Nem No Bake påskekage med sprød kiksebund og mælkechokoladeganache

En virkelig nem påskekage. Jeg skal bruge påskedagene på at nyde min familie. Det giver mig mindre tid til at bage - men jeg ved, at ikke kan lade være med at bevæge mig ud i mit køkken. Derfor er en virkelig nem, enkel og hurtig kage til min påskefrokost et must.

Det har jeg lavet her. Påskekagen er en chokoladetærte, der ikke skal bages - blot røres sammen og samles. Altså, hvis vi lige ser bort fra de ristede mandler, jeg tilføjede kiksebunden, for at give kagen endnu mere konsistens og knas. Men de kan altså udskiftes med kiks, hvis du vil gøre påskekage-bagningen nemmere end nem.

Kiksebunden laver jeg på mine hjemmebagte vaniljekiks. Fordi de bare smager så godt. Men her kan du erstatte med købte kiks. Digestive er oplagte.

Egentligt fik jeg inspirationen til den nemme påskekage fra mine chokoladekiks. Sådan en sag elsker alle - og derfor var det oplagt at bruge samme elementer i en kage. Kagen, der kan være det søde punktum eller desserten til årets påskefrokost. Kiks, karamel, chokolade og knas. Det kan kun blive et hit hos både børn og voksne.

Find mange flere kager til Påsken her

8-12 personer
Det skal du bruge

Kikse/mandelbund

Fyld

 • 50 g karamel/gold chokolade til at pensle kiksebunden med - jeg bruger Gold chokolade fra Callebaut (reklamelink)
 • 175 g piskefløde
 • 40 g glukosesirup (kan udelades, men giver en mere homogen og skinnende ganache)
 • 300 g mælkechokolade af god kvalitet - jeg bruger den her mælkechokolade fra Callebaut (reklamelink)
 • 1 nip salt
 • Påskeæg - jeg brugte ca. 120 g + lidt finthakkede pistacienødder og saltflager

Derudover: Tærtering dia. ca. 20 cm

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist mandlerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter til let gyldne. Lad dem afkøle helt.

Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Stil til side. Kom kiks i en minihakker eller foodprocessor og blend det til fine kiksekrummer. Kom de ristede mandler ved og blend yderligere til mandlerne er hakkede - jeg lader dem være lidt grove for god konsistens. Kom kikse/mandelkrummerne i en skål og rør det sammen med det smeltede smør.

Placer tærteringen på et stykke bagepapir og fordel smørkiksene jævnt i bunden og rundt langs tærteringens kant. Du kan med fordel trykke kiksene godt sammen og ned i formen med bunden af et glas. Smelt Gold chokoladen i en skål over vandbad og hæld det på kiksebunden. Fordel chokoladen jævnt.

Stil kiksebunden på køl, mens mælkechokoladeganachen laves.

Kom piskefløde og glukosesirup i en gryde og bring det til kogepunktet over lav varme. Kom mælkechokoladen og salt i en skål. Når piskefløden er varm, så hældes den over chokoladen. Rør i midten af chokoladen med en lille dejspatel til ganachen begynder at blive homogen (jeg bruger spatlen fra det her sæt (reklamelink)). Arbejd mere og mere udad i skålen, når ganachen begynder at samle sig og bliver blank og skinnende. Hæld den over kiksebunden og lad den fordele sig. Lad ganachen sætte sig i 30-60 minutter på køl inden, at du fordeler grofthakkede påskeæg over. Opbevar kagen på køl. Lad den gerne temperere 15-20 minutter ved stuetemperatur inden servering.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Nem No Bake påskekage med sprød kiksebund og mælkechokoladeganache”

 1. Kan den mon fryses?🤞🏼Fløden er i overskud fra en fødselsdag, og den skal helt sikkert være påskekagen igen i år😁

 2. Samme spørgsmål som nedenfor - ideer til pynt, nu hvor påsken er slut og de fleste påskeæg er udsolgt 🙂
  Modtages med påskekyshånd 🙂

 3. Nogen ideer til hvad man kan pynte med, hvis det ikke lige skal være en påskekage? Tænker lidt at bruge den til et kagebord...

 4. Jeg lavede kagen til vores påskefrokost og den var skøn og lækker.
  Jeg oplevede dog også udfordring med at kanten blev for løs og smuldrede når vi skar kagen.

 5. Hvis kagen laves dagen i forvejen, vil du så anbefale at vente med at pynte den til inden servering eller har det ikke betydning?
  Tænker mere, om farven fra påskeæggene kan finde på at trænge ned i chokoladen 🙂

 6. En lille tip, hvis man ikke har en form der passer.
  Jeg har ikke en form i den rigtige størrelse. I stedet skar jeg fire pap “strimler” i 3 cm x 20cm som en beklædte på indersiden med bagepapir. Jeg tappede de fire strimler sammen til en firekantet form, som jeg satte på en stykke pap beklædt med bagepapir. Kagen passede perfekt i den i firekantetede form.

 7. Hej - jeg har lavet bunden med Digestive kiks - det vil jeg ikke anbefale - de er alt for grove og tørre. Bunden hang slet ikke sammen og var ikke sprød.
  Til gengæld var fyldet helt fantastisk.
  Alt i alt et lækkert stykke påskekonfekt - mere end en kage 😉

 8. Det er vanvittig lækker kage! Helt klart en ny favorit herhjemme. Pg slet ikke så tidskrævemde eller teknisk svær som så meget andet kan være. Jeg brugte øko havrekiks fra Rema. De var rigtig gode deri.
  Jeg brugte Callebauts Mælkechokolade power 41. Den fungerer også super godt.

 9. Den ser lækker ud! Kan den mon laves med mørk callebaut (hvis man nu har et lager af det, som man gerne vil rydde lidt ud i) 😉 eller tænker du at kakao smagen måske bliver for kraftig?

  1. Hej Camilla

   Jo højere kakaoprocent, jo mere tørstof er der også i chokoladen - og det har en betydning for ganachens konsistens. Du kan justere med mere fløde.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT