Hjemmebagte pølsehorn

I sommerferien har jeg haft besøg af min yndlings fireårige. Og det kræver hygge, leg og hjemmebag. Derfor bestemte vi, at vi ville bage pølsehorn, så vi kunne spise frokost på stranden. Pølsehorn er nemme at bage selv, og børnene kan sagtens hjælpe til. Vi bagte vores med hvedemel og rugmel, så de blev grove og fulde af smag. Pølsehornene vakte stor glæde, og så smagte de bare meget bedre, når de blev spist på et tæppe på stranden.

16 stk.
Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk – jeg bruger sødmælk
  • 30 g smør
  • 2 tsk. rørsukker
  • 35 g gær
  • 2 spsk. skyr (yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også sagtens bruges)
  • 250 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 10 g salt
  • 8 pølser
  • 1 æg til pensling

Sådan bager du pølsehorn:
Lun mælken og smørret i en gryde til det er lillefingervarmt. Kom det op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt, sukker og skyr. Ælt det hele godt sammen i hånden eller på en røremaskine, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Dæk skålen med husholdningsfilm først og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Skær pølserne i halve i mens. Del dejen i to portioner og rul dem ud i en cirkel, til dejen har en tykkelse på ca. 3-5 mm. Skær dejen ud i 8 lige store trekanter, og kom en pølse på hver trekant. Rul dem stramt ind i dejen og læg dem på en beklædt bageplade med lukningen nedad. Dæk pølsehornene med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pisk et æg sammen og pensl pølsehornene. Bag dem i ca. 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. Lad pølsehornene afkøle på en rist og nyd!

Tip: lav en stor portion, når du alligevel er i gang. Pølsehornene kan sagtens holde sig i 3 måneder i fryseren.

Poelsehorn-fb

7 comments on “Hjemmebagte pølsehorn”

  1. Kære Cathrine,
    Flere af dine opskrifter kommer i en koldhævet version, fx dine bamseboller. Til når det skal gå stærkt, men stadig være nybagt.
    Tror du, at det er muligt, at lave pølsehornene helt klar aftenen før, men lade den sidste hævning foregå natten over i køleskab?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT