Hjemmebagte pølsehorn

I sommerferien har jeg haft besøg af min yndlings fireårige. Og det kræver hygge, leg og hjemmebag. Derfor bestemte vi, at vi ville bage pølsehorn, så vi kunne spise frokost på stranden. Pølsehorn er nemme at bage selv, og børnene kan sagtens hjælpe til. Vi bagte vores pølsehorn med hvedemel og fuldkornsmel, så de blev grove og fulde af smag. Pølsehornene vakte stor glæde, og så smagte de bare meget bedre, når de blev spist på et tæppe på stranden.

16 stk.
Det skal du bruge:

  • 225 g mælk – jeg bruger sødmælk
  • 30 g smør
  • 2 tsk. rørsukker
  • 35 g gær
  • 2 spsk. skyr (yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også sagtens bruges)
  • 300 g hvedemel
  • 100 g groft mel - fx fuldkorns hvedemel, ølandshvede eller speltmel
  • 10 g salt
  • 8 pølser
  • 1 æg til pensling

Sådan bager du pølsehorn:
Lun mælken og smørret i en gryde til det er lillefingervarmt. Kom det op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt, sukker og skyr. Ælt det hele godt sammen i hånden eller på en røremaskine, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Dæk skålen med husholdningsfilm først og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Skær pølserne i halve i mens. Del dejen i to portioner og rul dem ud i en cirkel, til dejen har en tykkelse på ca. 3-5 mm. Skær dejen ud i 8 lige store trekanter, og kom en pølse på hver trekant. Rul dem stramt ind i dejen og læg dem på en beklædt bageplade med lukningen nedad. Dæk pølsehornene med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pisk et æg sammen og pensl pølsehornene. Bag dem i ca. 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. Lad pølsehornene afkøle på en rist og nyd!

Tip: lav en stor portion, når du alligevel er i gang. Pølsehornene kan sagtens holde sig i 3 måneder i fryseren.

Poelsehorn-fb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

20 comments on “Hjemmebagte pølsehorn”

  1. Jeg bagte pølsehornene i går, og de er så lækre, og allerede næsten spist som mellemmåltider. Det bliver klart en gentagelse en anden gang.

  2. Hej Cathrine
    Tak for en god opskrift på pølsehorn i din bog ‘Bagværk’. Hvis man vil bage dobbelt portion (eller endnu større portion), hvordan justerer du så gærmængden?
    Mvh Marie

    1. Hej Marie

      Selv tak - den opskrift på pølsehorn bruger jeg også selv tit 🙂

      Jeg ganger alle ingredienser op - også gær.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hej Cathrine. Dine opskrifter plejer altid at være min go-to opskrifter, så ville også prøve dine pølsehorn. Men opskriften fungerede ikke for mig. Kunne ikke få dejen til at være glat og smidig og slippe skålens kanter på min røremaskine. Endte med at overælte dejen og smide det hele ud og finde en anden opskrift desværre.

    1. Hej Nanna

      Tak for din kommentar.

      Det kan jeg faktisk godt forstå. Opskriften er meget ældre sag, som jeg faktisk endte med at justere og gøre endnu bedre, da jeg skrev min bog BAGVÆRK. Men! Jeg kan se, at jeg ikke har fået rettet opskriften til herinde.

      Det har jeg gjort nu - og det er opskriften, jeg selv bager pølsehorn efter virkelig ofte 🙂 Jeg håber, du har lyst til at give den et forsøg mere. Det er hele familiens yndlings pølsehorn.

      God bagelyst,
      Cathrine

  4. Elsker dine opskrifter, men denne blev mærkelig for mig, som om der var for lidt væske. Dejen kørte længe på røremaskine, men forblev tyk. Da jeg æltede den på bordet, var den også meget "hård"??? Synes det lyder af meget lidt væske til 35 g gær?
    Hvad kan jeg have gjort forkert?

    1. Hej Rebecca

      Tjo, det kan de godt, men det er ikke nødvendigt. Jeg ville ikke bruge tid eller strøm på at opvarme mit bagestål for at bage pølsehorn.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Jeg elsker dine opskrifter. TAK! Den her og pizzasnegleopskriften er meget populær herhjemme, så jeg skal bage store mængder til en fødselsdag på søndag. Kan jeg lave dejene, forme pølsehornene og sneglene og smide dem i fryseren, tage dem op på søndag og bage dem?
    I så fald - hvor i hæveprocessen skal jeg gøre det?

    1. Hej Maja

      Jeg har ikke så meget erfaring med at fryse rå gærdej. Gærceller kan sprænges, når de bliver frosset, og de bliver derfor inaktive. Jeg har ikke testet, om man kan efterhæve dem, fryse og så bage dagen efter.

      Hvis jeg var dig, så ville jeg lave en enkelt portion og teste det af på inden, jeg lavede en masse.

      Ellers ville jeg bage det - ikke til gylden, bare til gennembagt. Fryse det og så lune på dagen - så er de (næsten) som friskbagte.

      God bagelyst,
      Cathrine

    2. Det var en god ide, det sidste. Vil det gå at bage dem ikke til gyldne fredag uden at fryse dem og så bage dem færdig søndag? De smager jo Aller bedst når de er færdigbagt

    3. Hej Maja

      Jeg synes, at du skal fryse dem. Så holder de sig altså mest friske 🙂 Så tør du dem bare op søndag og bager dem gyldne.

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Kære Cathrine,
    Flere af dine opskrifter kommer i en koldhævet version, fx dine bamseboller. Til når det skal gå stærkt, men stadig være nybagt.
    Tror du, at det er muligt, at lave pølsehornene helt klar aftenen før, men lade den sidste hævning foregå natten over i køleskab?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT