One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater

0

One Pot Pasta er en fantastiske ide på travle dage, hvor logistikken skal gå op, og aftensmaden også samtidig skal serveres i nogenlunde tid, så mindste-pigen kan nå at blive puttet inden, at hun bliver alt for træt. Jeg er sikker på, at I er mange, der kender til de travle eftermiddage. Og lige netop derfor deler jeg endnu en opskrift på One Pot Pasta. Fordi det bare en den nemmeste aftensmad, der stadig smager helt fantastisk og er lavet på gode og næringsrige råvarer for både børn og voksne. I har taget så pænt i mod de to andre One Pot Pasta-opskrifter, der allerede ligger på bloggen. Den vegetariske One Pot Pasta med tomater, feta og basilikum og One Pot Pastaen med broccoli, oksekødspølser og squash. To opskrifter som stadig er yderst populære her på bloggen, men også hjemme i mit eget køkken.

Denne her One Pot Pasta er fyldt med kylling, champignon og soltørrede tomater. Kyllingefonden giver masser af umami og smag, og fløden sikrer en cremet og skøn pasta. Gryden blev spist op, og One Pot Pastaen var et hit hos både forældre og Ellinor på 1,5 år. Det tog små 28 minutter at lave aftensmad (ja, jeg tog tid) fra jeg fandt råvarerne frem fra køleskabet til, at der var serveret – så kan man næsten ikke forlange mere af en lækker, sund og nem aftensmad til travle dage.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 200 g kyllingebryst
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g soltørrede tomater i olie
  • 100 g champignon
  • 1 spsk. hvedemel eller majsmel
  • ½ liter kyllingefond
  • 1,5 dl fløde
  • 2 dl mælk (tilsæt mere mælk eller vand om nødvendigt)
  • Salt og peber
  • 250 g pasta (jeg brugte fuldskornsspaghetti)
  • 200 g spinat (du kan bruge frisk eller frossen – optøes inden det kommes i)

Sådan laver du en nem One-pot Pasta med kylling:
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Skær champignon og soltørrede tomater i skiver. Hak hvidløg fint.

Svits kyllingen i smør i en gryde til det er let gyldent. Kom olivenolie ved og svits hvidløg i det kort. Kom champignon og soltørrede tomater i og lad det stege i et par minutter. Vend hvedemelet i og fordel det. Kom kyllingefond, fløde, mælk, salt og peber ved og rør rundt. Kom pasta i gryden og lad det simre til pastaen næsten er kogt færdig. Tilsæt spinaten og lad det simre til pastaen er færdig. Server med det samme.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018