Smagfulde maltboller

0

Jeg er virkelig begejstret for maltmel. Det giver først og fremmest brødet en rigtig lækker dyb smag. Jeg vil beskrive den som en let brændt, karamelliseret smag. Og så bidrager det også med sådan en fin farve til bollerne. Maltmelet kan bruges i både lette og luftige boller og i rugbrød. Disse boller smager skønt, og så passer de perfekt til morgenbordet eller madpakken. Så skynd dig ud og køb noget maltmel. Min maltmel er fra Aurion, som jeg har købt på Gartnergården i Silkeborg. En pose holder langt, da det kun er meget små mængder, der skal bruges i hver portion dej.

Det skal du bruge:

  • 350g koldt vand
  • 200g grahamsmel
  • 150g sigtet speltmel
  • 140g groft ølandshvedemel
  • 10g maltmel
  • 2dl surdej
  • 3g gær
  • 15g salt
  • Finvalsede havregryn til drys


Sådan bager du maltboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt surdej, mel og salt. Ælt dejen godt til du har en glat og smidig dej, der nemt slipper skålens sider. Hvis du er i tvivl, om din dej er æltet nok, så lav en glutenprøve. Når dejen er æltet færdig, så kommes den i en skål, der er smurt med en smule olivenolie. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i 12-24 timer.

Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12-15 portioner. Form hver portion til en bolle og stil den til hævning på et stykke bagepapir. Drys til sidst alle bollerne med lidt havregryn. Lad bollerne hæve tildækket i omkring 1 time. Mens bollerne hæver varmes ovnen med en bagesten eller bageplade i på 250grader. Når ovnen og bagestenen eller bagepladen er helt varm, så sættes bollerne på bagepapiret ind. Bag boller på. 230grader i ca. 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd i godt selskab.

Maltboller_2-fb

Maltboller_2-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018