Lynhurtig, super lækker og rigtig nem aftensmad. One-pot pasta er genialt, når aftensmad skal gå hurtigt! Retten indeholder kun få ingredienser og kan laves på cirka den tid, det tager, at koge pastaen. Alle ingredienserne tilberedes nemlig samtidig i én gryde. Porreren tilfører pastaen masser af smag. Hvis du ligesom jeg elsker en cremet pasta, så er jeg sikker på, at denne one-pot pasta bliver dit nye yndlingsmåltid. En supernem og hurtig vegetarisk aftensmad.
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 500 g fuldkorns spaghetti
- 1,2 liter vand
- 3 spsk. olivenolie
- 3 porrer
- 200 g cherrytomater, halveret
- 100 g babyspinat
- 3 fed hvidløg, hakket fint
- ½ tsk. tørret chili
- 1,5 dl fløde
- 150 g feta
- Salt og peber
Sådan laver du en One-Pot Pasta:
Skær roden af porrerne og skær det groveste af toppen væk også. Skyl og rens porrerne grundigt for jord. Snit herefter i 3-4 mm strimler. Opvarm olivenolien i en gryde. Tilsæt snittet porrer og salt og lad det stege over medium varme til porrerne har taget farve og er let gyldne. Tag gryden af varmen. Tilsæt vand, salt, spaghetti, cherrytomater, babyspinat og hvidløg. Bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter til spaghettien er al-dente, og vandet er kogt væk. Rør i spaghettien ofte, da den ellers koger sammen i klumper. Tilsæt fløden, lad det simre yderligere 2 minutter og tag gryden af varmen. Lad det trække i 2 minutter med låg. Vend smuldret feta i. Smag til med salt og peber og server med det samme.
Kunne du overveje at have en "print"-knap, så man kan printe opskriften og tage den med i køkkenet?
Hej Gitte
Tak for input - det tager jeg med mig og undersøger.
[…] taget så pænt i mod de to andre One Pot Pasta-opskrifter, der allerede ligger på bloggen. Den vegetariske One Pot Pasta med tomater, feta og basilikum og One Pot Pastaen med broccoli, oksekødspølser og squash. To […]
[…] gerne må være sund, mættende og velsmagende. Jeg har flere One-Pot favoritopskrifter. Den her vegetar-one-pot pasta bliver også stadig lavet herhjemme. Denne gang er pastaen fyldt med masser af grøntsager og […]
Den er simpelthen så lækker og nem at lave 🙂
Det er jeg glad for at høre, Anne-Sofie. En rigtig nem hverdagsret, der hurtigt bliver en favorit 🙂
Hej Cathrine
Kan du foreslå at tilsætte noget andet end fløde?
Jeg er ikke vild med fedtrige sager som smør og fløde.
Mvh. Lene
Hej Lene.
Fløden kan udelades. Det ville jeg gøre istedet for at erstatte med noget andet. Pastaen bliver meget cremet alligevel, da det hele koges samtidig og stivelsen i pastaen dermed er med til at gøre det cremet.
Alternativt kan du altid bruge et mere mageret produkt, fx 9% fløde.
Mvh. Cathrine