Ideer til madpakken til dit barn

Sundhedsstyrelsen har lige lanceret 10 nye kostråd. Og de har igen valgt at have fokus på, at vi danskere skal spise mere fisk. Jeg har derfor lavet et forslag til en madpakke, der indeholder laks. Laks er én af de fede fisk, som vi meget gerne skal spise 2-3 gange om ugen. Derfor kan det være en god ide at have fisk med i madpakken, da det øger sandsynligheden for, at vi får spist nok fisk i løbet af ugen. De fede fisk, som fx laks, makrel og sild indeholder masser af omega-3 og d-vitamin, som er meget vigtigt for kroppen. En fuldkornswrap kan fyldes med forskellige grøntsager, fisk eller kød, så det passer perfekt til en sund og nærende madpakke. Jeg har igen fået lov til at lave en middags- og eftermiddagsmadpakke ud af de fantastiske råvarer fra Gartnergården i Silkeborg. De har også besøg af en super lækker fiskehandel hver fredag og lørdag, så der er mulighed for at handle fisk ind til weekenden og mandagens madpakke. Denne madpakke passer også til en aktiv, 5 årige dreng.

Det skal du bruge:
Til middagsmadpakken:

 • 1 tortillawrap, fuldkorn
 • 1 lille spsk. frisk rørt feta
 • 1 gulerod, groft revet
 • 1 lille håndfuld spidskål, fintsnittet
 • 1 skive koldrøget laks
 • 1 gulerod
 • 4 cherrytomater
 • 4 sukkerærter
 • 1 kiwi
 • 1 skive figenpålæg

 

Til eftermiddagsmadpakken:

 • ½ riskiks
 • En lille klase vindruer
 • 1 skive rugbrød
 • 1 skive ost
 • 5 hasselnødder


Sådan smører du madpakken:

Smør tortillaen med feta. Riv guleroden ud over fetaen og kom det fintsnittet spidskål over. Læg laksen på og rul tortillaen og pak den ind i et stykke bagepapir. Skyl grøntsagerne, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille bøtte. Skær kiwien ud i både – så er den nemmere at spise for barnet, end hvis den skal spises med ske. Skær en skive figenpålæg og kom det i madpakken.

Til eftermiddagsmadpakken laver en klap-sammen rugbrød med ost. Skyller en lille klase vindruer og kommer hasselnødder i en lille bøtte eller i husholdningsfilm. Kom en ½ riskiks eller 2 små riskiks med i madpakken også.

Madpakkerne indeholder til sammen 2380kJ, så der er masser af energi til en lang dag i børnehaven. Herunder kan du se en udregning for hvor mange gram af de forskellige makronæringsstoffer, som madpakkerne indeholder. Middags- og eftermiddagsmadpakkerne udgør 36,7 % af drengens behov for energi på en hel dag.

[message_box title="Energi" color="white"]

I hele madpakken

Protein 23,0g
fedt 12,0 g
kulhydrat 85,3g
Kostfibre 15,0g

Dækning af dagligt behov

Protein 40,1 %
Fedt 22,8 %
kulhydrat 40,5 %
kostfibre 87,3 %[/message_box]

barn-madpakke-2-a

barn-madpakke-2-fb

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Ideer til madpakken til dit barn”

 1. Det ser vildt godt ud. Men sådan ser det bare aldrig ud når man pakker det hele sammen i den madkasse pakket med sølvpapir osv. Hvordan gør du? Det der er jo stillet op for kamaraet men holder jo ikke i længden. Kiwierne ville jo vælte rundt i kassen og tortillaerne ville fyldet jo vælte ud af!!

  1. Hej Mette.
   Nej, det har du helt ret i - sådan ser det heller ikke ud hjemme hos os. Men der er bare ikke meget ved at tage billeder af en madpakke, der er pakket ind i sølvpapir. Det er der ikke meget inspiration i 🙂

   Kiwien skærer jeg ud som vist på billedet og pakker i husholdningsfilm. Tortillaerne gør jeg som på billedet, og så pakker jeg dem ind hver for sig i husholdningsfilm. Det samme med rugbrødet.

   Så egentligt er det meget lig billedet, der er blot pakket lidt ind og lagt ned i madkassen 🙂

   Mvh. Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT