Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage

6

 

Ellinor er altid sulten, når hun kommer hjem fra dagpleje. Selvom hun spiser dejlig eftermiddagsmad, når hun vågner fra sin middagslur, så skal der endnu et mellemmåltid til før, at vi spiser aftensmad. Ofte består det af en knækbrød, overnight oats eller sunde pandekager – bananpandekager eller klatkager. Jeg havde egentligt ikke tænkt, at I kunne bruge en opskrift på klatkager, da det er ret så simpelt. Men flere spurgte, da jeg delte et billede af klatkagerne på Instagram, så nu får I opskriften her.

Jeg laver gerne klatkager til både morgenmad eller mellemmåltider. Det er den perfekte, sunde snack til børn. Du kan også lave en portion og sende nogle med i madpakken. Gulerødderne i de sunde pandekager er en nem måde at få spist lidt flere grøntsager på for både børn og voksne.

10-14 stk. (2-4 personer til eftermiddagsmad)
Det skal du bruge:

  • 70 g grovvalsede havregryn (kan erstattes af finvalsede havregryn)
  • 30 g finvalsede havregryn
  • 250 g vand
  • 0,5-1 dl mælk
  • ½ tsk. salt (juster og smag til efter din egen smag)
  • 1 stor gulerod
  • 1 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • Smør til at stege i

Sådan laver du sunde klatkager af havregrød og revet gulerod:
Kom havregryn, vand og salt i en gryde. Riv guleroden groft og kom i. Kog havregrøden og kom mælken i undervejs. Juster mængden af væske – havregrøden skal ikke være alt for flydende, da ægget vil gøre den tyndere også. Når havregrøden begynder at koge tages den af varmes og kommes i en skål. Lad grøden køle af – den skal være lun eller helt kold før.

Kom æg og bagepulver i og rør havregrøden homogen. Kom smør på en pande. Lav havregrødsklatkager af en stor spiseskefuld og steg dem på begge sider.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Julie

    Hej! De ser lækre ud! Skal der bruges både grov- og finvalsede gryn? Eller kan man nøjes med de fine, når det nu lige er det vi har i skabet😊

    1. Hej Gitte.
      Jeg har ikke forsøgt. Måske det godt kan lykkes, men så tænker jeg, at det skal være nogle små og faste muffinsforme, da det ellers vil blive meget bløde i midten 🙂

      Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger.
      God dag!

  2. Anette

    Hej Cathrine
    De ser sørme lækre ud, og skal prøves.
    Kan man lave en ordentligt portion – og så fryse dem?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018