Koldhævede bløde chokoladeboller

Hvorfor ændre på noget, der er (noget nær) perfekt? For vi er jo vilde med de bløde chokoladeboller - både I og jeg. Men I har skreget på muligheden for at koldhæve chokoladebollerne, og det vil jeg rigtig gerne hjælpe med. Så nu får i den. Min bedste opskrift på koldhævede chokoladeboller. Selvfølgelig med udgangspunkt i de populære bløde chokoladeboller. For hvorfor lave om på noget, der fungerer?

15 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du de bedste koldhævede chokoladeboller:
Kom mælk, vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom et æg i og rør det ud. Tilsæt mel, kardemomme og salt og ælt dejen i 5 minutter ved lav/medium hastighed til dejen er samlet og glat. Kom det bløde smør i og ælt dejen i yderligere 5-8 minutter ved medium hastighed til dejen har samlet sig om dejkrogen, sluppet skålens kanter og er glat. Kom chokoladen i og ælt den kort ind i dejen.

Lad dejen hæve 75 minutter ved stuetemperatur tildækket med husholdningsfilm og et klæde. Del dejen i 15 stykker - hver skal veje 75 g. Form chokoladeboller - se en video af, hvordan du former chokoladebollerne her. Kom bagepapir i en bradepande og kom bollerne heri. Dæk bollerne med husholdningsfilm og stil dem på køl natten over.

Dagen efter tages chokoladebollerne ud og stilles ved stuetemperatur. Lad dem gerne stå og "vågne" i 30-60 minutter inden, at de bages. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensel chokoladebollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 12-1 minutter indtil, at de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Tip: Bollerne kan koldhæve i 12-20 timer afhængigt af, hvordan tiden passer bedst ind i din planlægning.

Indlægget indeholder affiliatelinks

5 comments on “Koldhævede bløde chokoladeboller”

    1. Slet ikke, Signe - det handler bare om at ælte længe nok 😉

      Selvfølgelig! Tusind tak fordi du skriver - det er rettet nu. Det var jo chokoladen, jeg mente 🙂

      Rigtig god weekend,
      Cathrine

  1. Hej Sofia

    Smagen er mindst lige så god, og måske endda endnu bedre, synes jeg.
    Dejen får tid til at udvikle smag, når den hæver natten over, og så kan jeg altid godt lide, når der er brugt så lidt gær som muligt.

    Men begge opskrifter er jeg virkelig glade for - i særdelesheden for smagen. Det handler mest af alt om praktikken i, om dejen skal koldhæves eller ej 🙂

    God bagelyst,
    Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p