Kokostoppe - de bedste af slagsen

Kokostoppe er nok noget af det nemmeste bagværk, jeg kender. Bloggen har længe indeholdt en opskrift på bounty toppe, som jo i grunden også er kokostoppe, og den opskrift er lige en anelse nemmere end den her. Kokostoppene er også vidt forskellige. Denne her gang ønskede jeg en kokostop der var helt blød og fin i konsistensen. En konsistens der minder lidt mere om kransekage end en klassisk kokostop. Jeg kan virkelig godt lide, at kokosmelet er blendet helt fint, så kokostoppene bliver endnu mere bløde og lækre. Kokostoppens facon giver den en sprød skorpe - særligt i toppen, og så bliver den blødere, når du nærmer dig chokoladen. Jeg er vild med dem! En sød, blød kokostop med en sprød og knasende skorpe og en god mængde chokolade. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kokostop.

Leder du efter den bedste opskrift på klassiske kokosmakroner, så finder du den her

7-8 stk.
Det skal du bruge:

  • 100 g kokosmel – blendet helt fint
  • 25 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade (jeg bruger mørke chokoladeknapper fra Callebaut - det er så dejligt nemt at arbejde med chokoladeknapperne)

Sådan bager du de nemmeste og bedste kokostoppe:
Kom kokosmelet i en minihakker eller blender og blend det så fint som muligt. Riv marcipan i en skål og rør det sammen med sukker, salt og fintblendet kokosmel. Slå ægget ud i og rør det hele sammen til en homogen masse. Lad dejen hvile på køl i mindst 45 minutter i køleskabet. Del dejen i kugler på 30 g hver. Tril hver kugle til en kegle - sørg for ikke at lave kokostoppene for spidse, da de så falder sammen under bagning (det er testet!). Bag kokostoppene ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad kokostoppene afkøle på bageplade i et par minutter før, at de føres over på en rist for at køle helt af. Temperere chokoladen ved at hakke den fint og smelte 2/3 dele af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen netop er smeltet hældes den over den sidste 1/3 finthakket chokolade. Rør i chokoladen til alt er smeltet. Dyb kokostoppene i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet. Drys evt. med lidt flormelis inden servering.

2 comments on “Kokostoppe - de bedste af slagsen”

  1. Pinterest.
    Hvor ser dine kokostoppe lækre ud.
    Har marcipan fra julen, så nu vil jeg prøve at lave dem på torsdag og se, om de falder i manden og min mors smag... ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p