Julecookies med hvid chokolade, tranebær og varme krydderier

Jeg er ved at være så klar til juleferie. En lang en af slagsen, og det glædes jeg virkelig over. Masser af tid til at lege og være sammen med mine ynglings små mennesker og den sødeste mand, jeg kender. Som faktsik også fylder år i juledagene. Så hvert år har jeg endnu mere pres for at finde på flere gode gaver. Heldigvis er jeg i mål. Ikke så mange gaver, men nogle gode og brugbare nogle - sådan kan jeg bedst lide det.

Nå, men.. Det var jo egentligt slet ikke det, som det skulle handle om. Cookies. Jeg kan altid snakke om (og spise) cookies. Egentligt er det ret sjældent, at jeg eksperimenterer med cookie-opskrifter. Mest fordi at jeg allerede har nogle store favoritter og opskrifter, som jeg selv bruger hver gang, at jeg skal bage cookies. Mine bedste chocolate chip cookies og chokolade cookies er mine absolut yndlings cookie opskrifter, som jeg aldrig bliver hverken træt af at bage eller spise.

Men jeg havde ingen opskrift på en julet cookie. Det skal jeg selvfølgelig have. Så jeg har bagt og smagt ret så mange julecookies henover december. Det er bare én af fordelene ved mit arbejde. Et par forsøg (eller egentligt fem, men hvem tæller?) senere, så ramte jeg den her opskrift. Og den er jeg så, så glad og tilfreds med. Varme krydderier giver den søde, sprøde og chewy cookiedej et godt modspil. Ristede hasselnødder giver masser af knas og fedme. De tørrede tranebær og hvid chokolade er altid et fantastisk makkerpar, og sammen med alt det andet, så får du her, hvad jeg vil kalde den helt perfekte julecookie. Der egentligt også sagtens kan nydes resten af året. Men i særdeleshed i julen!

Ca. 25 stk.
Det skal du bruge:

 • 100 g hasselnødder, ristede
 • 200 g hvid chokolade - jeg bruger de her Callebaut callets (reklamelink)
 • 100 g tørrede tranebær
 • 350 g hvedemel
 • 225 g saltet smør, stuetempereret, men ikke for blødt
 • 400 g rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker, hvis du ikke har andet)
 • 125 g brun farin
 • 1 tsk. natron
 • ½ tsk. bagepulver
 • 1 knsp. revet muskatnød
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • ½ tsk. hvid peber
 • 1 æg, M/L
 • Flagesalt til topping

Sådan gør du:
Start med at riste hasselnødderne. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i 10-15 minutter til skallen krakelerer og nødder bliver let gyldne. Lad dem køle helt af og fjern skallen så vidt muligt.

Skru ovnen ned på 180 grader over/under varme. Rør chokolade, tranebær, ristede hasselnødder og mel sammen i en skål og stil det til side. Kom smør, rørsukker, brun farin, natron, bagepulver, muskatnød, ingefær og hvid peber i en skål og rør det sammen til lyst og luftigt. Det gøres bedst og nemmest i en røremaskine med en gummibelagt K-spade. Start ved lav hastighed indtil smørret bliver blødere og skru herefter op til medium hastighed og rør til blandingen er lys og luftig. Det tager et par minutter - skrab gerne siderne på skålen og gummispaden ned et par gange undervejs for at sikre, at det hele blandes godt.

Kom ægget i og rør kort til dejen netop er glat og samlet. Skru hastigheden helt ned og kom chokolade/tranebær/nødde-melblandingen i og rør til dejen er samlet og ensartet.

Del dejen i cookieportioner á cirka 60 gram. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 6-8 cookies på en bageplade. Sørg for, at der er god afstand mellem hver cookie, da de flyder ud under bagning.

Bag dine cookies i cirka 12-15 minutter til de er gyldne i kanten, men stadig bløde og dampene i midten. Lad dem køle på bagepladen i et par minutter før, at du fører dem over på en rist for at køle helt af.

Tip: Du kan med fordel fryse kugler af din cookiedej, hvis du ikke skal bruge dem alle med det samme, eller hvis du bare har lyst til at lave en stor portion til fryseren. Du kan læse her, hvordan du fryser dine cookiekugler og bager dem efter frost. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Julecookies med hvid chokolade, tranebær og varme krydderier”

 1. Dette er den cookie er den bedste jeg har smagt. Kan klart anbefale den også selvom man ikke er begejstret for ingefær så bag den. Du bliver glad af at spise den ❤️💙

 2. Jeg har to gange lavet disse cookies. Første gang var jeg forsigtig med krydderierne, fordi det ikke var omkring jul, men jeg gerne ville lave en cookie med bær og hvid chokolade. Anden gang var lige op til jul, så der gav jeg den gas med krydderierne. Her kan jeg anbefale at putte dobbelt ingefær i og så puttede jeg også både allehånde og kardemomme i. De blev rigtige gode og hele kahytten duftede af jul i dagevis efter bagningen 🎅
  Tak Cathrine for endnu en god opskrift!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT