Mormors mazarin med mørk chokolade

Kan man få for meget mazarinkage? Jeg tror det ikke. Samlingen af mazarinkage-opskrifter, jeg har, fortæller mig det samme. De kan hver i sær noget helt særligt.

Det her er opskriften på min mormors simple mazarinkage, som jeg har forkælet lidt ekstra med tempereret mørk chokolade. Min mormor bager helst kagen i en stor ovnbradepande. Hun har mange gæster - altid, og derfor mange at dele sit bagværk med. Jeg foretrækker at bage mazarinkagen i en lidt mindre bradepande, der stadig sikrer kage til en god håndfuld gæster. Eller til en god håndfuld aftener i sofaen med et stykke kage og en kop kaffe. Mazarinkagen holder sig nemlig svampet i mange dage.

Jeg sætter pris på den mørke chokolades modspil til mazarinkagens sødme og rige smag. Knækket i chokoladen er helt perfekt. Og super upraktisk, når kagen skal skæres ud. Men det tager jeg gerne med for at få den helt rigtige bid, der både byder på blød og svampet mazarinkage og sprød chokolade. Vil du gøre kagen endnu nemmere at bage og lave, så kan du blot smelte chokoladen og smøre på eller lave en kakaoglasur.

Det skal du bruge:

  • 250 g marcipan, revet groft
  • 250 g smør, stuetempereret
  • 250 g sukker
  • 6 æg, stuetempereret
  • 85 g hvedemel
  • 200 g mørk chokolade, tempereres - jeg bruger denne fra Callebaut (reklame)
  • Flagesalt til drys

Derudover

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom marcipan, smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine med en gummibelagt K-spade. Det tager 5-8 minutter at piske det helt lyst. Kom æg i ét af gangen og rør kun ved lav hastighed til netop inkorporeret før, at det næste æg tilsættes. Kom mel i og rør kort.

Kom bagepapir i bradepanden og hæld dejen i. Bag kagen i 25-30 minutter til godt gylden. Du skal kunne stikke i midten af dejen uden, at der hænger våd dej ved - fugtige kagekrummer er fint. Lad kagen køle helt af.

Temperere chokoladen og hæld den over den helt afkølede kage. Fordel chokoladen - det gøres nemmest med en vinkel dejspatel eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen sætte sig lidt og drys med flagesalt. Når chokoladen er helt størknet, så kan mazarinkagen serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT