Sommer crumble

Sommeren er for alvor kommet, og jeg er vild med det. Lige nu nyder jeg min sommerferie, som primært kommer til at handle om én stor ting – nemlig renovering af hus. Min kæreste og jeg har købt vores første hus, og vi er så glade og spændte! Der er en masse i huset, der skal laves om, før vi til januar eller februar regner med at flytte ind.

Nå, nok om hus. Tilbage til kagen. Én af de ting, jeg særligt nyder ved den danske sommer, er alle de fantastiske bær og frugter, der endelig kommer i sæson. Efter en vinter med kål og rodfrugter, så er det bare skønt med nogle friske bær, der smager sødt og dejligt. Derfor har jeg sørget for at fylde min fryser med de fantastiske bær, så jeg kan lave sommerlige kager, marmelader og safter hele vinteren også.

Da jeg skulle mødes med mine veninder til en hyggelig aften, bagte jeg denne sommer crumble med både jordbær, hindbær og blåbær. Jeg toppede den med hvid og mørk chokolade og et låg af sprød crumbledej. Servér den lun eller kold og gerne med en skefuld skyr, cremefraiche eller pisket fløde til.

Det skal du bruge:

  • 300 g bær, blandede – du kan bruge fx hindbær, stikkelsbær, brombær, blåbær, solbær, rabarber og jordbær (bruger du kun jordbær, så undlad at drysse sukker over)
  • 2-3 spsk. sukker til at drysse over bærrene
  • 50 g chokolade - jeg elsker Gold chokolade og mørk chokolade i min crumble (reklamelink)
  • 50 g hvedemel
  • 50 g mandelmel - købt eller lavet af blendede mandler
  • 50 g finvalset havregryn
  • 100 g rørsukker
  • 125 g koldt smør
  • Et lille tærtefad, ca. 20 cm i diameter

Sådan laver du en sommer crumble:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Spred dine bær ud i tærteformen, så bunden er dækket. Drys med sukker. Hak chokoladen og drys den over bærrene. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser. Det behøver ikke at være helt fordelt. Smuldre crumbledejen på toppen af bærrene. Bag sommer crumblen i ca. 20-25 minutter til crumbledejen er gylden og bærsaften simrer. Nyd den lun eller afkølet - gerne med en klat creme fraiche, vaniljeis eller let pisket flødeskum til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments on “Sommer crumble”

  1. Hej Cathrine,
    Den ser super lækker ud! Kan man erstatte mandelmel med noget andet? Jeg er desværre voldsomt allergisk overfor mandler.

  2. Hej Lone
    Jeg bruger ca. 200-250 gram, men det afhænger lidt af fadets størrelse. Jeg vejer det sjældent, men kommer bare bær/frugter i til bunden er dækket.

    God bagelyst,
    Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT