Foccacia med timian

Foccaciabrød er nok det mest sommerlige brød, jeg kan komme i tanke om. Det passer perfekt til de lune sommeraftener, hvor aftensmaden (forhåbentligt) skal nydes udenfor i det gode vejr. Det her foccaciabrød er luftigt, lækkert og har den mest smagfulde, sprøde skorpe. Jeg har drysset det med frisk timian, men hvis din have er smækfyldt med frisk rosmarin, så kan du også sagtens bruge det i stedet. Hver gerne generøs med en god jomfru olivenolie - det gør bare dit foccaciabrød endnu mere sprødt, svampet og saftigt.

Det skal du bruge:

Sådan bager du et koldhævet og luftigt foccaciabrød:
Dag 1: Kom vand og surdej i en skål (erstat surdejen med gær, hvis du ingen surdej har). Rør rundt til surdejen er fordelt i vandet. Kom mel i og rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad det stå og hvile tildækket i 45 minutter ved stuetemperatur. Kom salt i dejen og 2 spsk. vand og klem saltet ind i dejen. Fold nu dejen som vist i denne her video. Kom låg på og lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter foldes dejen igen. Gentag foldningen igen efter 1 time og endnu en foldning efter 1 time mere. Nu har du foldet dejen 4 gange og dejen har hvilet i 3 timer. Lad dejen hvile tildækket yderligere 30-60 minutter indtil, at dejen begynder at hæve en smule og har luftbobler i toppen. Kom dejen på køl natten over.

Dag 2: Dagen efter tændes ovnen på 230 grader varmluft. Vend dejen ud i din form og hiv den forsigtigt ud, så den fylder hele formen. Tryk med fugtige fingre ned i dejen, så der laves fordybninger. Du skal lave rimelig dybe huller, men der må ikke være hul gennem dejen. Fordel olivenolien over dejen og drys med frisk timian, flagesalt og friskkværnet peber.

Bag dit foccaciabrød i 25-35 minutter til det er godt gyldent. Afkøl på en rist og server det gerne lunt.

Indlægget indeholder affiliatelinks

16 comments on “Foccacia med timian”

 1. Det her brød er intet mindre end fantastisk. Jeg fik så meget ros for det, da jeg servede det til en gang grillet laks med sommersalat. Derudover frøs jeg resten, og selv efter opvarmning blev det guffet og komplimenteret. Tusind tak for en god side, med masser af inspirerende opskrifter! 🙂

 2. Kan man lave brødet om aftenen og aå bage det om aftenen dagen efter?
  Eller er det for længe at lade det stå i køleskabet?

 3. Hej Cathrine 🙂
  Jeg skal prøve at lave dette brød i dag. Og jeg er lidt forvirret over, hvordan man klemmer saltet ind i dejen? 😊

  1. Hej Emma
   Jeg beklager det sene svar - vi nød en efterårsferie i sidste uge 🙂
   Du klemmer det bare ind i dejen med hånden. Altså klemmer dejen i hånden, så saltet bliver fordelt. Giver det mening? 🙂

   Jeg håber, at dit brød blev lækkert.
   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Ja det så jeg godt... det var fordi den ikke var tilgængeligt online .. så ville jeg lige være helt sikker..😊 tak for lækre dejlige opskrifter og især dine Live optagelser de er så fede. Jeg har fået lysten/overskud tilbage (efter sygdom) til igen at bage.. som jeg virkelig holder af. Nu går jeg og tænker på en kværn som jeg ved du også er glad for. Tak for inspiration 😊

   Kærligst Anne-Lise

 4. Hej Anne-Lise
  Tak for at gøre mig opmærksom på det. Jeg har skiftet linket ud til en bradepande magen til, som man faktisk kan få fat i.

  Jeg er så glad for, at du har glæde af både min blog og Instagram. Bagning er fantastisk - et pusterum og afslapningssted for mig også.

  Ja, sådan en melkværn er fantastisk. Den gør det hele lidt mere friskt, næringsrigt og velsmagende.

  Rigtig god bagelyst!
  Cathrine

 5. Hej Cathrine! Tror du, at det vil hjælpe på at gøre brødet ekstra sprødt at varme bradepanden op med ovnen? Jeg tænker, at det ville være en god idé, da det så (næsten) ville fungere som en bagestål? Venlig hilsen Amalie

 6. Hej Cathrine.

  Jeg vil forsøge mig med dette brød i morgen. Hvis jeg ingen ølandshvedemel har, er der så andet jeg kan bruge?

  1. Hej Marion

   Jeg gør faktisk ingen af delene her, da jeg bager et et slip-let fad, jeg har varmet rigtig meget op. Så dejen sætter skorpe med det samme, det rammer varmen. Men du kan gøre på det ene og det andet 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p