Nem Halloweenkage med spøgelser - chokoladekage og flødebolleskum

Nogle vil måske mene, at opskriften på en Halloween kage kommer lige en postgang for sent. Det kunne de have ret i. Jeg tænker alligevel, at jeg vil dele årets kage, som vi har bagt, pyntet og spist i dag - til Halloween.

Egentligt dyrker vi ikke Halloween, men jeg har alligevel ikke lyst til at lade en mulighed for at bage en kage gå forbi mig.

Ideen til den her nemme kage med spøgelser var ret oplagt. Min yndlings bradepande chokoladekage efterlader 2 æggehvider i overskud. De kan bruges til at piske den bedste flødebolleskum - og sådan en skum kan forvandles til uhyggelige spøgelser på toppen af chokoladekagen. En virkelig nem kage til Halloween fejring.

Vigtigst for mig, når jeg laver pyntede kager, er, at de smager godt. Jeg er meget lidt begejstret for fondant og lignende pyntesager. Derfor er den her kage helt perfekt. For chokoladekage med flødebolleskum smager så godt!

Kagen her kan også sagtens serveres til børnefødselsdage eller andre (u)hyggelige stunder.

Det skal du bruge

Flødebolleskum

  • 40 g vand
  • 125 g sukker
  • 55 g glukosesirup
  • 2 æggehvider
  • 10 g sukker

Derudover: sort kakaosmør til at lave ansigt med, rund tyl og 1 sprøjtepose (reklamelinks)

Sådan gør du
Bag chokoladekagen og lad den køle helt af. Du kan sagtens bage den dagen i forvejen, hvis det er nødvendigt.

Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og lad det koge op. Sukkerlagen skal koges op til 117 grader - brug et termometer til at holde øje med temperaturen.

Mens sukkerlagen koger, så kommes æggehvider og sukker i en skål og piskes kort til let og skummende. Når sukkerlagen har nået ønsket temperatur, hældes den forsigtigt i de skummende æggehvider under fortsat piskning. Pisk flødebolleskummen helt sej til den kan lave en top.

Kom tyllen i sprøjteposen og kom herefter flødebolleskummet i. Sprøjt små dutter henover kagen. Smør dem let ud til spøgelser. Det gøres nemmest med en gammeldags smørkniv, der tørres ren med en fugtig klud efter hver spøgelse.

Lun kakaosmørret, så det er flydende. Jeg brugte enden af et termometer til at lave prikker på flødebolleskummet. Dyp i kakaosmør og lav ønskede ansigter på spøgelserne. Det overskydende flødebolleskum kan med fordel serveres til kagen som tilbehør. Server og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT