Ellinor er altid sulten, når hun kommer hjem fra dagpleje. Selvom hun spiser dejlig eftermiddagsmad, når hun vågner fra sin middagslur, så skal der endnu et mellemmåltid til før, at vi spiser aftensmad. Ofte består det af en knækbrød, overnight oats eller sunde pandekager - bananpandekager eller klatkager. Jeg havde egentligt ikke tænkt, at I kunne bruge en opskrift på klatkager, da det er ret så simpelt. Men flere spurgte, da jeg delte et billede af klatkagerne på Instagram, så nu får I opskriften her.
Jeg laver gerne klatkager til både morgenmad eller mellemmåltider. Det er den perfekte, sunde snack til børn. Du kan også lave en portion og sende nogle med i madpakken. Gulerødderne i de sunde pandekager er en nem måde at få spist lidt flere grøntsager på for både børn og voksne.
10-14 stk. (2-4 personer til eftermiddagsmad)
Det skal du bruge:
- 70 g grovvalsede havregryn (kan erstattes af finvalsede havregryn)
- 30 g finvalsede havregryn
- 250 g vand
- 0,5-1 dl mælk
- ½ tsk. salt (juster og smag til efter din egen smag)
- 1 stor gulerod
- 1 æg
- ½ tsk. bagepulver
- Smør til at stege i
Sådan laver du sunde klatkager af havregrød og revet gulerod:
Kom havregryn, vand og salt i en gryde. Riv guleroden groft og kom i. Kog havregrøden og kom mælken i undervejs. Juster mængden af væske - havregrøden skal ikke være alt for flydende, da ægget vil gøre den tyndere også. Når havregrøden begynder at koge tages den af varmes og kommes i en skål. Lad grøden køle af - den skal være lun eller helt kold før.
Kom æg og bagepulver i og rør havregrøden homogen. Kom smør på en pande. Lav havregrødsklatkager af en stor spiseskefuld og steg dem på begge sider.
[…] henover et par dage i et glas i køleskabet (reklamelink). Når jeg har nok, så steger jeg enten havregrøden til de her pandekager - eller kommer grøden i den her […]
Mine blev helt smattede og dejagtige? Synes du har så mange lækre opskrifter, men kan ikke finde ud af hvad jeg lige har gjort forkert?
Hej Cathrine
De ser sørme lækre ud, og skal prøves.
Kan man lave en ordentligt portion - og så fryse dem?
Hej Anette
Ja, det kan du godt. Når jeg har frosset dem, så har jeg lige lunet dem kort i ovnen inden servering 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Kan de mon laves i ovnen i muffin forme??
Hej Gitte.
Jeg har ikke forsøgt. Måske det godt kan lykkes, men så tænker jeg, at det skal være nogle små og faste muffinsforme, da det ellers vil blive meget bløde i midten 🙂
Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger.
God dag!
Hej! De ser lækre ud! Skal der bruges både grov- og finvalsede gryn? Eller kan man nøjes med de fine, når det nu lige er det vi har i skabet?
Hej Julie,
ja, det kan du sagtens 🙂