Mormors mazarin med mørk chokolade

Kan man få for meget mazarinkage? Jeg tror det ikke. Samlingen af mazarinkage-opskrifter, jeg har, fortæller mig det samme. De kan hver i sær noget helt særligt.

Det her er opskriften på min mormors simple mazarinkage, som jeg har forkælet lidt ekstra med tempereret mørk chokolade. Min mormor bager helst kagen i en stor ovnbradepande. Hun har mange gæster - altid, og derfor mange at dele sit bagværk med. Jeg foretrækker at bage mazarinkagen i en lidt mindre bradepande, der stadig sikrer kage til en god håndfuld gæster. Eller til en god håndfuld aftener i sofaen med et stykke kage og en kop kaffe. Mazarinkagen holder sig nemlig svampet i mange dage.

Jeg sætter pris på den mørke chokolades modspil til mazarinkagens sødme og rige smag. Knækket i chokoladen er helt perfekt. Og super upraktisk, når kagen skal skæres ud. Men det tager jeg gerne med for at få den helt rigtige bid, der både byder på blød og svampet mazarinkage og sprød chokolade. Vil du gøre kagen endnu nemmere at bage og lave, så kan du blot smelte chokoladen og smøre på eller lave en kakaoglasur.

Det skal du bruge:

 • 250 g marcipan, revet groft
 • 250 g smør, stuetempereret
 • 250 g sukker
 • 6 æg, stuetempereret
 • 85 g hvedemel
 • 200 g mørk chokolade, tempereres - jeg bruger denne fra Callebaut (reklame)
 • Flagesalt til drys

Derudover

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom marcipan, smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine med en gummibelagt K-spade. Det tager 5-8 minutter at piske det helt lyst. Kom æg i ét af gangen og rør kun ved lav hastighed til netop inkorporeret før, at det næste æg tilsættes. Kom mel i og rør kort.

Kom bagepapir i bradepanden og hæld dejen i. Bag kagen i 25-30 minutter til godt gylden. Du skal kunne stikke i midten af dejen uden, at der hænger våd dej ved - fugtige kagekrummer er fint. Lad kagen køle helt af.

Temperere chokoladen og hæld den over den helt afkølede kage. Fordel chokoladen - det gøres nemmest med en vinkel dejspatel eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen sætte sig lidt og drys med flagesalt. Når chokoladen er helt størknet, så kan mazarinkagen serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 comments on “Mormors mazarin med mørk chokolade”

 1. Hej
  Vil du mene at jeg kan bytte lige over med plantesmør, en der også skal have kagen er mælkeallergier.

  Kh Rikke

  1. Hej Rikke

   Ja, det kan du. Eller margarine, selvom jeg virkelig ikke er fan af det produkt. Men det fungere til mælkeallergier.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Kan jeg erstatte hvedemel med mandelmel? For at lave en glutenfri version?
  Jeg glæder mig til at bage den, den ser lækker ud!

  1. Hej Gunvor

   Ja, det vil du godt kunne i den her mazarin. Ellers er der en anden mazarinkage på bloggen (med kartofler), der er glutenfri - og den er også fantastisk.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Kære Cathrine

  Jeg har nu bagt din kage 2 gange indenfor 14 dage og den er super lækker 🤩. Lækker konsistens og dejlig smag.

  Dog lige et spørgsmål. Når jeg kører smør, sikker og marcipan sammen på røremaskinen i cirka 5 mim ligner det en skilt dej. Også til dels når æggene kommes i. Efter mel ser den bedre ud, men syntes stadig jeg kan ane den skilte dej.

  Er det nogen du har erfaring med?

  Kh Nina

 4. super lækker opskrift. Marcipanen giver bare den helt rigtige smag af mazarinkage. Holder sig frisk flere dage (hvis den holder så længe😋)

 5. Jeg skal lave bogstavkage til mine pigers dåb og tænker at bruge denne opskrift. Vil man kunne få to bogstaver ud af en bradepande på 35x40 cm?

  1. Hej Julie

   Det kommer an på hvile bogstaver. Jeg ville printe dem ud, klippe dem og lægge den over bradepanden inden, du bager kagen - så kan du se, om de kan være der.

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Tak for en fantastisk opskrift på mazarinkage - den bliver bagt flittigt herhjemme bare fordi jeg ikke kan lade være 🙂

 7. Hej Cathrine

  Hvis man skulle bage denne lækre kage i en bradepande som din mormor, hvor meget vil du så øge opskrift og bagetid med?

  Mvh Camilla

 8. Den er bare helt vildt god denne her kage! Jeg havde kun 200 g økologisk marcipan, men det gik alligevel og jeg sidder og stornyder et stykke, mens jeg skriver her. Tak for super god opskrift! Endnu engang... : )

 9. Har en mazarinkage i ovnen nu og det dufter himmelsk.
  Men jeg kan også se at der blir for meget kage til min lille familie - kan den mon fryses inden chokoladen smøres på?
  Tak for en nem opskrift.

 10. Mormors mazarin med mørk chokolade

  Denne kage er ikke bare god, den er sindssygt god! 😋 🥮 👌

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT