Purpurhvedeboller

2

Pupurhvede giver mine brød og boller den fineste lilla/røde farve. Jeg foretrækker at bruge fuldkorns purpurhvedemel, da det smager dejligt “groft”, mætter godt og giver brødet endnu mere farve end sigtet purpurhvedemel. Det er altså ret hyggeligt at skære en bolle over og finde den fineste farve indeni 🙂 Bollerne er nemme at bage, og hvis du ingen surdej har, så kan du bage med gær i stedet. Den helt perfekte bolle til både den hyggelige weekendmorgenmad, eftermiddagsmad eller madpakken.

15 store boller
Det skal du bruge:

  • 440 g vand
  • 250 g fuldkorns purpurhvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 120 g surdej (kan erstattes af 5-7 g gær)
  • 14 g salt

Sådan bager du luftige purpurhvedeboller:
Fodre din surdej, så den bliver klar til bagning. 1 time før, at din surdej er færdigudviklet og klar, så blandes vand og mel i en skål. Rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Herved sker der en autolyse. Efter en times tid kommes surdej og salt i dejen, og dejen foldes. Du kan se en video af her, hvordan du folder dejen. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur. Efter 30 minutter foldes dejen igen.  Lad dejen hvile ydereligere 3 timer ved stuetemperatur, hvor dejen foldes hver time. Herefter kommes dejen i køleskabet og hæver natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på højeste temperatur over/under varme med en bagestål eller bagesten i. Lad ovnen varme op i 45-6o minutter. Vend dejen ud på et bord og hak den ud til boller. Kom bollerne på et stykke bagepapir og bag bollerne ved 250 grader i 7 minutter hvorefter temperaturen sættes ned til 230 grader og bollerne bages færdige i 5-7 minutter mere. Bollerne skal være godt gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. tine

    De ser mega lækre ud, og jeg har purpurhvede med hjem fra Livø, så glæder mig til at prøve, men…
    Du skriver flere steder, at man skal fodre sin surdej. Dernæst skal man lave en autolyse med mel og vand, hvori surdejen skal blandes efter en time.
    Kan ikke nogen steder finde, hvad det vil sige at fodre surdej??
    Jeg har surdej i køleskabet – hvad gør jeg?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018