Træstammer

Træstammer - enten elsker du dem, eller også siger du pænt nej tak. Jeg hører til den første gruppe. Jeg elsker træstammer. For mig er det en af de allerbedste af de klassiske bager-kager. Den lille hapser, der nemt kan deles, spises på en gåtur eller nydes til en god kop kaffe.

Træstammer er nemme at lave selv. Jeg bruger gerne de kagerester, der er endt i min fryser henover en tid. Det meste kan bruges. Har du ikke nogle kagerester, så kan man jo altid bage en chokoladekage, for at få det...

Helt klassisk. Meget enkelt. Gode råvarer. Smørcreme. Den bedste træstamme.

12 stk.
Det skal du bruge

Romkuglemasse

  • 600 g kagerester - fx mazarin, chokoladekage, wienerdej, cookies, bananbrød
  • 60 g hindbærmarmelade
  • 30 g kakaopulver - jeg bruger den her kakao, der virkelig løfter smagen af mit bagværk (reklamelink)
  • 20 g flormelis
  • 10-15 g romessens - smag til
  • 30 g kaffe - kan udelades, men underbygger bare smagen af kakao og chokolade i dejen

Smørcreme

  • 40 g smør, blødt
  • 80 g flormelis til smørcremen
  • 1 tsk. mælk for at gøre smørcremen endnu mere lind

Marcipanovertræk

Sådan gør du
Først laves romkuglemassen. Kom kageresterne i en skål og rør det sammen med K-spaden til det er smuldret og let samlet. Tilsæt de resterende ingredienser og rør sammen. Smag til! Det er vigtigt. Afhængig af hvilke kagerester, du har, så skal du tilsætte lidt mere af det ene eller det andet.

Kom romkuglemassen på køl og lad den sætte sig i 15-30 minutter.

Del romkuglemassen i to lige store portioner. Rul hver til en lang rulle på 37 cm. Rul dem ind i husholdningsfilm og læg dem på køl eller frys, mens du forbereder smørcreme og marcipanen.

Pisk smør og flormelis sammen til det er lyst. Tilsæt mælk og rør sammen.

Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen. Del portionen i to. Rul hver ud til en rektangel på ca. 12 cm bred og 37 cm lang. Smør med smørcreme. Placer rullen af romkuglemasse i midten og beklæd den med marcipanen. Skær træstammerne ud i 6 cm. Gentag med den anden portion.

Temperere chokoladen - du kan læse her, hvordan du gør. Dyp enderne af træstammerne og lad dem sætte sig på et stykke bagepapir. Nyd!

Træstammerne kan opbevares på køl i en lille uges tid. Jeg opbevarer dem i denne bøtte (reklamelink).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT