Langtidsstegt og mør ribbensteg

Supermør, saftig og sprøde svær. Det lyder da ret lækkert, synes du ikke? Ribbenstegen er et ret billigt stykke kød, som sagtens kan være rigtig godt, hvis det bare tilberedes rigtigt. Jeg foretrækker at langtidsstege en ribbensteg, så kødet bliver smørblødt. Arbejdstiden er minimal - ventetiden lidt længere. Men resultatet er virkelig værd at vente på. Jeg serverede denne her ribbensteg som en ribbenstegsburger. Hold nu op, hvor var det godt!

Det skal du bruge:

  • 1 ribbensteg (min vejede ca. 1 kg)
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • Laurbærblade
  • Vand
  • Salt og peber

Sådan laver du en saftig og mør langtidsstegt ribbensteg:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Tør sværene på ribbenstegen tørre med et stykke køkkenrulle. Sørg for at sværene er snittet hele vejen ned til fedtlaget – hvis ikke slagteren har sørget for det, så må du lige snitte efter. Gnid sværene ind i godt med salt. Kværn lidt sort peber henover. Kom laurbærblade ned mellem nogle at sværene. Kom ribbenstegen op i et fad. Skær rødløgene i store stykker og kom ved. Fjern skallen fra hvidløgene og giv dem et pres med kniven, så de presses flade og kom dem i fadet også. Hvis sværene falder ned og ikke ligger vandret, så kan du bruge lidt sølvpapir til at ligge under. Det er vigtigt, at de ikke rører vandet, som skal i fadet. Kom vand i bunden af fadet til det dækker bunden. Steg ribbenstegen i seks timer. Der skal hele tiden være en smule vand ved stegen. For at få sværene helt sprøde til sidst kan der tændes for ovnens grillfunktion. Hold godt øje med dem! Server og nyd.

Tip: Brug din langtidsstegte ribbensteg til at lave en hjemmelavet ribbenstegsburger med en smørbagt burgerbolle, syltede agurker og rødkålsslaw. Det er den bedste burger!

Ribbenstegsburger_aRibbensteg_2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments on “Langtidsstegt og mør ribbensteg”

  1. Hejsa

    Hvor mange personer vil du vurdere at der er til, hvis man vil lave dine ribbensstegsburgere?
    Har du en salat, der kan suppleres med, hvis man gerne vil tilbyde noget ved siden af burgeren?

    Mvh Didde-Louise

    1. Hej Didde-Louise

      Der er ribbensteg til 6-8 personer.
      Jeg laver kålslaw til. Du finder flere andre salatopskrifter ved at søge på "salat" 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hvis sværene falder ned og ikke ligger vandret, så kan du bruge lidt sølvpapir til at ligge under. Kan man ikke ligeså godt bruge en dyne til at ligge under?

  3. […] Flæskesteg er en klassiker på julebordet. Hos os får vi altid and, men hvis vi er mennesker nok, så får vi også flæskesteg. Og en mør og saftig flæskesteg med sprøde svær smager altså fantastisk. Min erfaring er, at jeg får det absolut bedste resultat, hvis jeg langtidssteger flæskestegen. Det tager et par timer, men arbejdstiden er stadig minimal, og ventetiden er virkelig det værd. Hvis du er mere til ribbensteg end kampsteg, så kan den også med fordel langtidssteges. Ribbenstegen kan langtidssteges så længe, så kødet helt smuldrer, da fedtindholdet er væsentligt højere end i en kampsteg. Langtidsstegt ribbensteg er også uimodståeligt, og du kan se opskriften på, hvordan du langtidssteger en ribbensteg lige her. […]

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT