One-Pot Pasta med porre og feta

Lynhurtig, super lækker og rigtig nem aftensmad. One-pot pasta er genialt, når aftensmad skal gå hurtigt! Retten indeholder kun få ingredienser og kan laves på cirka den tid, det tager, at koge pastaen. Alle ingredienserne tilberedes nemlig samtidig i én gryde. Porreren tilfører pastaen masser af smag. Hvis du ligesom jeg elsker en cremet pasta, så er jeg sikker på, at denne one-pot pasta bliver dit nye yndlingsmåltid. En supernem og hurtig vegetarisk aftensmad.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 500 g fuldkorns spaghetti
  • 1,2 liter vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 porrer
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 100 g babyspinat
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • ½ tsk. tørret chili
  • 1,5 dl fløde
  • 150 g feta
  • Salt og peber


Sådan laver du en One-Pot Pasta:

Skær roden af porrerne og skær det groveste af toppen væk også. Skyl og rens porrerne grundigt for jord. Snit herefter i 3-4 mm strimler. Opvarm olivenolien i en gryde. Tilsæt snittet porrer og salt og lad det stege over medium varme til porrerne har taget farve og er let gyldne. Tag gryden af varmen. Tilsæt vand, salt, spaghetti, cherrytomater, babyspinat og hvidløg. Bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter til spaghettien er al-dente, og vandet er kogt væk. Rør i spaghettien ofte, da den ellers koger sammen i klumper. Tilsæt fløden, lad det simre yderligere 2 minutter og tag gryden af varmen. Lad det trække i 2 minutter med låg. Vend smuldret feta i. Smag til med salt og peber og server med det samme.

Onepotpasta_1 Onepotpasta_6 Onepotpasta_12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments on “One-Pot Pasta med porre og feta”

  1. Kunne du overveje at have en "print"-knap, så man kan printe opskriften og tage den med i køkkenet?

  2. Hej Cathrine
    Kan du foreslå at tilsætte noget andet end fløde?
    Jeg er ikke vild med fedtrige sager som smør og fløde.
    Mvh. Lene

    1. Hej Lene.

      Fløden kan udelades. Det ville jeg gøre istedet for at erstatte med noget andet. Pastaen bliver meget cremet alligevel, da det hele koges samtidig og stivelsen i pastaen dermed er med til at gøre det cremet.

      Alternativt kan du altid bruge et mere mageret produkt, fx 9% fløde.
      Mvh. Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT