Rugbrød i madpakken til dit barn

4

Som nogle af jer måske ved, så studerer jeg Ernæring og Sundhed i Århus. På studiet har vi tre praktikperioder, og lige nu er jeg i praktik hos Gartnergården i Silkeborg. Gartnergården har i min praktik bedt mig om at lave 2 forskellige madpakker ud af alle de skønne råvarer, som de har i deres butik. Og det var nemt! For der er simpelthen så meget lækkert at vælge i mellem.

Jeg har valgt at lave 2 madpakker, der passer til en aktiv dreng på 5 år, der går i børnehave. Drengen skal hver dag have én madpakke med til middagsmad og én til eftermiddagsmad. Det har været vigtigt for mig at sikre, at han får masser af grøntsager, sunde fedtstoffer og kostfibre. Børn, der går i børnehave, spise en stor procentdel af deres mad i der. Derfor er det vigtigt, at madpakkerne er sunde og nærende, så børnene er mætte længe og har energi til hele dagen. Det kan være en god ide at dele madpakken op i små bøtter, da det gør madpakken mere appetitlig og maden holder sig friskere, da det ikke ligger og rører ved hinanden.

I madpakkerne er det den samlet mængde mad, der er afgørende, så hvis dit barn er mere eller mindre sulten til frokost, så bytter du bare rundt, så det passer til dit barn.

Det skal du bruge
Til middagsmadpakken:

 • 2 skiver rugbrød
 • 1 tsk. pesto
 • 1 blad spidskål
 • 2-3 skiver avokado
 • 1 skive hamburgerryg
 • 1 æble
 • 1 gulerod
 • 4 skiver rød peber
 • 2-4 små buketter broccoli
 • 4 sukkerærter
 • 2 spsk. neutral 0,1% yoghurt
 • Paprika, salt og peber

 

Til eftermiddagsmadpakken:

 • 1 skive knækbrød eller 2 små fuldkorns kiks
 • 1 skive figenpålæg
 • 4 cherrytomater
 • 1 gulerod
 • 10 blåbær
 • 5 mandler
 • 5 stykker tørret kokosflager


Sådan smører du madpakken
Smør rugbrødet med pesto. Skyl et blad spidskål, skær stokken fra og kom det på rugbrødet. Skær et par tynde skiver af avokadoen og kom det på rugbrødet sammen med hamburgerryg. Læg rugbrødet sammen og skær det over i 2 trekanter. Rør yoghurt op med en smule paprika, salt og peber. Skær guleroden, peber og broccoli i mundrette stykker og kom det i en skål sammen med sukkerærterne. Yoghurten bruges som dyppelse til grøntsagerne Læg et æble i madpakken, og så er madpakken til frokost færdig.

Til eftermiddagsmadpakken kommes mandler og kokos i en bøtte. Del knækbrødet i to og kom figenpålægget imellem. Skyl blåbær og kom dem i en lille bøtte for sig selv. Skyl cherrytomater og skær guleroden i mundrette stykker.

En aktiv dreng på 5 år har brug for masser af energi i hans to madpakker. Herunder kan du se en udregning for hvor mange gram af protein, fedt, kulhydrat og kostfibre, som madpakkerne indeholder. De to madpakker indeholder tilsammen 2152kJ, hvilket udgør 33,7 % af drengens daglige energibehov. Kostfibre er vigtige i madpakken, da de sikrer, at barnet er mæt i lang tid, og at barnets tarme og fordøjelse fungerer godt. Kostfibrene kommer fra de grove grøntsager, rugbrødet, figenpålægget og knækbrødet.

[message_box title=”Energi” color=”white”]

I hele madpakken

Protein 15g
fedt 14,3 g
kulhydrat 73,8g
Kostfibre 19,2g

Dækning af dagligt behov

Protein 26,1 %
Fedt 27,1 %
kulhydrat 35,1 %
kostfibre 117,8 %[/message_box]

Madpakke_1

Madpakke_fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Ann

  Hej,
  Flot blog du har.
  Jeg har to spørgsmål. Har du mulighed for, at lave en printfunktion til dine opskrifter?

  De gennemsigtige runde skåle på dette indlæg- kan du huske hvor de er fra? De ser “lave” ud. Trods mange, mange bøtter i mine skabe, er jeg altid på jagt efter nogle, der kan være i madkassen i højden, men samtidig er store nok til at indeholde en fornuftig mængde grønt 🙂

  1. Hej Ann.

   Mange tak for din kommentar. Rigtig god ide med printfunktion – det vil jeg lige undersøge.

   Jeg kan desværre ikke huske, hvor bøtterne er fra. Beklager. Jeg har set nogle i SuperBrugsen med farvede låg, som måske kunne være en løsning.

   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018