Hjemmelavet solbærsaft

2

Solbær smager skønt, og så er de supersunde. Jeg har udnyttet, at solbærrene endelig er ordentligt modne og lavet min egen solbærsaft. En hjemmelavet solbærsaft er både sundere og smager meget bedre end de varianter, der kan købes. Solbærrene er nemme at arbejde med, da de smager af rigtigt meget. Fyld fryseren med solbær eller solbærsaft, så du har sunde C-vitaminer hele vinteren.

Ca. 1-1,5 liter koncentreret saft
Det skal du bruge:

  • 1 kg solbær
  • 600g vand
  • 300g rørsukker
  • Atamon til konservering, hvis du ønsker det.


Sådan laver du din egen solbærsaft:

Skyl solbærrene og kog dem sammen med vandet ved svag varme under låg. Lad det koge i ca. 15-20 minutter, så solbærrene brister. Sigt saften igennem en finmasket si eller et klæde. Når alt saften er sigtet fra kommes saften tilbage i gryden og koges sammen med sukkeret i ca. 5 minutter. Skum saften hvis nødvendigt. Skyl dine flasker eller glas med kogende vand. Kom atamon i saften, hvis du vil, og hæld saften på de skoldede glas. Køl dem af i køleskabet. Fortynd saften med vand efter smag, inden du nyder den!

Tip: hvis du laver en stor portion, og du ikke ønsker at bruge konserveringsmiddel, så kom saften i fryseren. Så kan du tage en ny flaske op, når du mangler saft. Det kan holde sig ca. 1-2 uger i køleskabet, hvis du ikke tilsætter konserveringsmiddel. Frugtkødet fra solbærrene kan sagtens bruges! Lav en marmelade af det eller hæld lidt sukker og portvin over det – når det har trukket et stykke tid, så smager det skønt som tilbehør til et ostebord eller på pandekager, grød eller yoghurt.

Solbaer_3

Solbaer_1

fb_Solbaer_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018