Dadel-nøddekugler med kakao

0

Det her er Ellinors yndlings snack og sunde, søde sag! Hun elsker tørret frugt ligeså meget, som hun elsker frisk frugt. Mange spørger, om vi har en “nul-sukker politik” herhjemme. Det har vi ikke. Vi har altid prioriteret, at Ellinor spiser det samme som os. Og hvis det skal fungere bedst muligt, så er vores erfaring, at vi ikke siger “ja” til, at hun må smage noget af vores mad og ikke andet. Ellinor får altid det samme som os at spise – også når vi spiser kage og is.

Men vi ved også, at Ellinor er mindst lige så glad, hvis hun bliver tilbudt en dadel eller et stykke frisk frugt. Derfor vælger jeg tit, at det er det, jeg serverer. Jeg sørger gerne for at have noget i køleskabet, som hun kan få om eftermiddagen, når hun kommer hjem fra dagpleje eller efter sin lur i weekenden. Her hitter dadel-nøddekuglerne stort. De sunde muffins med hindbær eller blåbær og havregrøds-klatkager er også favoritter. Det er sund og nem eftermiddagsmad til børn.

Opskriften på dadel-nøddekuglerne med kakao er supernem, og så er de perfekte som en lille, sød hapser, eftermiddagssnack eller en sundere konfekt. Ja, de er energitætte, så undlad at spise hele portionen på én gang. Hvis du gerne vil læse lidt mere om energiindholdet i dadelkugler, så har jeg skrevet et indlæg om, om dadelkugler er sundere end chokolade.

Ca. 10 stk.
Det skal du bruge:

  • 70 g cashewnødder, udblødte i 45-60 minutter
  • 4-5 friske dadler
  • 2-3 tsk. kakao (jeg foretrækker Valrhona 100 % kakao)
  • 1 nip salt
  • 10 g havregryn
  • 10 g mandler
  • 10 g ristede kokosflager

Sådan laver du sunde dadel-nøddekugler med kakao:
Kom cashewnødder i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå i blød i 45-60 minutter. Hæld herefter vandet fra. Kom cashewnødder i en blender eller minihakker og blend til cashewnødderne ligner små korn. Kom dadler, kakaopulver og salt i og blend til en sammenhængende masse. Kom havregryn, mandler og ristede kokosflager i og blend til dejen er sammenhængende, men der stadig er lidt grove stykker mandler tilbage. Form dadelmassen til små kugler. Opbevar dem i køleskabet eller fryseren.

Tip: jeg triller nogle af dadelkuglerne i kakaonibs. Det giver lidt sprødhed og bitterhed, som jeg godt kan lide.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018