Luksus brunsviger med remonce og vaniljecreme

Annonce for Valsemøllen

En luksus brunsviger, der er forkælet med de allerbedste råvarer. En smørblød gærdej, hjemmekogt vaniljecreme med masser af små, fine vaniljeprikker, frisk smør og en intens og smagfuld muscovadosukker. Der er skruet op for kvaliteten, og det kan smages! En smagfuld og fantastisk brunsviger, der kan gøre selv den stolteste fynbo glad. Håber jeg! For jeg ved det godt! Brunsviger er ikke noget, man laver sjov med. Den skal være præcis, som den altid har været. Og smage præcis som den altid har smagt. Men her får I altså min version. Med et brunsvigerfyld, der er gjort endnu mere rig på smag. Jeg er vild med den, og jeg tør godt at sige højt, at det er den bedste brunsviger, jeg har smagt. På toppen har brunsvigeren et lag topping, der både er sprødt og blødt. Når du skærer i kagen, så finder du dybe lommer af en generøs mængde remonce. Præcis som jeg synes det smager allerbedst.

Det skal du bruge:
Dejen:

  • 200 g mælk (koldt - dejen lunes under æltningen, så gæren aktiveres)
  • 50 g lunken vand
  • 30 g gær
  • 40 g sukker
  • 1 æg
  • 450 g Valsemøllen fint hvedemel
  • 4 g salt
  • 40 g blødt smør

Vaniljecreme:

  • ½ vaniljestang
  • 2 æggeblommer (æggehviderne, der er i overskud, kan fx bruges til at lave flødeboller af)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. maizena
  • 2,5 dl mælk - jeg bruger sødmælk

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 200 g mørk muscovadosukker - kan alternativ udskiftes med brun farin eller lys muscovadosukker, hvis du foretrækker en mild topping

Derudover:

Sådan bager du en luksus brunsviger med remonce og kagecreme:
Kom mælk og vand i en skål. Tilsæt gær og sukker og gær og rør det ud. Kom æggene i og rør dem ud. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter. Tilsæt det bløde smør til sidst i æltningen og ælt det ind i dejen. Dejen skal være fugtig - tilsæt endelig ikke for meget mel, da du så får en kedelig og tør dej. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 40 minutter.

Kom et stykke bagepapir i en bradepande, eller smør bradepanden med lidt smeltet smør. Fordel dejen ud i kageformen med hænderne. Du kan med fordel dyppe dine hænder i lidt vand, så dejen ikke klistre for meget ved hænderne. Lav gode fordybninger i dejen jævnt fordelt. De må gerne være dybe, men sørg for ikke at prikke igennem dejen. Lad dejen efterhæve tildækket med husholdningsfilm nederst og et viskestykke øverst i 45-60 minutter. Fyldet laves i mens.

Kog en vaniljecreme først. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljesukker og ægblommer i en gryde og pisk det sammen let. Tilsæt maizena og rør det ud. Kom mælken ved. Kog vaniljecremen op ved lav varme under konstant omrøring. Lad det koge et i par minutter til cremen er fast. Kom cremen i en skål og læg husholdningsfilm direkte oven på cremen, så der ikke dannes en skorpe. Lad vaniljecremen køle af i køleskabet.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

I en skål røres det bløde smør og muscovadosukker sammen. Når vaniljecremen er kølet af, så røres den sammen med remoncen. Fordel fyldet ud over dejen, og bag din brunsviger i ca. 25. Hold øje med fyldet, så det ikke bliver for mørkt. Lad kagen køle af og server den gerne inden for få timer efter bagning.

Note: Hvis du bager dobbelt portion, så passer brunsvigeren perfekt i en almindelig bradepande fra ovnen. Så er der kage til mange!

Tip: Du kan godt koge vaniljecremen 1-2 dage før, at du vil bage din brunsviger. Så kan du spare den tid på dagen, hvor kagen skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Luksus brunsviger med remonce og vaniljecreme”

  1. […] Note: Den dej, der måtte være i overskud, når du skærer firkanter ud, kan rulles sammen og formes til yderligere to fastelavnsboller. Det er der både vaniljecreme og remonce nok til. Jeg har sikret, at der er nok vaniljecreme, og du vil formentligt have noget i overskud. Det kan med fordel bruges til frugtsalat eller i toppingen på en brunsviger. […]

  2. Som halv fynbo har jeg spist utallige brunsvigere - både gode som dårlige. Jeg bagte den her i weekenden, og hold nu op hvor blev den lækker! Valgte at koldhæve dejen med 5 gram gær og brugte almindelig brun farin istedet, og den blev super svampet, blød og saftig. Super lækker og enkelt opskrift at følge.

    Den skal snart bages igen!

    1. Eller to stykker, måske? 😉 Den er virkelig, virkelig god. Jeg havde meget svært ved at holde fingrene fra den, da jeg testede opskrift på den - og derfor bagte den flere gange 🙂

      Du må prøve den!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT