Chocolate chip cookies – mine bedste cookies med chokolade

28.700.000 opskrifter på chocolate chip cookies er der på Google. Nu er der 28.700.001. Fordi at jeg jo ikke kan have en madblog, der ikke har en opskrift på chocolate chip cookies. Og jeg lover jer, at jeg har forsøgt, testet og prøvet igen for at finde frem til den bedste opskrift på cookies. Nu er det lykkes! De bedste cookies skal være sprøde i kanten, helt chewy i midten og proppede med den bedste mørke chokolade, jeg kan komme i tanke om, hvis du sprøger mig. Drysset med et par salt-flager på toppen, så er jeg helt høj på cookie-lykke!

Lige netop sådan er den her chocolate chip cookie. Jeg kan ikke sige, at opskriften er helt klassisk. For siden at jeg bagte de bedste chokolade-cookies med rugmel, så har jeg ikke kunnet slippe tanken om groft rugmel i cookies. Rugmelet giver chocolate chip cookien endnu mere smag og en meget mere spændende konsistens, end hvis en cookie kun bliver bagt med hvedemel. Prøv det! Nu til opskriften på verdens bedste cookie, som du er nødt til at prøve at bage.

10-12 stk.
Dt skal du bruge:

 • 125 g blødt smør
 • 50 g rørsukker
 • 200 g brun farin
 • 1 æg
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 170 g hvedemel
 • 50 g fuldkorns rugmel (reklamelink)
 • 1 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • 125 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade fra Callebaut (reklamelink)
 • ½ tsk. flagesalt til at drysse på toppen - min favorit er Læsø Sydesalt

Sådan bager du sprøde og chewy chocolate chip cookies:
Først og fremmest: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at dine cookies bliver luftige, chewy og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Husk at skrabe siderne af skålen ned ofte, så alt dejen bliver blandet.

Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør hvedemel, rugmel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Kom salt i og pisk cookiedejen yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt ned i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 65 g. Det gøres nemmest med en scooper Ø. 4,8 cm - jeg bruger den her scooper til mine cookies (reklamelink). Cookiedejen kan bages nu, men du får det bedste resultat, hvis du lader cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over. Derved udvikler dine chocolate chip cookies en dybere og mere intens smag.

Tænd ovnen på 170 grader over/undervarme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine chocolate chip cookies én plade ad gangen i ca. 12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten – de sætter sig, når de køler af. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar dem i en lufttæt beholder – de smager også dejligt i dagene efter.

Tip: Du kan med fordel fryse kugler af din cookiedej, hvis du ikke skal bruge dem alle med det samme, eller hvis du bare har lyst til at lave en stor portion til fryseren. Du kan læse her, hvordan du fryser dine cookiekugler og bager dem efter frost. Du kan enten fryse kuglerne med det samme, eller du kan lade dejen stå og hvile lidt i køleskabet inden, ligesom det fremgår i opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

76 comments on “Chocolate chip cookies – mine bedste cookies med chokolade”

 1. Jeg bagte dine cookies men denne gang synes jeg de smagte meget af rugmel .. det mindes jeg ikk de gjorde sidst jeg bagte dem.. måske det var fordi de stadig var lune . ?

 2. Hej Cathrine

  Ved du om disse lækre cookies kan opbevares i køleskab inden bagning, ca. 2 dage?
  Pft.
  Bedste hilsner

  Rikke

 3. Det her er simpelthen den bedste opskrift på cookies jeg har smagt. Wauw!
  Jeg puttede lidt hvid chokolade i sammen med den mørke, og det kan også virkelig anbefales.

  Tak for altid at ramme plet og gøre dine opskrifter nemme og lige at gå til!

 4. De her cookies er SÅ lækre🤩 jeg har bagt mange cookies gennem tiden, men de her slår dem alle - jeg bager absolut ikke andre 😄

 5. Cathrine! Jeg har lige bagt dine cookies her i aften og må indrømme at jeg var lidt skeptisk i forhold til rugmel - men hold nu op!!! Det er de bedste cookies jeg nogensinde har smagt! ALT hvad jeg har bagt med dine opskrifter so far har været helt uovertruffet lækkert! 🙂 Tak for lækre opskrifter!

  1. Hej Kattens

   TAK! Det er også mine yndlings cookies - og rugmelet gør virkelig noget godt for smagen og konsistensen 🙂

   Jeg er så glad for, at du bager med.

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Den bedste cookie nogensinde! Chewy, sødt, salt. Jeg har serveret den for mange gæster efterhånden, og gang på gang efterspørger folk opskriften - hvorefter jeg naturligvis henviser til denne side <3

 7. Min ultimative cookies-go-to opskrift! Jeg elsker at de er chewie og ikke alt for sprøde 🙂
  Jeg bager dem oftest en smule mindre. Ca 50 gram .. og fryser også de sparsomme rester ned - tak for fif!

 8. Har bagt disse cookies flere gange, de er simpelthen så lækre. Og som altid her hos dig en god, grundig og udførlig opskrift som er lige til at gå til.

 9. Hvor er de bare totalt syndige og gode.
  Jeg laver altid en portion med mørk chokolade og en med gold chokolade.

 10. Jeg har benyttet mig af denne opskrift og de smager virkelig dejligt. For mig er 65 g i overkanten - så jeg trillede mine på 35/40 g og bagte dem alligevel ved 170 grader i 12 minutter. Frøs en del - og det har fungeret virkelig fint at tø én op og bage den - voila friske cookies! Tak for opskriften🙏

 11. Mine cookies er stadig nærmest flydende efter 15 min I ovnen.
  Kunne du evt. Beskrive hvordan de skal føles når de er færdige? Ved ikke helt om de skal have mere eller bare køle af🤔
  Glæder mig til at smage dem, hvis de da er lykkedes for mig hehe

  1. Hej Anja

   De skal være gyldne i kanterne - og vil stadig se bløde ud i midten 🙂 Jeg kigger altid efter farven på kanterne. Det giver mig en indikation af, at de er bagte. Og så sætter midten sig, når de køler. Men de skal selvfølgelig ikke se flydende ud - så skal du bage dem mere.

   God bagelyst,
   Cathrine

 12. Uden tvivl de bedste cookies. 👌🏼
  Jeg har prøvet at lave dem over flere omgange, både med en køkkenmaskine og en håndmikser. Smagen er upåklagelig, men får dem aldrig til at blive lige så flade som på dine billeder. Samtidig må jeg også give dem 4-5 min ekstra (sikkert pga forskellige ovne). Har du en teori om hvorfor mine aldrig bliver helt flade? Bruger næsten ikke noget bagepulver.

  1. Hej Michelle

   Bagepulveret påvirker ikke, hvor høje, de bliver - men mere deres luftighed og sprødhed. Fint med længere bagetid, det er så forskelligt fra ovn til ovn.

   Det er supervigtigt, at smør og sukker piskes godt og luftigt. Og ægget med. Det betyder så meget for den endelige konsistens og look.

   God bagelyst,
   Cathrine

 13. Det er ikke løgn, når Cathrine påstår, at det er de bedste. DET PASSER!
  Jeg har forsøgt mig med en anden sukkerblanding, hvor der også indgår muscvadosukker i stedet for lidt af den brune farin. Jeg synes, at de får en dybere smag, men måske er det bare mig. Og så laver jeg dem lidt mindre end de 65g og nedsætter bagetiden lidt - så får jeg flere kager ;).

 14. Rigtig lækre cookies og nemme at lave. Min scooper er dog lidt mindre, men så kan man bare spise to 😊
  Jeg skiftede ca. 1/3 af den mørke chokolade ud med gold chokolade og tilføjede desuden lidt pistacienøddesplitter, det var også super lækkert

  1. Hej Charlotte

   Det er korrekt. Jeg har udeladt det i opskriften i BAGVÆRK. Da jeg skrev bogen var vaniljens kilopris på himmelflugt - det er den sådan set stadig, og vaniljepulver er svært at få fingre i. Da det ikke betyder alverden for smagen, så valgte jeg at udelade det.

   God bagelyst,
   Cathrine

 15. Hej.

  Opskriften er helt fantastisk. De smager virkelig godt. Er det muligt at erstatte ægget med noget andet? Vi har et barn med æggeallergi.

  Vh Marie-Louise 🙂

 16. Hej
  Skal til at forsøge mig med denne opskrift 😀

  Hvor tæt skal kuglerne ligge på bagepladen når de bages?
  Må alle 10 - 12 stk ikke ligge på samme bageplade, siden du skriver at man skal bage én bageplade af gangen?

 17. Jeg bagte de her cookies i går, og smagen var rigtig god! Men de flød ikke rigtigt ud inde i ovnen, så det blev nogle små tykke nogle. Har du et bud på, hvad der er gået galt?

 18. Tak for svar Cathrine - jeg bruger K-spade men den er ikke med gummi. Bare den der fulgte med min kenwood xl titanium. Jeg må lede efter gummi til min k-spade 😅👏🏻👏🏻🤷🏼‍♀️

 19. Jeg har bagt disse cookies for første gang i går og jeg er KÆMPE fan.
  2 spørgsmål:
  1. Når mel og bagepulver sigtes i, skal det så vendes i, eller “må” man godt røre det i via røremaskine?
  2. Trods dobbelt portion så havde jeg udfordringer med at dejen (uden mel) ikke blev pisket så godt fordi det røg op af siderne. Jeg stoppede mange gange og skrabede ned fra kanten - er det nødvendigt? Altså nærmest hver 30. sekund

  1. Hej Rikke

   TAK 🙂 Hjemmebagte cookies er det bedste!

   1: jeg rører det på røremaskinen. Bare kort. 1 minut eller cirka. Til det er rørt ind.
   2: bruger du en K-spade med gummi? Det gør en verden til forskel. Og ja, det skal alt sammen piskes med.

   God bagelyst,
   Cathrine

 20. Hej jeg har lavet dine cookies et par gange.
  Jeg studser over at de to meltyper og bagepulveret skal sigtes i.
  Når det er sigtet, er der en stor mængde rugmel tilbage i sigten, og ikke ret meget der er kommet i smørblandingen. Hvad er tanken med det?
  Mvh
  Ann

  1. Hej Ann

   Tanken er, at når mel og bagepulver sigtes i, så fordeles det og giver luftighed til dejen. De grove dele, der er tilbage i sien, vender du bare i efterfølgende 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 21. Bedste cookies!!
  Eneste minus er at de er lige så gode ubagte🤭❤️ Så de holder sgu ikke så længe som de burde!

  Tak for gid opskrift

 22. Der er ingen bedre måde at pifte sådan en grå hjemmearbejde op på, end ved at snuppe en cookie fra fryseren til bagning. Denne opskrift er bare så god, vender hele tiden tilbage - TAK for alle de gode fifs i dine opskrifter, de gør den største forskel, og resultatet er i den grad de ekstra trin, der nogle gange er, værd.

 23. De bedste cookies NOGENSINDE! Jeg har altid lidt i fryseren, og mine veninder driller mig med, at de er blevet min signatur værtindegave. 🤪😍

 24. Mine absolut go-to cookies - fantastisk at man kan have dem liggende i fryseren, dog også farligt 😂

 25. Det er bare en rigtig god opskrift! Man for virkelig noget for at ha’ tålmodighed til at piske de angivne min. Jeg bytter chokoladen ud med ca. 70-100g nødder og springer saltet over. Jeg har også nogle gange brugt mere rørsukker og mindre brun farin (fordi ikke havde mere) og den kan man sagtens. Men super lækker smag og konsistens.

 26. Hej Cathrine,

  Har du prøvet at bage disse cookies med brunet smør? Hvor man brunet smørret, køler det ned, og derefter pisker det luftigt?

 27. TAK for jordens bedste opskrift på cookies. De er sååå lækre. Jeg gemmer denne opskrift til evig tid. Fandt den første gang for 3uger siden og de er allerede bagt 4 gange. VERDENS BEDSTE 🙂

  1. Hej Anne Marie

   Tusind tak! Hvor er det dejligt, at du tager dig tid til at skrive en hilsen og rose opskriften. Jeg elsker også de her cookies. De bedste cookies - jeg er helt enig 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 28. Hej Cathrine.

  Bager du cookies med rigtig smør eller blandingsprodukt(smørbar)?
  Jeg bager altid småkager med rigtig smør(Lurpak) for at de bliver sprøde. Gælder det også ved cookies?

  Mvh Louise

 29. Jeg har god erfaring med at klappe to cookies sammen med is imellem og så i fryser= iscookie😉👍

 30. Hej Michelle

  Så fryser jeg dem bare med det samme. Jeg lægger dem på en skærebræt eller plade med bagepapir, der kan gå ind i fryseren. Når de er lidt frosne, så kommer jeg dem i en pose. Så undgår jeg, at de klistrer sammen eller får en mærkelig form.

  Det er de perfekte barselskager 🙂

  God bagelyst,
  Cathrine

 31. Hej Cathrine. Jeg er nødt til at prøve din Cookie-opskrift, men jeg vil gerne fryse en portion ned med det samme, så jeg kan tage op og bage, når vi får barselsbesøg i starten af det nye år. Lader du dejen hvile i køleskabet inden nedfrysning eller lægger du dem direkte i fryseren, når du fryser cookies’ne? 🙂
  Mvh. Michelle

 32. Hvis hver cookie vejer 50 g, er bagetiden så kortere.

  Mine cookies krakelerer ikke så meget, men hæver mere op. Følger ellers opskriften.

  Vh. Helle

  1. Hej Helle
   Ja, hvis du laver dine cookies mindre end det, der er angivet i opskriften, så skal bagetiden også være kortere.

   Det er helt ok, at de hæver op, mens de er inde i ovnen. Faldt de ikke sammen, da de kom ud af ovnen og kølede af? 🙂

   Jeg håber, at de smage godt 🙂
   God bagelyst, Cathrine

  1. Tror faktisk jeg bliver nødt til at ændre mit svar til: De burde være ulovlig, de er jo afhængighedsskabende ?

  2. Hej Marie
   Hehe, du beskriver også mit forhold til den her cookie-opskrift spot on. Siden, at jeg nåede i mål med den her opskrift, så har ikke bagt cookies efter andre.
   Pånær den her opskrift på chokoladecookies - den MÅ du prøve. Så vildt gode!
   https://www.cathrinebrandt.dk/chokolade-cookies-med-rugmel-den-bedste-cookie-nogensinde/

   Tusind tak for dine søde og rosende ord. De er altid fantastiske at modtage.

   Fortsat rigtig god bagelyst,
   Cathrine

 33. Hvor længe mon dejen/de rullede kugler kan holde sig i køleskabet? Det ville være smart, hvis man kunne lave sådan en omgang og lade den står i køleskabet og så bage nogle i dag og nogle flere om 2-3 dage.

  Forresten, så elsker jeg dine cookies. De er så gode ?

  1. Hej Julie.

   Cookie dough kuglerne kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Men ellers kan du fryse dem 🙂 De kan sagtens bages direkte fra frost, hvis du giver dem et par minutter mere.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT