Den nemmeste pizzadej – koldhævet og æltefri

10

Hver søndag aften forsøger vi at sætte os ned og planlægge ugen, der er på vej. Gå kalenderen igennem og lave en madplan. Madplanen hjælper til, at det er langt nemmere (og hurtigere) at handle, og så sikrer den faktisk også, at vi spiser langt mere varieret. Hvis der er en dag i ugen, hvor vi ved, at tiden til madlavning bliver knap, så har vi en go-to opskrift. Hjemmelavet pizza. Den nemmeste og letteste pizzadej, der ikke skal æltes og som bare passer sig selv i køleskabet. Det er et hit hver gang. Så er der aftensmad på en lille halv time fra dejen er formet til pizzaen står på bordet. Pizzadejen røres sammen på få minutter aftenen før, og så skal den bare vendes ud på bagepladen og toppes med pizzafyldet.

Hvis du foretrækker helt tynde og sprøde pizzaer, så vil jeg anbefale dig at bruge opskriften på bloggens anden opskrift på pizzabund. Den her nemme pizzabund bliver tykkere og mere brød-agtigt, men den har stadig en sprød skorpe. Pizzaen er også perfekt til madpakken. Hvis du mangler inspiration til lynhurtig, supernem og lækker aftensmad, der er et hit hos hele familien, så er den her pizza lige det, du leder efter.

Det skal du bruge:

  • 330 g lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 klump gær på størrelse med en ært
  • 460 g hvedemel
  • 8 g salt

Sådan laver du en bradepandepizza med koldhævet dej:
Kom vand, gær og sukker i en skål og opløs gæren heri. Rør mel og salt i og rør rundt med en ske indtil, at der ikke længere er noget tørt mel. Dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm og lad dejen stå ved stuetemperatur i en time. Kom herefter pizzadejen i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter tages pizzadejen ud af køleskabet og ovnen tændes på 250 grader over/undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel bagepapiret med en lille smule olivenolie – så kan dejen nemmere formes, når den kommer ned på pladen. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form dejen til en kugle og begynd herefter at forme dejen til et rektangel ved at løfte op i dejen. Når dejen er strukket og formet kommes den over på bagepladen, hvor den strækkes yderligere, så den fylder hele bagepladen så vidt muligt. Kom tomatsovs på din pizzabund og bag den i 5-10 minutter inden, at du kommer resten af fyldet på din pizza. Bag den i yderligere 10-15 minutter til den er gylden.

Tip: Dejen kan stå i køleskabet i op til 24 timer.

bagepladepizza_1bagepladepizza_4 bagepladepizza_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Caroline Klitgaard

    Hvis jeg vil lave en pizza med mascarpone i stedet for tomatsauce, vil du så stadig anbefale at putte mascarponen på før fyldet?

  2. Camilla Bruun Rasmussen

    Kan dejen fryses, når den har stået i køleskabet natten over. Og gemmes til næste gang. Lavede nemlig dobbelt portion, men får kun brug for den ene 😉
    Vil iøvrigt lige takke for en super blog med rigtig mange gode opskrifter 👍🏼

    1. Ole

      Ja det kan den sagtens.
      Laver altid dobbelt portion af dejen. Den option som skal i fryseren kommes formes, deles i antal pizza og kommer i frysepose hver for sig.
      Så er der også til en hurtig pizza hvis man er alene :-). Bruger samme dej til boller i weekenden – også et hit.

    2. Hej Ole
      Tusind tak for at dele – det er meget brugbar info 🙂
      Jeg må huske at lave dobbelt portion næste gang, at jeg laver dejen til pizza.

      Hav en dejlig dag
      Cathrine

  3. Hej Camilla.
    Ja, det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan. Jeg har dog ikke testet det.

    Prøv! Og lad dejen tø op i køleskabet, når du skal bruge den 🙂 Lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

  4. Maria

    Kan man putte mere gær i, så dejen ikke skal koldhæve? I så fald, hvor meget gær, og hvor lang hævetid på køkkenbordet? 🙂

    1. Hej Maria
      Jeg har ikke testet det, men jeg vil anbefale 35 g gær. Lade den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – det vil tage omkring 60 minutter.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Sarah

    Er det meningen at dejen slet ikke skal blive større under hævningen?
    Min har nærmest ikke vokset natten over og det undrede mig bare lidt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018