Solbær smager skønt, og så er de supersunde. Jeg har udnyttet, at solbærrene endelig er ordentligt modne og lavet min egen solbærsaft. En hjemmelavet solbærsaft er både sundere og smager meget bedre end de varianter, der kan købes. Solbærrene er nemme at arbejde med, da de smager af rigtigt meget. Fyld fryseren med solbær eller solbærsaft, så du har sunde C-vitaminer hele vinteren.
Ca. 1-1,5 liter koncentreret saft
Det skal du bruge:
- 1 kg solbær
- 600g vand
- 300g rørsukker
- Atamon til konservering, hvis du ønsker det.
Sådan laver du din egen solbærsaft:
Skyl solbærrene og kog dem sammen med vandet ved svag varme under låg. Lad det koge i ca. 15-20 minutter, så solbærrene brister. Sigt saften igennem en finmasket si eller et klæde. Når alt saften er sigtet fra kommes saften tilbage i gryden og koges sammen med sukkeret i ca. 5 minutter. Skum saften hvis nødvendigt. Skyl dine flasker eller glas med kogende vand. Kom atamon i saften, hvis du vil, og hæld saften på de skoldede glas. Køl dem af i køleskabet. Fortynd saften med vand efter smag, inden du nyder den!
Tip: hvis du laver en stor portion, og du ikke ønsker at bruge konserveringsmiddel, så kom saften i fryseren. Så kan du tage en ny flaske op, når du mangler saft. Det kan holde sig ca. 1-2 uger i køleskabet, hvis du ikke tilsætter konserveringsmiddel. Frugtkødet fra solbærrene kan sagtens bruges! Lav en marmelade af det eller hæld lidt sukker og portvin over det – når det har trukket et stykke tid, så smager det skønt som tilbehør til et ostebord eller på pandekager, grød eller yoghurt.
[…] for at fylde min fryser med de fantastiske bær, så jeg kan lave sommerlige kager, marmelader og safter hele vinteren […]
[…] Hjemmelavet solbærsaft. Den evige klassiker, som jeg er sikker på, at mange kan huske fra deres barndom. Barn eller voksen – hjemmelavet solbærsaft er altid et hit. […]