Den nemmeste pizzadej – koldhævet og æltefri

Hver søndag aften forsøger vi at sætte os ned og planlægge ugen, der er på vej. Gå kalenderen igennem og lave en madplan. Madplanen hjælper til, at det er langt nemmere (og hurtigere) at handle, og så sikrer den faktisk også, at vi spiser langt mere varieret. Hvis der er en dag i ugen, hvor vi ved, at tiden til madlavning bliver knap, så har vi en go-to opskrift. Hjemmelavet pizza. Den nemmeste og letteste pizzadej, der ikke skal æltes og som bare passer sig selv i køleskabet. Det er et hit hver gang. Så er der aftensmad på en lille halv time fra dejen er formet til pizzaen står på bordet. Pizzadejen røres sammen på få minutter aftenen før, og så skal den bare vendes ud på bagepladen og toppes med pizzafyldet.

Hvis du foretrækker helt tynde og sprøde pizzaer, så vil jeg anbefale dig at bruge opskriften på bloggens anden opskrift på pizzabund. Den her nemme pizzabund bliver tykkere og mere brød-agtigt, men den har stadig en sprød skorpe. Pizzaen er også perfekt til madpakken. Hvis du mangler inspiration til lynhurtig, supernem og lækker aftensmad, der er et hit hos hele familien, så er den her pizza lige det, du leder efter.

Det skal du bruge:

  • 330 g lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 klump gær på størrelse med en ært
  • 460 g hvedemel
  • 8 g salt

Sådan laver du en bradepandepizza med koldhævet dej:
Kom vand, gær og sukker i en skål og opløs gæren heri. Rør mel og salt i og rør rundt med en ske indtil, at der ikke længere er noget tørt mel. Dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm og lad dejen stå ved stuetemperatur i en time. Kom herefter pizzadejen i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter tages pizzadejen ud af køleskabet og ovnen tændes på 250 grader over/undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel bagepapiret med en lille smule olivenolie – så kan dejen nemmere formes, når den kommer ned på pladen. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form dejen til en kugle og begynd herefter at forme dejen til et rektangel ved at løfte op i dejen. Når dejen er strukket og formet kommes den over på bagepladen, hvor den strækkes yderligere, så den fylder hele bagepladen så vidt muligt. Kom tomatsovs på din pizzabund og bag den i 5-10 minutter inden, at du kommer resten af fyldet på din pizza. Bag den i yderligere 10-15 minutter til den er gylden.

Tip: Dejen kan stå i køleskabet i op til 24 timer.

bagepladepizza_1bagepladepizza_4 bagepladepizza_2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 comments on “Den nemmeste pizzadej – koldhævet og æltefri”

  1. Hej Cathrine - glæder mig til at prøve denne pizzabund. Kan man tilføje surdej i denne opskrift? (var egentlig lidt overrasket over, at du havde en opskrift uden surdej ;-)) og hvor meget ville du i så fald tilføje og betyder det noget for mængden af gær? Jeg plejer at bage med både gær og surdej i samme dej, når jeg fx bager boller.

  2. Meget god opskrift. Jeg ændrede mængden af gær til 25 g og lod den hæve til dobbeltstørrelse. Jeg var så ikke helt klar til at bage på det tidspunkt, så dejen kom på køl i 30 minutter efterfølgende. Det fungerede fint. 🙂

  3. Bager du denne på bagestål eller almindelig bageplade? Oplever ofte mine pizzaer ikke bliver ordentligt bagt på en bageplade, så tænkte bagestål måske var vejen frem ?

    1. Hej Malene

      Lige denne her pizzabund bager jeg bare på en bageplade - netop fordi at den skal være nem og for alle.

      Men hvis du har et bagestål, så er det klart en god ide at bruge den.

      God bagelyst,
      Cathrine

  4. Er det meningen at dejen slet ikke skal blive større under hævningen?
    Min har nærmest ikke vokset natten over og det undrede mig bare lidt.

  5. Kan man putte mere gær i, så dejen ikke skal koldhæve? I så fald, hvor meget gær, og hvor lang hævetid på køkkenbordet? 🙂

    1. Hej Maria
      Jeg har ikke testet det, men jeg vil anbefale 35 g gær. Lade den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur - det vil tage omkring 60 minutter.

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Hej Camilla.
    Ja, det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan. Jeg har dog ikke testet det.

    Prøv! Og lad dejen tø op i køleskabet, når du skal bruge den 🙂 Lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

  7. Kan dejen fryses, når den har stået i køleskabet natten over. Og gemmes til næste gang. Lavede nemlig dobbelt portion, men får kun brug for den ene ?
    Vil iøvrigt lige takke for en super blog med rigtig mange gode opskrifter ??

    1. Ja det kan den sagtens.
      Laver altid dobbelt portion af dejen. Den option som skal i fryseren kommes formes, deles i antal pizza og kommer i frysepose hver for sig.
      Så er der også til en hurtig pizza hvis man er alene :-). Bruger samme dej til boller i weekenden - også et hit.

    2. Hej Ole
      Tusind tak for at dele - det er meget brugbar info 🙂
      Jeg må huske at lave dobbelt portion næste gang, at jeg laver dejen til pizza.

      Hav en dejlig dag
      Cathrine

  8. Hvis jeg vil lave en pizza med mascarpone i stedet for tomatsauce, vil du så stadig anbefale at putte mascarponen på før fyldet?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT