Bradepande chokoladekage med glasur og krymmel

Chokoladekagen, der får børn til at juble! En helt simpel, men virkelig, virkelig god chokoladekage med glasur og krymmel. Det behøver ikke at være mere kompliceret end det. Dét her er kagen, du kan bage til børnefødselsdagen, fodboldstævnet, hvor hele holdet skal have et stykke kage, eller til familieudflugten.

En god skærekage lavet med gode råvarer er min absolutte go to opskrift, når jeg gerne vil bage en kage, der kan holde sig god, svampet og lækker i flere dage. Bradepandekagen kan sagtens bages dagen før servering - så den er klar til at blive taget med i børnehaven, skolen eller skovturen.

Chokoladekagen er rig på chokolade og god kakao, men den er ikke for stærk til børn. Det er testet grundigt af Ellinors børnehavevenner.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

Chokoladekage

 • 250 g smør
 • 250 g vand
 • 60 g kakaopulver - jeg foretrækker denne 100 % kakao fra Callebaut (reklamelink)
 • 100 g mørk chokolade
 • 175 g brun farin
 • 150 g rørsukker
 • 6 æg (4 hele æg + 2 æggeblommer)
 • 175 g hvedemel
 • 15 g bagepulver
 • 1 bradepande ca. 25 x 35 cm - jeg bager i denne her form (reklamelink)

Glasur

 • 200-300 g flormelis
 • Vand
 • Krymmel - jeg brugte denne her (reklamelink)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Kom bagepapir i bradepanden - det gøres nemmest, hvis du krøller bagepapiret først.

Kom smør og vand i en skål og lun det over vandbad til smørret netop er smeltet. Det skal være lunt, men ikke for varmt. Kom kakao og chokolade i. Rør til det er homogent. Tilsæt brun farin og rørsukker. Rør igen. Tilsæt æg og æggeblommer. Rør sammen.

Kom hvedemel og bagepulver i en skål og bland det sammen. Sigt det ned i dejen og rør til den er homogen. Det er en meget våd dej. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Du skal kunne stikke i kagens midte og kun få fugtige kagekrummer med på pinden.

Lad kagen afkøle helt i bradepanden. Du kan lade den stå ved stuetemperatur til dagen efter - dækket med låg, husholdningsfilm eller en pose.

Rør flormelis og vand sammen - tilsæt en smule vand ad gangen, så glasuren ikke bliver for våd. Drys med krymmel og servér.

Tip: Kagen kan sagtens fryses og tøs op et par timer inden servering. Kagen opbevares ved stuetemperatur, hvis den ikke bliver spist med det samme.

8 comments on “Bradepande chokoladekage med glasur og krymmel”

 1. Min svigerfar kan ikke lide chokoladekage. Hvilket for mig er uforståeligt. Tror jeg vil prøve at lave denne, til hans næste besøg. Mon ikke den kan overbevise ham? 🙂

  1. Hej Pil

   Så har din svigerfar vist desværre mødt for mange dårlige chokoladekager på sin vej... Jeg er sikker på, at den her kage kan omvende ham 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine

  Jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift efter for nylig at have bagt både talkage og brownie efter dine opskrifter.
  Lageret af Callebaut-chokolade er derfor godt fyldt op og klar på mere chokoladebagning.

  Et spørgsmål til denne opskrift -
  Når du skriver "rør", så mener du ikke "pisk" vel?
  Jeg fårstår dig ret, når der ikke skal arbejdes luft ind i denne kage?

  Mange begejstrede baghilsner
  Anne

 3. Min søn på 4 har bestilt en piratskibskage. Jeg tænker at bage i en rugbrødform, og skære lidt til. Kan denne opskrift mon bruges, eller er den for løs?

 4. Vil jeg kunne bage den i en stor bradepande hvis jeg bare ganger opskriften med to? Min tanke er at lave et stor bogstav 🙂

  Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT