Chocolate chip cookies – mine bedste cookies med chokolade

28.700.000 opskrifter på chocolate chip cookies er der på Google. Nu er der 28.700.001. Fordi at jeg jo ikke kan have en madblog, der ikke har en opskrift på chocolate chip cookies. Og jeg lover jer, at jeg har forsøgt, testet og prøvet igen for at finde frem til den bedste opskrift på cookies. Nu er det lykkes! De bedste cookies skal være sprøde i kanten, helt chewy i midten og proppede med den bedste mørke chokolade, jeg kan komme i tanke om, hvis du sprøger mig. Drysset med et par salt-flager på toppen, så er jeg helt høj på cookie-lykke!

Lige netop sådan er den her chocolate chip cookie. Jeg kan ikke sige, at opskriften er helt klassisk. For siden at jeg bagte de bedste chokolade-cookies med rugmel, så har jeg ikke kunnet slippe tanken om groft rugmel i cookies. Rugmelet giver chocolate chip cookien endnu mere smag og en meget mere spændende konsistens, end hvis en cookie kun bliver bagt med hvedemel. Prøv det! Nu til opskriften på verdens bedste cookie, som du er nødt til at prøve at bage.

10-12 stk.
Dt skal du bruge:

 • 125 g blødt smør
 • 50 g rørsukker
 • 200 g brun farin
 • 1 æg
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 170 g hvedemel
 • 50 g fuldkorns rugmel
 • 1 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • 125 g mørk chokolade (jeg bruger Callebaut 54,5% chokolade - men du kan bruge på lysere eller mørkere chokolade)
 • ½ tsk. flagesalt til at drysse på toppen - min favorit er Læsø Sydesalt

Sådan bager du sprøde og chewy chocolate chip cookies:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at dine cookies bliver luftige, chewy og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Husk at skrabe siderne af skålen ned ofte, så alt dejen bliver blandet.

Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør hvedemel, rugmel og bagepulver sammen og sigt ned i dejen. Kom salt i også og pisk cookiedejen yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Cookiedejen kan bages nu, men du får det bedste resultat, hvis du lader cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over. Derved udvikler dine chocolate chip cookies en dybere og endnu mere smag.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine chocolate chip cookies én plade af gangen i 12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten – de sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagene efter.

Indlægget indeholder affiliatelink

13 comments on “Chocolate chip cookies – mine bedste cookies med chokolade”

 1. Hvor længe mon dejen/de rullede kugler kan holde sig i køleskabet? Det ville være smart, hvis man kunne lave sådan en omgang og lade den står i køleskabet og så bage nogle i dag og nogle flere om 2-3 dage.

  Forresten, så elsker jeg dine cookies. De er så gode 😋

  1. Hej Julie.

   Cookie dough kuglerne kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Men ellers kan du fryse dem 🙂 De kan sagtens bages direkte fra frost, hvis du giver dem et par minutter mere.

  1. Tror faktisk jeg bliver nødt til at ændre mit svar til: De burde være ulovlig, de er jo afhængighedsskabende 🙈

  2. Hej Marie
   Hehe, du beskriver også mit forhold til den her cookie-opskrift spot on. Siden, at jeg nåede i mål med den her opskrift, så har ikke bagt cookies efter andre.
   Pånær den her opskrift på chokoladecookies - den MÅ du prøve. Så vildt gode!
   https://www.cathrinebrandt.dk/chokolade-cookies-med-rugmel-den-bedste-cookie-nogensinde/

   Tusind tak for dine søde og rosende ord. De er altid fantastiske at modtage.

   Fortsat rigtig god bagelyst,
   Cathrine

 2. Hvis hver cookie vejer 50 g, er bagetiden så kortere.

  Mine cookies krakelerer ikke så meget, men hæver mere op. Følger ellers opskriften.

  Vh. Helle

  1. Hej Helle
   Ja, hvis du laver dine cookies mindre end det, der er angivet i opskriften, så skal bagetiden også være kortere.

   Det er helt ok, at de hæver op, mens de er inde i ovnen. Faldt de ikke sammen, da de kom ud af ovnen og kølede af? 🙂

   Jeg håber, at de smage godt 🙂
   God bagelyst, Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p