Nem rabarbercrumble med kun fem ingredienser

Hvis du har fulgt med herinde længe nok, så ved du, at jeg elskeeer crumble. Og en crumble med de første, spæde rabarber står meget, meget højt på min liste over allermest yndlings kager! Bloggens arkiv taler også sit tydelige sprog omkring min kærlighed til crumblekager - det her er nemlig den tredje opskrift på rabarbercrumble... Ups! Men de kan alle sammen noget forskelligt - og fælles for dem alle tre er, at de smager skønt. Så er der en rabarbercrumble opskrift til alle. Den glutenfrie, den klassiske og den lynhurtige her.

Det særlige ved den her rabarbercrumble er, at den er en virkelig nem og kun kræver fem ingredienser. Rabarberne er du måske heldig at have i haven, og resten af ingredienserne findes formentligt allerede i dit køkken. Det betyder, at du kan vende en lækker og simpel crumble sammen på mindre en 10 minutter. Det er genialt!

Bag crumblen, når du får gæster, og der gerne skal være hurtig og nem kage til eftermiddagskaffen. Rabarbercrumblen smager bedst friskbagt. Leder du efter en opskrift på en crumble, som smager mindst lige så godt på anden og tredjedagen, så skal du lave crumblen fra den her opskrift og komme oven på dine rabarber.

Det skal du bruge:

  • 300 g rabarber, skåret i 1 cm stykker
  • 50 g sukker
  • 65 g brun farin
  • 100 g hvedemel
  • 65 g koldt smør

Sådan bager du en meget nem crumble med rabarber:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kom rabarber i bunden af en tærteform eller ildfastfad og drys med sukker. Rør brun farin og hvedemel sammen i en skål. Skær smørret i mindre terninger og smuldre det sammen med de tørre ingredienser. Drys crumblen over rabarberne og bag kagen i 25-30 minutter til godt gylden og sprød. Lad afkøle delvist eller helt inden, at crumblen nydes - allerhelst med en klat cremefraiche, letpisket flødeskum eller min favorit vaniljeis fra Kastbergs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p