Luftige gærboller med appelsinsaft, ingefær og ristede mandler

Annonce - opskrift udviklet for Kenwood

Vinterens mange smage er jeg vilde med! Ingefær, appelsin, nødder, varme krydderier og lune gryder med masser af smag. Heldigvis kan jeg sagtens snige en del af de skønne sager i mit bagværk. De her boller er helt perfekte at nyde til en kop varm the en hyggelig eftermiddag. Måske er du endda heldig at have fri mellem jul og nytår, så der er masser af tid til lange morgener med leg, hygge og god mad? Eller rare eftermiddage, hvor kaffen næsten når at blive kold fordi, at det hyggelige selskab tager alt din opmærksomhed. Sådan håber jeg, at vores juledage bliver. Masser af familietid med min lille firekløver.

Hjemmebagte boller er bare det bedste. Kom appelsinsaft, friskrevet ingefær og mandler i din bolledej - så får du friskbagte boller med masser af smag og knas. Jeg er helt vild med dem! Vil du gerne koldhæve dejen, så der kan være friskbagte boller til morgenemaden, så se mit tip nederst i opskriften. Har du appelsiner og ingefær i overskud, når du har bagt bollerne, kan du lave en friskpresset juice - det passer perfekt sammen med de smagfulde og nemme boller.

Ca. 12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 400 g vand
  • 100 g appelsinjuice
  • 25 g gær
  • ½ tsk. friskrevet ingefær
  • 50 g mandler, gerne ristet i ovnen inden brug for mere smag
  • 550 g fin ølandshvedemel
  • 7 g salt

Sådan bager du smagfulde boller, der er luftige og lækre:
Kom vand, appelsinsaft og gær i skålen til din røremaskine - jeg bruger min Kenwood Chef Sense XL røremaskine. Rør med en ske til gæren er opløst. Kom mel, ingefær og mandler i dejen. Tilsæt til sidste saltet. Ælt dejen ved lav hastighed i 4 minutter. Skru herefter op på middel/høj hastighed og ælt dejen i 3-5 minutter til den er glat, sammenhængende og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 12-14 stykker. Form dejen let til en bolle ved at skubbe dejen ind under sig selv. Lad bollerne efterhæve i 40 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag bollerne i 12-15 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Tip: Vil du gerne koldhæve dejen natten over? Nedjustere gærmængden til 5 gram. Ælt dejen som angivet, og lad dejen hæve i 60 minutter ved stuetemperatur før, at du kommer den i køleskabet i en tætlukket bøtte natten over. Om morgenen formes bollerne, og de får lov til at "vågne" ved stuetemperatur i 10-15 minutter, mens ovnen varmes op. Bages som angivet.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Luftige gærboller med appelsinsaft, ingefær og ristede mandler”

  1. Glædelig 2.juledag!
    Sikke en fin opskrift med både mandler og ingefær, bestemt lige min smag:-)
    Ro go stemning din vej.............

    1. Hej Tina
      Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig også!
      Jeg er glad for, at du synes, at bollerne lyder skønne - jeg håber, at du får lyst til at bage dem en dag 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT