Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot

0

Kold grød er en morgenmads-genganger hos mig. Jeg synes, at det er så dejligt nemt at lave en portion køleskabsgrød, så der er sund, nem og mættende morgenmad til et par dage. I har allerede fået opskriften på mange af mine favoritter. Ofte er det overnight oats, jeg laver. Gryn, der er vendt sammen med et mælkeprodukt, og tilsat den smagsgiver, jeg er begejstret for i øjeblikket; hindbær, chokolade, appelsinsaft eller noget helt fjerde. Opskrifterne på mine mange forskellige overnight oats og køleskabsgrød finde du her, her, her og her.

Men nu er der altså kommet en ny favorit! En kold grød med kogte perlebyg og hytteost. Lyder det lidt specielt? Jeg lover dig, at det smager fantastisk. Denne her køleskabsgrød har en helt anden konsistens end de andre overnight oats, du finder opskriften på herinde. Meget mere at tygge på og så mætter den helt fantastisk! Hytteosten gør, at grøden ikke bliver for kompakt, men giver den en lethed og dejlig smag. Sammen med en (supernem) og let-syrlig rabarberkompot, så er det et helt fantastisk morgenmåltid, lækker og let eftermiddagsmad eller en sund dessert. Lov mig at prøve den her kolde morgengrød – den smager så, så godt!

3-4 portioner
Det skal du bruge:

  • 2 dl perlebyg
  • 200 g naturel yoghurt (skyr, ymer, tykmælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges)
  • 2 dadler
  • 1 spsk. mandelsmør (kan udelades)
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 75 g hytteost

Rabarberkompot:

  • 200 g rabarber
  • 1-2 spsk. vand
  • 75 g rørsukker (smag til og kom mere sukker i, hvis du ønsker kompotten sødere)
  • ½ tsk. vaniljepulver eller ½ vaniljestang

Sådan laver du en køleskabsgrød med perlebyg:
Kog perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand efter posens anvisning. Si perlebyggen for vand og lad dem køle helt af. Blend yoghurten med dadlerne (eller skær dadlerne i helt små stykker og vend dem i yoghurten). Rør perlebyg, dadel-yoghurt, hytteost, mandelsmør og vaniljepulver sammen og stil det på køl i mindst et par timer og gerne natten over.

Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 10-15 minutter til rabarberne er kogt ud. Smag til og opbevar rabarberkompotten i en lufttæt beholder på køl. Den kan holde sig små 2 uger.

Om morgenen kommer du den kolde morgengrød i en skål, topper med 1-2 spsk. med rabarberkompot og evt. hakkede mandler eller frisk frugt.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018