Søde snegle med solbærremonce og cheesefrosting

3

Bløde og luftige snegle fyldt med sød solbærremonce og pyntet med syrlig og lækker cheesefrosting. Så bliver det ikke meget bedre! Solbærsneglene kan laves dagen i forvejen og koldhæve i køleskabet, hvis gærmængden halveres. Så kan du servere friskbagte solbærsnegle for dine gæster til brunch eller formiddagskaffen. Cheesefrostingen kan også sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl indtil det skal pyntes på solbærsneglene. En sommerlig og lækker kage, der nemt kan deles eller medbringes i picnickurven. Mmh – hvor smager de bare godt!

20-25 solbærsnegle
Det skal du bruge:

  • 1 dl mælk
  • 100g smør
  • 30g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 250-350g hvedemel

Remonce

  • 150g smør, gerne blødt
  • 150g brun farin
  • 50g marcipan, revet
  • 150g solbær

Cheesefrosting

  • 90g flødeost
  • 50g smør
  • 150g flormelis
  • 1 lille tsk. vaniliepulver


Sådan bager du klistrede og bløde solbærsnegle:
Lun mælk og smør i en gryde. Det må kun blive lillefingervarmt, ellers skal det køles ned, inden gæren kommes i. Hæld mælk og smør i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilpas mængden af mel undervejs, når dejen æltes. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver laves remoncen. Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen med en håndmikser. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel, hvor dejen er ca. 3-4mm høj. Smør remoncen på dejen. Lad ca. 1 cm af kanten være fri for remonce – så er kanelsneglene nemmere at lukke. Rul dejen sammen til en pølse og skær kanelsneglene ud i ca. 2-3cm tykke snegle. Kom kanelsneglene op i et fad, der er foret med bagepapir. Mit fad måler 25x35cm. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Bag dem i 20-25 minutter til de er let gyldne. Lad solbærsneglene køle helt af.

Bland alle ingredienserne til cheesefrostingen og rør dem sammen med en håndmikser. Kom cheesefrostingen i en sprøjtepose og pynt sneglene med cheesefrosting og evt. friske solbær.

Solbaersnegle_2

Solbaersnegle_5

Solbaersnegle_16

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018