Klassisk kanelkage med kaffeglasur

Det er egentligt ikke så svært for mig at få ideer til nye opskrifter, jeg kan dele med jer. Jeg skal bare tænke tilbage på de kage-klassikere, jeg har nydt igen og igen gennem min opvækst. Den svampede skærekage med kanel og kaffeglasur (jeg har med garanti ikke vidst, at der var kaffe i, da jeg var barn - oh gru!) var en favorit i mange, mange år - og det er den egentligt stadigt. Man skal ikke undervurdere en god og svampet skærekage, der lynhurtigt kan hældes i en bradepande og bages. Kagen kan mætte mange glade børn og voksne - og så holder den sig svampet i mange dage. Hvis den altså får lov til at stå så længe...

16-20 stykker
Det skal du bruge:

Kagen

 • 400 g hvedemel
 • 4 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 2,5 tsk. natron
 • 150 g blødt smør
 • 400 g sukker
 • 2 æg
 • 500 g kærnemælk
 • 1 bradepande på ca. 25 x 35 cm - jeg bruger denne form (reklamelink)

Kaffeglasur

Sådan gør du:
Tag smør og æg ud af køleskabet og lad det temperere ved stuetemperatur i 15-20 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader over/undervarme. Rør hvedemel, kanel, kardemomme og natron sammen i en skål og stil til side. Kom bagepapir i en bradepande - krøl bagepapiret godt, så er det langt nemmere at forme nede i bradepanden.

Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst - det tager 3-5 minutter. Jeg foretrækker at bruge min røremaskine med en K-spade, men har du ingen, så kan du bruge en håndmixer. OBS! Hvis din K-spade ikke når helt ned i bunden af skålen, så sørg for at skrabe sammen med en dejskraber en gang eller to under piskningen.

Kom æg og kærnemælk i dejen og rør sammen - dejen kan virke lidt klumpet, men det er smørret, der bliver kølet ned af den kolde mælk. Rør i 1-2 minutter, og de resterende små klumper vil forsvinde under bagningen. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen sammen til den er homogen. Hæld dejen i bradepanden og bag kanelkagen i ca. 25-30 minutter. Kagen er bagt færdig, når der kun sidder fugtige kagekrummer på pinden, når du stikker i midten af kagen. Hold øje med den! Du skal endelig ikke bage den for meget. Lad kagen afkøle helt i bradepanden inden, at der kommes glasur på. Du kan sagtens bage kagen dagen før og opbevare den i en lufttæt beholder eller med en pose omkring ved stuetemperatur til dagen efter.

Glasur: Lav en god, stærk kaffe. Lad den køle af. Kom blødt smør, flormelis, kakao og salt i en skål. Tilsæt kaffe og rør glasuren sammen med en ske eller dejskraber. Bruger du en håndmixer, så skal du være forsigtig med, at glasuren ikke skiller. Smør glasuren på kagen og nyd.

Tip: Kagen opbevares bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hvis du bager dobbelt portion, så kan du bage i en ovnbradepande - og så er der kage til mange!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

54 comments on “Klassisk kanelkage med kaffeglasur”

 1. Helt FANTASTISK kage - er straks røget ind på hitlisten af kager.
  Og samtidig mega nem at lave.
  Wauw for en kaffeglasur👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  1. Hej Anne

   Det er bare den bedste kanelkage - og kaffeglasuren gør den bare endnu mere uimodståelig 🙂 Dejligt, at du også er vild med kanelkagen.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. For en glasur! Den har blitt brukt til mange forskjellige kaker, og jeg kommer tit og stadig inn for å luske i den. Stor suksess med kaken også, men glasuren er et helt annet kapittel.
  Takk for oppskrift Cathrine!

 3. Virkeligt lækker kanelkage! Har efterhånden bagt den mange gange, da den er så nem at gå til og får en masse ros for kagen hver gang! Både god samme dag, som den er bagt, men bestemt også dagen efter! 😍

  Siden i bogen “Bagværk” afslører også, at kagen er blevet bagt et par gange eller ti! Tak for lækker opskrift!

 4. Virkelig dejlig kage der kommer fast på repertoiret! Glasuren var meget sød og det er dejligt og enkelte gange lidt meget. Jeg vil prøve at smelte noget mørk chokolade og dekorere med det ovenpå glasuren. Jeg tror det giver et fint pift bitterhed som de voksne vil kunne lide. Eller noget med frugt som en har nævnt. Men kagens krumme er uforlignelig. Tak!

 5. Verdens bedste (bradepande)kage!! Lavede dobbeltportion og står nu med en kæmpe portion af den mest svampede, luftige og lækreste kanelkage som er svær kun at spise ét stykke af! TAK for en fuldstændig genial opskrift!

 6. Hej Cathrine
  Jeg har en del rester af kanelkagen efter at have bagt en stor portion til gæster. Tror du, jeg kan bruge resterne til romkugler, eller vil det ikke fungere smagsmæssigt? 🙂

  1. Hej Maja

   Du kan sagtens bruge kanelkage til romkugler 🙂 Kom godt med kakao i. Sørg for at smage romkugledejen til undervejs - det er næsten den bedste del af bagningen 😉

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. Jeg kan ikke slette min kommentar🙂 nu fik jeg læst opskriften ordentligt og kan se, at jeg bare har overset det. undskyld!!

 8. Glæder mig til at få denne i ovnen.
  Men du har glemt at skrive i opskriften, hvornår du tilsætter smør-sukker blandingen til melet 🙂

 9. Hej, ville man mon kunne tilsætte lidt revet courgette til din kanelkage med kaffeglasur?
  Tak for mange meget brugte kageopskrifter!!
  Mvh Elisa

  1. Hej Elisa

   Så vil jeg i stedet anbefale dig at bage min gulerodskage og udskifte gulerødderne med courgette - og cream cheese med kaffeglasuren 🙂 Jeg kan være nervøs for, at kanelkagen bliver klæg, hvis du tilsætter squash.

   God bagelyst,
   Cathrine

 10. Hej 🙂
  Jeg oplever ofte ved kager hvor sukker og smør piskes først, at de så skiller når æg tilsættes. Og ikke bare lidt, men som rigtig meget. Jeg tager gerne æg ud før så de stue temperere.. kender du en årsag til dette og kan dejen benyttes alligevel? 🙂 vil nemlig super gerne bage denne, men bliver ofte skræmt væk når jeg læser smør og sukker piskes først.

 11. Så lækker en kage! Lavede den om til en tal-kage til min søsters fødselsdag, så glasuren blev sprøjtet ud gennem en tyl og kagen blev pyntet med friske hindbær - det fungerede super godt!!

 12. Hej Cathrine

  Tror du man kan udskifte smør med et blandingsprodukt i stedet for?
  Tak for lækre opskrifter!

 13. Tak for opskrift på verdens ultimativt bedste kage! Tror du, man kan bage den som muffins? 🙂

 14. Den her er virkelig dødlækker! Bagte i mangel af bedre i et porcelænsfad, så den fik lidt forlænget bagetid (knap 45 min ved o/u varme). Topping er også lige i øjet, omend mængden måske var lidt til den rigelige side til vores smag. Tak for opskrift (sig til hvis du er interesseret i en favorit/klassiker fra min barndom “Himmerigskage” til gengæld 🙂 )

  1. Hej Ida

   Det er jeg glad for at høre. Tak. Passede fadet i størrelsen? Ellers bliver glasurmængden lidt koncentreret 🙂

   Jeg er altid nysgerrig på nye kager, jeg ikke kender. Send mig endelig en mail 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 15. Skøn kage! Bagte den til kolleger, skar ud i rette bidder og pakkede hvert enkelt ind i cellofan med en sløjfe omkring. MUMS de blev rost til skyerne 😀

 16. Skøn kage! Glasuren er alt for lækker! Selve kagen minder meget om den klassiske, men den her er mere luftig og lækker i krummen! Jeg kom de tørre ingredienser i skiftevis med de tørre - så undgik jeg smørklumperne. Skulle bages noget længere end angivet, men måske havde jeg fyldt formen lidt for meget 😉

 17. Hej

  Du skriver, at man kan bage kagen dagen før. Kan man også komme glasuren på dagen før og stadig opbevare den lufttæt ved stuetemperatur? 🙂

  KH Nadja

 18. Den smaker helt fantastisk, ble spist opp med en gang! Andre gangen hadde jeg den inne litt for lenge, og da ble den ikke fullt så god (som jo står i oppskriften).

 19. Har laget denne et par ganger nå, og den både lukter og smaker helt nydelig ❤️ Jeg prøvde med noen sjokoladebiter i sist (fordi man kan aldri få nok sjokolade, ikke sant), det var bare himmelsk.

 20. Hej:)
  Kagen er nu i ovnen og dufter himmelsk! - men den har bagt 45 minutter og er stadig helt ubagt i midten? Ny god ovn 200 grader over/under. Det er da mærkeligt?
  Kh Nanna

  1. Hej Nanna

   Hvilken form bager du din kage i? Hvis den fx er af porcelæn, så suger den meget varme til sig, og bagetiden for kagen vil derfor være væsentligt længere.

   Jeg håber, at din kage blev, som du drømte om 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 21. Hej 😊
  Kan denne kage mon fryses (med frosting på). Jeg er ved at lave kage til min venindes fryser, som ligger er blevet mor. Det er så rart at have noget i fryseren når man ikke selv lige har tid til at lave noget 😊

 22. Hej Cathrine
  Jeg er stor fan af dine kager. Men jeg undrede mig lidt over denne. Konsistens var god, men kagen smagte ikke af så meget. Jeg anvendte 3 spsk. kanel i. Måske jeg skal købe en bedre kanel og lave en stærkere kaffe næste gang. Det vil jeg prøve, for konsistensen var super 🙂

  1. Hej Anne Maya

   Tak - det er jeg ærgerlig over at høre. Jeg synes, at der er smæk på smagen i den her kage 🙂 Jeg er rigtig glad for kanel fra Urtekram - allerhelst ceylon kanel (også kaldet ægte kanel). En god 100 % kakao og stærk kaffe gør din frosting uimodståelig.

   God bagelyst,
   Cathrine

 23. Hej Cathrine! Mine højgravide smagsløg har svært ved at vente på, at jeg får bagt den her kage 🙂 Tror du ikke fint man kan bytte en del af kærnemælk og mel ud med en tilsvarende mængde discard? Fx 150g af hver byttet ud med 300g surdej. De bedste hilsner!

 24. Hej Cathrine, jeg vil gerne reducere sukker. Tror du, det går? Hvad tænker du er minimum i dej og glasur?
  Kh, Evi

  1. Hej Evi

   Det ved jeg ikke. Jeg har testet opskriften til ukendelighed, og med de her mængder fik jeg den bedste kage 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT