8 år skulle der gå før, at der landede en opskrift på "rigtige" pandekager herinde. Skørt! Indtil videre har I kun haft glæde af mine brunch pandekager med surdej. Men nu får I opskriften på mine allerbedste pandekager, som er helt klassiske. Mine pandekager skal smage af noget! Jeg foretrækker klart at spise mine pandekager ved at sidde med dem og rive dem i stykker - nyde bid for bid. Jeg er ikke begejstret for hverken syltetøj eller sukker. Et godt drys frisk citronsaft er jeg til gengæld glad for.
Pandekagerne her er rige på sødme og dybde fra øl, kardemomme og citron. Og stegt i generøse mængder smør, selvfølgelig. Sådan får du de allerbedste pandekager, som hele familien kan nyde.
Ca. 18 stk.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Stil det til side indtil det skal bruges. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen. Hæld mælk ved og rør godt sammen med et piskeris, til der ikke er klumper tilbage i dejen. Tilsæt øl og pisk grundigt igen. Kom revet citronskal i. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk mellem hvert æg til dejen er homogen. Hæld det smeltede smør i og rør igen dejen godt igennem. Lad dejen hvile og trække smag i 30-60 minutter på køl.
Pandekagerne steges på en pande - jeg bruger en pande på 20 cm i diameter. Kom smør på panden, lad det smelte og hæld ca. ½ dl pandekagedej på panden og fordel det. Steg pandekagen godt på hver side. Fortsæt til alt dejen er stegt til pandekager. Nyd!
Tip: Hjemmelavede pandekager er også gode kolde. Er der pandekager i overskud, så er de en god hapser i madpakken eller på skovturen.