Mormors nemme vaniljekranse

5

Små fine vaniljeprikkede småkager. Den klassiske vaniljekrans, som jeg tror, er en favorit hos rigtig mange. Jeg er også helt vild med dem. De er søde, sprøde og så lækre. De er heldigvis også nemme at lave. Hos min mormor bliver vaniljekransene lavet på min oldemors gamle hakkemaskine. Det er ret hyggeligt, at den har været brugt til at lave vaniljekranse på i små 100 år. Brug en god vaniljestang af rigtigt god kvalitet, da det er det eneste, som vaniljekransene skal smage af. Hvis du har lyst til at bage flere julesmåkager, så kan du finde opskriften på min mormors brunkager her og hendes klejner her.

Ca. 200 stk. små vaniljekranse
Det skal du bruge:

  • 600g hvedemel
  • 225g sukker
  • 450g smør
  • 3 æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. vaniljesukker

 

Sådan gør du:
Smuldre smør og hvedemel sammen. Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud og rør dem sammen med lidt sukker, så kornene skilles. Kom vaniljekorn, sukker og vaniljesukker i og vend det sammen. Kom æggeblommerne i og ælt det sammen. Juster med en smule mere mel, hvis dejen er for blød. Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. 30 minutter, så den lige sætter sig, men ikke bliver for hård. Kør dejen igennem maskinen – du kan se et billede af den her i indlægget. Form dejen til små runde vaniljekranse. Bag dem ved 180grader i ca. 8 minutter til de er gyldne.

Vaniljekranse-2

Vaniljekranse-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. […] Vaniljekranse er den julesmåkage, som jeg helst vil spise, hvis jeg kun måtte vælge én. Den er sød, sprød og fyldt med små vaniljeprikker. Vaniljekranse er nemme at bage selv. Har du ingen vaniljekranse-maskine, så kan du bruge en stjernetyl eller rulle vaniljekranse dejen til en tynd pølse, skære stykker af og forme det til en krans. Find opskriften på mormor nemmeste og bedste vaniljekranse lige her. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018