Bradepande chokoladekage med glasur og krymmel

Chokoladekagen, der får børn til at juble! En helt simpel, men virkelig, virkelig god chokoladekage med glasur og krymmel. Det behøver ikke at være mere kompliceret end det. Dét her er kagen, du kan bage til børnefødselsdagen, fodboldstævnet, hvor hele holdet skal have et stykke kage, eller til familieudflugten.

En god skærekage lavet med gode råvarer er min absolutte go to opskrift, når jeg gerne vil bage en kage, der kan holde sig god, svampet og lækker i flere dage. Bradepandekagen kan sagtens bages dagen før servering - så den er klar til at blive taget med i børnehaven, skolen eller skovturen.

Chokoladekagen er rig på chokolade og god kakao, men den er ikke for stærk til børn. Det er testet grundigt af Ellinors børnehavevenner.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

Chokoladekage

 • 250 g smør
 • 250 g vand
 • 60 g kakaopulver - jeg foretrækker denne 100 % kakao fra Callebaut - den gør en kæmpe forskel for din kage (reklamelink)
 • 100 g mørk chokolade - jeg bruger denne her chokolade (reklamelink)
 • 175 g brun farin
 • 150 g rørsukker
 • 6 æg (4 hele æg + 2 æggeblommer)
 • 175 g hvedemel
 • 15 g bagepulver
 • 1 bradepande ca. 25 x 35 cm - jeg bager i denne her form (reklamelink)

Glasur

 • 200-300 g flormelis
 • Vand
 • Krymmel - jeg brugte denne her (reklamelink)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Kom bagepapir i bradepanden - det gøres nemmest, hvis du krøller bagepapiret først.

Kom smør og vand i en skål og lun det over vandbad til smørret netop er smeltet. Det skal være lunt, men ikke for varmt. Tag af varmen. Kom kakao og chokolade i. Rør til det er homogent. Tilsæt brun farin og rørsukker. Rør igen. Tilsæt æg og æggeblommer. Rør sammen.

Kom hvedemel og bagepulver i en skål og bland det sammen. Sigt det ned i dejen og rør til den er homogen. Det er en meget våd dej. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Du skal kunne stikke i kagens midte og kun få fugtige kagekrummer med på pinden.

Lad kagen afkøle helt i bradepanden. Du kan lade den stå ved stuetemperatur til dagen efter - dækket med låg, husholdningsfilm eller en pose.

Rør flormelis og vand sammen - tilsæt en smule vand ad gangen, så glasuren ikke bliver for våd. Drys med krymmel og servér.

Tip: Kagen kan sagtens fryses og tøs op et par timer inden servering. Kagen opbevares ved stuetemperatur, hvis den ikke bliver spist med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

87 comments on “Bradepande chokoladekage med glasur og krymmel”

 1. Hej Cathrine.

  Jeg er kæmpe fan af dine opskrifter, og alle jeg kender, elsker når jeg kommer med bagværk. tak for det.

  Jeg har dog nogle udfordringer med denne opskrift.

  Jeg har bagt den to gange nu, og begge gange oplever jeg at den ikke rigtig "samler" sig i ovnen. da jeg bagte den igår, kom der ikke fugtige krummer med op, da jeg stak i kagen. Jeg gave den også 40 minnuuter i ovnen, så en god del længere end der er beskrevet. for den var slet ikke færdig efter 25-30 min. bradepanden er samme størrelse som angivet, og er af metal, så det burde ikke være det.

  Når jeg har prikket i kage, virker det der kommer op, skilt, som om der er kage, og så fedtstof for sig.

  efter den er færdig, er den også enormt fedtet.

  Har du et forslag til hvordan jeg kan lykkes med denne opskrift?

  De bedste hilsner Lene

  1. Hej Lene

   Hmm... Det lyder mærkeligt. Opskriften burde være rimelig nem at gå til.

   Bruger du rigtigt smør eller et blandingsprodukt?

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Jeg har bagt denne vidunderlige kage mange gange nu! Smager så godt!
  Men hver gang den er i ovnen hæver den så kæmpe flot op og når den kommer ud af ovnen, til afkøling, så forsvinder det igen/falder sammen?

 3. Hej Cathrine
  Jeg vil bage en chokoladekage med appelsinsaft og nødder, og har bestemt mig for at bruge denne opskrift, da det jo er en vildt lækker og svampet chokoladekage....den bedste bradepandekage jeg har smagt.
  Hvor meget af vandet tror du, jeg skal skifte ud med appelsinsaft - det hele eller?? Den skulle jo gerne smage af appelsin.

 4. […] Det allerbedste ved at have udviklet, bagt og skrevet opskrifter til den her blog i mere end 12 år, er, at jeg altid har den helt rette opskrift, jeg kan finde frem og bruge. Det gælder efterhånden for de fleste kager, brød og boller. Skal jeg bage en banankage, så bruger jeg den her opskrift. Skal jeg bage en kagemand, så bruger jeg den her opskrift. Og skal jeg bage en klassisk bradepande chokoladekage, så bruger jeg den her opskrift. […]

 5. Hej Cathrine
  Jeg er nysgerrig og vil gerne vide hvorfor smør og vand skal smelte over vandbad, og hvorfor chokolade, sukker og æg også skal i over vandbadet?

  1. Hej Anne

   Vand og smør skal over vandbad - og så smelter smørret i takt med, at det og vandet varmes op. Når det er smeltet, så skal det tages af varmen, og herefter røres de resterende ingredienser i 🙂 Jeg kan godt se, at det muligvis ikke er angivet helt tydeligt nok, så jeg har nu tilføjet det.

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Hej Cathrine

  Jeg er igang med at bage din chokoladekage, men synes at det var svært at få melklumperne ud selvom jeg siede melen ned i den våde dej. Hvad skulle jeg mon have gjort anderledes?

 7. hej
  tak for opskriften vi har lavet den mælkefri. så lækker en kage. vi brugte Stege og bagemargarine
  (vegansk / Ama) hvis nu andre som vores datter ikke tåler mælke. så er det den beste bradepande chokoladekage vi har lavet uden mælk. vil lave den frem over Kun.

  jeg brugt også en mørk chokolade mærke som jeg ved der ikke er mælk i 🙂

 8. hej
  tak for opskriften vi har lavet den mælkefri. så lækker en kage. vi brugte Stege og bagemargarine
  (vegansk / Ama) hvis nu andre som vores datter ikke tåler mælke. så er det den beste bradepande chokoladekage vi har lavet uden mælk. vil lave den frem over Kun

 9. Det her er den bedste bradepande chokoladekage, jeg nogensinde har smagt. Normalt associerer jeg bradepandekage med noget frygtelig tørt. Men den her kage er SÅ svampet og lækker, selv på 2. og 3. dagen (hvis den holder så længe).

  1. Hej Emmely

   For mig har en bradepande også altid fået mig til at tænke på noget meget tørt og kedeligt. Indtil jeg fandt frem til den her opskrift 🙂 Det er i min optik også den bedste bradepandekage - og hvor er jeg glad for, at du oplever det samme 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 10. Hej Cathrine
  Hvis jeg gerne vil lave kage dagen før den skal spises, hvordan skal jeg så opbevare den?

  Tak for dine fantastiske opskriter.

  Bh Trine

 11. Det er virkelig den bedste chokoladekage. Plejer normalt ikke at kunne lide chokoladekage men den her elsker jeg. Den er virkelig saftig selvom det er på anden tredje dag

 12. Den her kage er jo overdrevet lækker. Slet ikke hvad man normalt forbinder med en bradepandekage.

 13. Den her kage syntes jeg er rigtig god. Tror du godt at den kan bruges som bund under noget hindbær mousse eller tror du den er for "saftig" til det?

 14. Hejsa. Er igang med din kage og er i tvivl om, om æggene blot skal røres i og ej piskes....?
  Vh. Sanne

 15. Hej,
  Det er en utrolig lækker kage! - tak for opskrift.

  Jeg ville bage den til min søns fødselsdag og ligge sukkerprint på toppen.
  Kan man bage kagen i springform ca 25-26 cm. Hvordan passer det ca med forholdende ?

 16. Hej

  Jeg skal lave et M som en stor bogstavkage (og i ovnbradepande størrelse) med chokolade dutter ovenpå.
  Vil denne kage kunne egnes til det ? Jeg søger nemlig en kage som bliver flad i toppen og ikke heller ikke bliver tør.

 17. Hej!
  Min 5 årige og jeg har bagt denne chokoladekage i dag. Jeg opdagede først at der skulle chokolade i EFTER jeg havde fremlagt ideen, og der var ingen vej tilbage. Og vi havde altså intet chokolade (nogen herhjemme spiser det, hvis vi har det!). Den er helt sikkert rigtig lækker med chokolade i, men vi fik et ganske hæderligt resultat uden! Så tip er hermed givet videre, hvis andre også døjer med at opbevare chokolade længe nok til at kunne bruge det i bagværk 😉

 18. Hej Cathrine
  Jeg vil gerne bage denne kage til fødselsdag. Men i en ovn bradepande, for at være sikker på der er nok. Kan læse mig frem til at du skriver, man skal gange opskriften med 2,5 . Kan det passe der skal 15 æg i. Synes det lyder som virkelig mange. Mvh Emma

  1. Hej Emma

   Det afhænger af, hvor stor ovnbradepanden er. Du kan også lave x 2. Det vil også være passende, tænker jeg. Men prøv at måle din bradepande og sammenlign med de 25 x 35 cm.

   God bagelyst,
   Cathrine

 19. Det er Virkelig som i uden tvivl VIRKELIG den bedste chokoladekage jeg har bagt og smagt nogensinde! Den holdt sig svampet og lækker og fuld af god smag i næsten en uge. I min ovn skulle den dog have næsten er kvarter mere, før den var gennembagt, så vær opmærksom på, st bagetiden kan variere fra ovn til ovn 🙂

  1. Hej Rebekka

   Hvor er det fedt, at du kan bruge min opskrift på chokoladekage - jeg er præcis lige så vild med den, som du er 🙂
   Du har ret. Bagetider er altid kun vejledende. Både ovne og bageformen påvirker bagetiden meget.

   God bagelyst,
   Cathrine

 20. Hej Cathrine.
  Jeg vil gerne lave nogle lækre chokolade lagkagebunde og synes denne opskrift er vildt lækker.
  Tror du at man kan bruge denne mængde, bage den i bradepande (kortere tid) og stikke bunde ud derefter?
  Tak for virkelig dejlige opskrifter🙏🏼😊

 21. Hej Cathrine,
  Har bagt denne med succes mange gange, guf den er lækker. Men, nu skal jeg lave en bradepande til ovnen, da det er til min datters klasse (og der skal være nok). denne gang med troldepynt.. og så vil jeg prøve at lægge lidt små slikoverraskelser i kagen i form af små pinnochio kugler, kan man det?
  Længere nede skriver du at man skal gange opskriften med 2,5 for at det passer til en bradepande til ovnen, men når jeg regner rumfang, så får jeg det kun til at man skal gange opskriften med knap 2 ift. min ovn-bradepande. Min store bradepande er 41x34
  Håber du kan guide mig lidt 🙂
  Tak for alle dine skønne opskrifter

  1. Hej Marie

   Uhh, det ved jeg simpelthen ikke, om du kan. Jeg ved ikke, hvordan pinnochiokugler opfører sig under bagning. Dejen er også ret våd, så jeg kan være nervøs for, om de bare ender i bunden.

   Fedt, at du regner rumfang - elsker det! 🙂 Hvis det passer med x2, så gør du bare det 🙂 Jeg har bagt 2,5 i min bradepande, og det fungerede super.

   God bagelyst,
   Cathrine

 22. Hej Cathrine! Jeg skal i gang med at bage kagen imorgen, og skal lige forstå helt korrekt:
  Når vand + smør er varmet op over vandbad, hældes det så i en seperat skål, og heri blandes op med kakao+chokolade? Eller skal kakao+Chokolade mm også oveni i vandbaddet, efter smør og vand er lunet op sammen?

  Tak og god aften 🙂

  1. Hej Tina

   Ja, jeg kommer smør og vand i en skål, jeg sætter over vandbad. Når smørret er smeltet, så hælder jeg det i en større skål, hvor jeg herefter tilsætter de resterende ingredienser 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 23. Har du en ide til hvorfor min chokoladekage (efter din opskrift) er blevet helt vildt grim? Den har vildt mange revner 😔

 24. Hej Catherine

  Det her er jo verdens bedste chokoladekage! Jeg vil lave den igen, men vil spørge dig, om samme opskrift kan bages som cup cakes?

 25. Kære Cathrine
  Hvis min kage falder sammen/ikke hæver (🙈), er det så fordi, dejen har været for varm?
  Smagen er jo fantastisk, så det ville være skønt, hvis jeg også kunne få lidt højde på kagen 😄
  Mange hilsener

  1. Hej Ane

   Ja, det kan godt skyldes, at dit vand/chokolade har været for varmt. Eller at dit bagepulver har stået for længe i skuffen? 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 26. Jeg er nødt til at høre må chocolade massen være lun når æggene kommer i og hvornår skal det væk fra vandbadet? Hilsen amatøren 🥴☺️

 27. Virkelig god chokoladekage. Syntes ofte chokoladekager er kedelige og tørre, men den her er helt perfekt.. det bliver den her jeg bager for eftertiden 😊 du har altså bare styr på dine opskrifter endnu engang 🙌🏻

 28. Hej Cathrine. Jeg skal til at bage kagen, men er i tvivl om jeg forstår opskriften korrekt. Mener du at smør og vand varmes op sammen over vandbad og efterfølgende blandes kakao og chokolade i? Jeg er i tvivl om vandet er fra vandbadet eller om vandet skal blandes sammen med disse ingredienser

  Mvh
  Simone

  1. Hej Simone

   Ja, smør og vand skal smeltes sammen og lunes op sammen. Der skal selvfølgelig også vand i gryden, som vandbadet laves over - den mængde vand er IKKE angivet i opskriften.

   Når smør er smeltet i vandet, så kommes kakao og chokolade i, der så smelter.

   God bagelyst,
   Cathrine

 29. Kan man erstatte smør med noget hvis den skal kunne spises af en laktoseintolerant? Min datter er vild med den og vil gerne have den med i børnehaven til fødselsdag.

  1. Hej Cecilie

   Jeg kan godt lide at bruge en chokolade med en god kakaoprocent. Omkring de 70, ja. Men det er en smagssag. Afhængig af hvor kraftig, du ønsker smagen 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 30. Jeg har, med hjælp fra en meget dygtig 4 årig datter, bagt din chokoladekage. Den er fantastisk 👌. Super lækker og svampet (også dagene efter den er bagt).

 31. Inden jeg fandt denne opskrift, troede jeg egentlig at jeg havde fundet den absolut bedste opskrift på chokoladekage..
  men næh,det havde jeg ikke..
  Den her kage er så lækker. Den smager fantastisk og er så lækker svampet. Den holder sig frisk i flere dage 😃
  Tak for den virkelig lækker kage opskrift 😃

  1. Hej Anne Marie

   Tusind tak - og selv tak 🙂 Hvor er det dejligt, at du har glæde af opskriften på min bedste chokoladekage.

   God bagelyst,
   Cathrine

 32. Meget muligt verdens bedste chokoladekage - Den er ekstrem svampet og smager bare helt fantastisk!

 33. Det her er vores absolutte favorit chokoladekage herhjemme, holder sig lækker og svampet i laaang tid (hvis man kan formå at holde sig til ét stykke om dagen) 😀

 34. Dette er en virkelig god sjokoladekake! Jeg frøs den ned i flere porsjoner, og den er like myk og god når den er tint opp igjen. Tusen takk for en deilig oppskrift!

 35. Ser så god ud!
  Hvis man bager 2 dage i forvejen, vil du så anbefale at fryse de ned, eller kan den godt holde sig god og lækker i 2 døgns tid?

 36. Hvor længe skal skålen blive over vandbad? Skal chokoladen smeltes med eller er der chokoladestykker i?

 37. Vil jeg kunne bage den i en stor bradepande hvis jeg bare ganger opskriften med to? Min tanke er at lave et stor bogstav 🙂

  Mvh.

 38. Min søn på 4 har bestilt en piratskibskage. Jeg tænker at bage i en rugbrødform, og skære lidt til. Kan denne opskrift mon bruges, eller er den for løs?

 39. Hej Cathrine

  Jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift efter for nylig at have bagt både talkage og brownie efter dine opskrifter.
  Lageret af Callebaut-chokolade er derfor godt fyldt op og klar på mere chokoladebagning.

  Et spørgsmål til denne opskrift -
  Når du skriver "rør", så mener du ikke "pisk" vel?
  Jeg fårstår dig ret, når der ikke skal arbejdes luft ind i denne kage?

  Mange begejstrede baghilsner
  Anne

 40. Min svigerfar kan ikke lide chokoladekage. Hvilket for mig er uforståeligt. Tror jeg vil prøve at lave denne, til hans næste besøg. Mon ikke den kan overbevise ham? 🙂

  1. Hej Pil

   Så har din svigerfar vist desværre mødt for mange dårlige chokoladekager på sin vej... Jeg er sikker på, at den her kage kan omvende ham 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT