedre. Et æg til 275 g sukker er ikke meget (synes slet ikke det kan piskes luftigt) - skal der ikke to æg i? Ellers tusind tak for alle dine FANTASTISKE opskrifter ??

  1. Hvor er det godt, at I er mere opmærksomme end mig! Jo, der skal nemlig så - to æg i.
   Jeg retter det til i opskriften med det samme. Tak!

   Tak fordi at du følger med 🙂

 5. Hej Cathrine ?
  Har du forslag til hvad man kan erstatte hvedemel med, hvis jeg skal bage den til en veninde der har gluten allergi?

 6. Har du en idé om hvor meget salt man bør tilføje, hvis man vil lave saltet karamel istedet for karamel med peanuts? 🙂

  1. Tak 🙂 Glæder mig til at prøve! Er stor fan af dine overnight oats opskrifter 🙂

 7. Hej Cathrine.
  Kagen smagte fint, jeg brugte dog lidt mindre sukker og den var rigelig sød. Bedre endnu var den dagen efter 🙂

  Nej jeg brugte smørret efter det var kølet lidt af (5-10 min.) Allerede den første del af dejen var svær at smøre i formen med en lille kagespatel, jeg syntes konsistensen var mystisk, jeg tror jeg vil tilføje et æg mere og se om jeg kan piske dejen mere luftig og samtidig bruge blød smør istedet for smeltet smør. Jeg må prøve mig frem:-)

 8. Jeg syntes dejen er meget mærkelig, jeg måtte rulle den øverste del ud og lægge på??
  Men bare den smager godt??

  1. Hej Anja.

   Jeg håber, at kagen smagte dejligt!
   Jeg har ikke oplevet, at dejen bliver så fast. Det kunne godt lyde til, at smørret i dejen har nået at blive kold og hård. Havde du den sidste del af dejen på køl, mens du bagte den første del af kagen? 🙂

  1. Jeg skar kagen ud i 3x3 cm stykker. Så mellem 10-15 stykker kan du sagtens få ud af kagen. Den ligger godt i maven, så kagestykkerne behøver ikke være så store 🙂

 9. Ej, jeg var slet ikke klar over, at man kunne lave karamel af kondenseret mælk ved at hælde det ud i gryden og koge det op! Jeg gør det altid mens det forbliver i dåsen, men på den her måde går det jo meget hurtigere! 🙂

  1. Ja, jeg koger også altid i dåsen. Eller faktisk i et glas, som jeg har beskrevet her: https://www.cathrinebrandt.dk/hjemmelavet-karamel/

   Når du koger det kondenseret mælk i en gryde, så bliver den ikke lige så cremet og fast, som når du koger i det i dåsen. Når det skal i en kage (og bages videre), så er det perfekt. Men hvis jeg skal lave karamel til min grød osv, så koger jeg det stadig i et glas 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT