Sommer crumble

0

Sommeren er for alvor kommet, og jeg er vild med det. Lige nu nyder jeg min sommerferie, som primært kommer til at handle om én stor ting – nemlig renovering af hus. Min kæreste og jeg har købt vores første hus, og vi er så glade og spændte! Der er en masse i huset, der skal laves om, før vi til januar eller februar regner med at flytte ind.

Nå, nok om hus. Tilbage til kagen. Én af de ting, jeg særligt nyder ved den danske sommer er alle de fantastiske bær og frugter, der endelig kommer i sæson. Efter en vinter med kål og rodfrugter, så er det bare skønt med nogle friske bær, der smager sødt og dejligt. Derfor har jeg sørget for at fylde min fryser med de fantastiske bær, så jeg kan lave sommerlige kager, marmelader og safter hele vinteren også.

Da jeg skulle mødes med mine veninder til en hyggelig aften, bagte jeg denne sommer crumble med både jordbær, hindbær og blåbær. Jeg toppede den med hvid og mørk chokolade og et låg af sprød crumbledej. Server den både lun eller kold og gerne med en skefuld skyr, cremefraiche eller pisket fløde til.

4-5 kageglade personer
Det skal du bruge:

  • Bær – brug dine yndlings eller dem, du lige har
  • 50g chokolade
  • 30g hvedemel
  • 35g mandelmel
  • 35g finvalset havregryn
  • 55g rørsukker
  • 85g smør
  • Lille tærtefad

 

Sådan laver du en sommer crumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Spred dine bær ud i tærteformen, så bunden er dækket. Hak chokoladen og drys den over bærrene. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og bærrene. Bag sommer crumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter til crumbledejen er gylden.

Crumble-1

Crumble-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018