Kenwood Chef Sense XL

Annonce for Kenwood
Begejstring, anmeldelse og ord er helt mine egne

Psst - du kan vinde røremaskinen! Hop ind på min Instagram og deltag i konkurrencen.

Mød den nyeste røremaskine i byen. Og smarteste, men det skal jeg nok komme tilbage til... Kenwood Chef Sense XL er flyttet ind på min adresse.

I mit køkkenskab står der i forvejen en Kenwood Major Titanium. Min trofaste røremaskine, som har rørt mig mange bløde brød- og bolledeje, seje marengs og luftige kager. Min røremaskine og jeg har et nært forhold. Det indrømmer jeg gerne - jeg ville ikke kunne undvære den! Den er i brug flere gange om ugen, altid.

Men nu er der altså flyttet en ny røremaskine ind. En yngre model. Smallere, smartere og knap så højlydt. Jeg skulle lige se den an et par dage før, at jeg tog den i brug. Den var fin, uden tvivl. Men kunne jeg være det bekendt overfor min trofaste Major Titanium? Jeg tog mig tid, fandt min foretrukne opskrift på en blød gærdej frem og pakkede den nye, flotte Chef Sense XL ud. Siden har jeg ikke kigget mig tilbage.

Den kan alt det, som min gamle model også kunne. Og mere til. Den gamle er skiftet ud, og en ny, flottere model er flyttet ind. Det lyder som en klichéfyldt skilsmisse. Men jeg garanterer - det hele er forgået i god ro og orden.

Nu har min nye røremaskine Kenwood Chef Sense XL boet herhjemme i knap halvanden måned. I den tid har den fået lov til at arbejde for huslejen. Den har hjulpet mig med at ælte dej til surdejsbrød, flere bløde gærdeje, lette kagedeje og seje marengs. En grundig test, hvor jeg har kigget den an i sømmene, så jeg nu er klar til at dele min test og anmeldelse af Kenwood Chef Sense XL med jer. Skænk en kop varm kaffe og sæt dig til rette i sofaen. Jeg har meget på hjerte!

Design - hvor flot er den?
Den er flot. Meget flot. Kenwood Chef Sense XL kommer i tre forskellige farver - en perlende hvid, granitgrå eller blomme. Ellinor og jeg var ikke i tvivl. Det var selvfølgelig den blommefarvede, der skulle bo i vores køkken. Farven overraskede mig på positivt - den perfekte bourdeaux/lilla farve, som passer pænt ind i vores simple køkken med hvide fliser og stålbordplade. Hvis jeg havde plads, ville jeg lade den stå fremme.

Røremaskinen er robust, men stadig med et enkelt og fint design. Bløde former og runde kanter, der opvejer det tunge look, som en solid røremaskine kan have. Røreskålen er i børstet stål med en højglans kant. Den detalje kan jeg godt lide. Sammenlignet med min Kenwood Major Titanium, så er Kenwood Chef Sense XL smallere, mere simpel og afrundet i sit design. Flot æstetisk røremaskine, og det siger ikke så lidt, synes jeg.

Udstyr - hvad kan den bruges til?
Kenwood Chef Sense XL kommer med tre stykker ekstra tilbehør. En dejkrog, en K-spade og et piskeris. Alle tre dele, som jeg ikke vil undvære til min røremaskine. For hver enkelt del kan noget forskelligt. Dejkrogen bruger jeg, når jeg skal ælte deje. Både bløde gærdeje og deje til surdejsbrød- og boller. K-spaden rører jeg gerne mine kagedeje med. Den er skånsom mod dejen og arbejder det fint sammen. K-spaden bruger jeg også, når jeg bager rugbrød. En dej, der ikke skal have opbygget et stærkt glutennet, men som bare skal røres godt sammen. Piskeriset er en superhelt, når jeg skal røre luftige æggesnaps til kager eller seje marengs til pavlova, marengskys eller flødeboller.

Til min gamle Kenwood Major Titanium havde jeg en K-spade med gummibelægning. Den var jeg virkelig glad for at bruge til kagedeje, hvor der skulle tilsættes sukker eller andre ingredienser under omrøring. Den skrabede siderne af skålen, så jeg var fri for at gøre det undervejs. Så sådan en gummibelagt K-spade skal jeg absolut have tilkøbt til Kenwood Chef Sense XL.

Derudover findes der et væld af ekstraudstyr til Kenwood Chef Sense XL. Pastamaskine, blender, kødhakker og nærmest alt andet udstyr, man kan ønske sig i sit køkken.

Motor - kan den ælte?
Ja, den kan! Og den ælter godt. Og effektivt. En æggesnaps pisker den lys og luftig på få minutter. En blød(!) gærdej eller brøddej ælter den på 8-10 minutter. Præcis som min gamle Kenwood Major. Kenwood Chef Sense XL har 1400 W, hvorimod min gamle røremaskine var den stærkeste i klassen med 1700 W. Men jeg oplever ingen forskel på effektivitet. Til gengæld kan jeg både høre og mærke den. Og det er virkelig rart! Kenwood Chef Sense XL larmer markant mindre, når den ælter, end min Kenwood Major Titanium. Den vejer også væsentligt mindre, hvilket jeg virkelig nyder - for sådan en røremaskine skal løftes mange gange, hvis man ofte bruger sin røremaskine, men ikke har den stående fremme.

Jeg har æltet deje til surdejsbrød og bløde fødselsdagsboller på Kenwood Chef Sense XL. Den største succes har jeg, når jeg lader den arbejde ved lav hastighed først, indtil dejen er samlet. Herefter på medium hastighed til dejen har udviklet en god glutenstruktur, og den begynder at blive glat. Til sidst lader jeg røremaskinen arbejde små 30 sekunder ved maksimum hastighed til dejen slipper skålens kanter. Kenwood Chef Sense XL passer fint sig selv, mens den ælter, uden at den danser ned af bordet. Når jeg ælter ved maksimum hastighed, så står jeg gerne ved dens side og holder øje. Blot for en sikkerhedsskyld. For den står godt fast, mens den arbejder effektivt!

Brugervenlighed - er den nem at betjene?
Ellinor er 3 år. Hun brugte lige omkring 30 sekunder på at finde ud af, hvordan skålen skulle sættes på, krogen sættes i, og hvordan låget lukkes. Med mig ved sin side, selvfølgelig. Hun har betjent vores gamle Kenwood røremaskine utallige gange, så måske hun har et lille forspring. Men simpel er den altså! Der kan ikke være meget tvivl om, hvor hvad skal monteres, hvordan den åbnes eller startes.

Skålen har en nem låseteknik, hvor den blot skal drejes den ene vej for at sættes i - og drejes modsat for at tages ud. Har jeg æltet en blød dej længe og godt, så skal jeg bruge lidt kræfter på at få drejet skålen tilbage. Ikke umuligt, men heller ikke bare et snuptag, som når skålen sættes i. Både dejkrog, piskeris og K-spade monteres på samme måde og sted i Kenwood Chef Sense XL afhængigt af, hvilken en, der skal bruges.

Der medfølger også sprøjteværn, som er genialt, hvis man gerne vil undgå mel, kakao eller andre ingredienser i hele sit køkken. Sprøjteværnet har en stor, bred hældetud i den ene side, som jeg bruger, når jeg skal tilsætte ingredienser under æltning. Helt perfekt størrelse, og den fungerer efter hensigten.

Sprøjteværnet driller mig dog lidt. Det falder nemt af, når jeg flytter på maskinen, og jeg måske kommer til at skubbe på det. Når sprøjteværnet er på, så har jeg også svært ved at finde et ordentligt sted at løfte maskinen. På Kenwood Major Titanium sidder sprøjteværnet kun rundt om skålen og ikke langs røremaskinens hals, som det gør på Kenwood Chef Sense XL. Det efterlader ingen steder af løfte røremaskinen - andet end under bunden, som kan være svær at få ordentligt fat på med fingrene, når maskinen står på bordet. Et problem som vil være afhjulpet, hvis man har sin røremaskine stående fremme, og ikke skal løfte den ind og ud af et skab.

Rengøring - slipper jeg nemt?
Det synes jeg, at man gør. Der er to dele, der skal gøres rent, når man har brugt sin Kenwood Chef Sense XL røremaskine. Røreskålen og den krog, piskeris eller K-spade, man har brugt. Mit bedste trick er, at gøre det rent med det samme. Hvis først dejen tørrer ud på krogen eller i skålen, så er det noget bøvl. Men hvis det fjernes lige efter brug, så tager det ikke mange minutter at vaske op og tørre af.

Der er ingen kanter på skålen, der kan gemme sig dej i. Bunden af skålen har nogle kanter, der bruges som låse-mekanisme på maskinen. De er svære at tørre ordentligt med et viskestykke. Jeg lader gerne skålen ligge på siden, så vandet kan løbe fra. Og så får røreskålen en tur i opvaskemaskinen af og til - det klarer den fint. Sprøjteværnet tørrer jeg af med en fugtig klud, hvis det er nødvendigt. Det er få minutter, jeg bruger på rengøring af min røremaskine, når den har været i brug. Det gør jeg gerne, når den til gengæld arbejder nemt, godt og effektivt for mig!

Vil du også have en ny bedste ven i dit køkken?
Kan man leve uden en Kenwood Chef Sense XL? Jeg vil helst ikke! Hvis du er glad for at bage og hygge dig i dit køkken, så er en røremaskine noget, du ikke kan undvære. Jeg var spændt på, om Kenwood Chef Sense XL med sine 1400 W kunne leve op til sin stærke storebror, Kenwood Major Tititanium med 1700 W. Det kunne den så absolut.

Jeg brugte sjælendt fuld power på mine gamle røremaskine, da det ofte gav masser af varme til dejen, som jeg ikke ønskede. Kenwood Chef Sense XL kan med sine 1400 W ælte alt det, jeg har brug for - med både effektivitet, nemhed, uden at danse af bordet, og så forstår den at holde et lydniveau, der er tilforladeligt for en røremaskine. Det sætter jeg og min familie pris på!

Den vejledende udsalgspris på Kenwood Chef Sense XL er 4999,-. Find den i alle tre farver her, eller få oplyst nærmeste forhandler hos Kenwood.com

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 comments on “Kenwood Chef Sense XL”

 1. Kunne du ikke opdaterer denne side med din anmeldelse af Teddy.
  Jeg bager normalt to rugbrød ad gangen som passer efter hævning med 2stk 3 liters forme (sinbæks kernerugbrød), kan Teddy rumme dette?

  1. Hej Sandra

   Jeg kan have en dobbelt portion af mit hverdags rugbrød og softkerne rugbrød i min Teddy. Så kan du sammenligne dejmængden med den opskrift, du bruger.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine.

  Jeg deler TOTALT din begestring!
  Min mand har lige overrasket mig med en splinterny Kenwood Chef Elite - og det var en Mega Pack, så der var standardudstyret + glasblender + Foodprocessor + kødhakkerpakken + ekstra skål.
  Jeg fik plads til at den kan stå fremme og jeg ææælsker den. Jeg er lige begyndt at eksperimentere med at lave brød og boller.
  På den første uge har den lavet dej, smoothies og kartoffelskiver til Gratin Dauphinois.
  Jeg glæder mig til at købe slow juicer og minihakkeren til.

  Jeg må hellere investere i din bog om surdej, da min første (efter Valsemøllens opskrift) gik i stå efter 2 dage. Den lugter rigtigt men den hæver slet ikke!

  Mange røremaskine-hilsner
  Anette

 3. Hej Cathrine.

  Jeg vil høre om du har erfaring med at piske/ælte/røre små mængder i din XL-maskine?
  Jeg skal til at købe ny køkkenmaskine og er simpelthen sådan i tvivl om jeg skal købe en alm. eller en XL model.
  Min største “bekymring” går på hvorvidt jeg i hverdagen, når jeg fx lige skal piske 0,25 liter fløde bliver træt af at have valgt den store skål, fordi den har svært ved de små mængder.

  Har du nogle inputs til det?
  Kan se du har den store, har du oplevet at der er en “nedre” grænse på mængen der skal i skålen for at få et godt resultat?

  Amalie

  1. Hej Amalie

   Min erfaring er, at hvis jeg skal piske ét æg og 50 g sukker sammen, så er det en lille mængde - men når jeg bare trykker lidt ned på røremaskinen, så kommer den i bund og får det hele med 🙂 Ellers ved jeg, at Kenwoods også kan justeres, så krogen/piskeriset kommer længere ned i skålen.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT