Spinatpandekager med tunmousse – inspiration til madpakken

Sunde madpakker er ikke altid nemme at lokke med børnene. Men pandekager er altid et hit, ikk? Jeg har lavet en kombination og sender sunde pandekager med i madpakken. Det er både lækkert, sundt og nemt. Spinatpandekagerne smager skønt, er sunde og så er de gode til både nem og hurtig aftensmad og i madpakken. Herhjemme lavede jeg de lækre spinatpandekager til aftensmad, hvor jeg serverede dem med en kødsovs, guacamole og masser af grøntsager. Resterne af pandekagerne blev sendt med i madpakken, hvor jeg havde lavet en tunmousse at komme i sammen med revet gulerod. En sund og mættende madpakke med fisk og masser af grøntsager. Jeg har lavet opskriften på madpandekagerne med spinat glutenfri, så alle kan være med, men du kan sagtens skifte majsmelet ud med almindelig hvedemel eller kikærtemel. Lav gerne en stor portion af de nemme spinatpandekager og frys dem ned med et stykke madpakkepapir mellem hver – så er det nemt at tage én op om aftenen, så du kan lave en sund og lækker madpakke til dig selv eller dit barn.

Hvis du ønsker mere inspiration til madpakken, så kan du kigge her, her, her og her. Muslibaren i madpakken kan du også selv lave. Det er den perfekte eftermiddagssnack til madpakken. Se opskriften på de nemme og lækre muslibarer her.

10-12 stk.
Det skal du bruge til hjemmelavede spinatpandekager:

 • 220g majsmel
 • 4 æg
 • 5 dl mælk
 • 2,5 dl vand
 • 1 lille tsk. salt
 • 240g spinat, optøet
 • Smør til at stege i

Tunmousse:

 • 1 dåse tun i vand
 • 3 spsk. yoghurt
 • 1 tsk. mayonnaise
 • Citronsaft, salt og peber

Sådan laver du sunde spinatpandekager:
Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en homogen dej. Steg pandekagerne i smør på en pande.

Sådan laver du en nem tunmousse:
Hæld vandet fra tunen. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Madpakke_spinatpandekage_13Madpakke_spinatpandekage_99

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Spinatpandekager med tunmousse – inspiration til madpakken”

 1. Hej Cathrine
  Kastede mig ud i dine pandekager, men noget gik galt 🙂 dejen var umulig at få homogen, den var vandenede og klumpet med spinat. De blev ej heller grønne og kunne slet ikke rulles.

  Kan du forklare lidt mere detaljeret hvad du gør for at få sammenhængende dej, grønne pandekager uden klumper af spinat og så de er faste og kan rulles. Smagen var fin nok og med moussen 🙂

  1. Hej Sara.
   Øv, det var ærgerligt. Jeg håber, at du har mod på at give det et forsøg mere.

   Jeg bruger optøet spinat, hvor jeg klemmer det overskydende væske ud, inden jeg bruger det.
   Spinaten bliver ikke blendet helt ud i dejen, men vil være små stykker. Dejen er tynd. Rør i den hver hver gang inden, at du hælder på panden. Hvis du synes, at den er for tynd og ikke vil hænge sammen ved første pandekage, så tilføj lidt mere mel :). Bag pandekagen godt på den ene side inden, at du vender den.

   Jeg håber, at det kan hjælpe dig. Ellers spørg endelig igen, hvis der er noget, du stadig mangler svar på 🙂

   Mvh. Cathrine

 2. Hejsa.

  Lige et enkel spørgsmål. Skal det være frossen spinat som du bare tør op? Ik alm spinat blade? Så det frossen spinat må godt fryses igen?

  1. Hej Maja.
   Jo, jeg brugte frossen spinat. Du kan selvfølgelig sagtens bruge frisk spinat, når det kommer i sæson. Når spinaten har været varmet op, så må du gerne fryse det igen :). God fornøjelse.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT