Bløde og luftige snegle fyldt med sød solbærremonce og pyntet med syrlig og lækker cheesefrosting. Så bliver det ikke meget bedre! Solbærsneglene kan laves dagen i forvejen og koldhæve i køleskabet, hvis gærmængden halveres. Så kan du servere friskbagte solbærsnegle for dine gæster til brunch eller formiddagskaffen. Cheesefrostingen kan også sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl indtil det skal pyntes på solbærsneglene. En sommerlig og lækker kage, der nemt kan deles eller medbringes i picnickurven. Mmh – hvor smager de bare godt!
20-25 solbærsnegle
Det skal du bruge:
- 1 dl mælk
- 100g smør
- 30g gær
- 1 spsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- 1 tsk. kardemomme
- 250-350g hvedemel
Remonce
- 150g smør, gerne blødt
- 150g brun farin
- 50g marcipan, revet
- 150g solbær
Cheesefrosting
- 90g flødeost
- 50g smør
- 150g flormelis
- 1 lille tsk. vaniliepulver
Sådan bager du klistrede og bløde solbærsnegle:
Lun mælk og smør i en gryde. Det må kun blive lillefingervarmt, ellers skal det køles ned, inden gæren kommes i. Hæld mælk og smør i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilpas mængden af mel undervejs, når dejen æltes. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Mens dejen hæver laves remoncen. Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen med en håndmikser. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel, hvor dejen er ca. 3-4mm høj. Smør remoncen på dejen. Lad ca. 1 cm af kanten være fri for remonce – så er kanelsneglene nemmere at lukke. Rul dejen sammen til en pølse og skær kanelsneglene ud i ca. 2-3cm tykke snegle. Kom kanelsneglene op i et fad, der er foret med bagepapir. Mit fad måler 25x35cm. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Bag dem i 20-25 minutter til de er let gyldne. Lad solbærsneglene køle helt af.
Bland alle ingredienserne til cheesefrostingen og rør dem sammen med en håndmikser. Kom cheesefrostingen i en sprøjtepose og pynt sneglene med cheesefrosting og evt. friske solbær.
Kunne disse snegle laves med rabarber i stedet for solbær måske?
Og igen, tak for virkelig gode opskrifter 🙂
Hej Tina
Ja, det tænker jeg sagtens, at de kan 🙂
Tak fordi du bager med.
God bagelyst,
Cathrine
[…] direkte link til opskrift her […]
[…] noget af det solbærmarmelade, der var tilbage. Vi har fået cheesecake med solbærmarmelade og solbærsnegle. Det sidste glas brugte jeg til at bage et pull apart […]
[…] Søde solbærsnegle med solbærremonce og cheesefrosting. Min absolut yndlings solbær-opskrift. Mmh – de smager så godt! […]