Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel

0

Hvis jeg nu kun måtte vælge én julesmåkage (altså én slags, selvfølgelig…), så ville det nok blive vaniljekranse. De emmer så meget af jul og glade minder. Min mormor bager dem hvert år, og jeg har altid elsket dem. Min mormors opskrift på helt klassiske vaniljekranse er allerede her på bloggen – og de er altså gode! Men det betyder jo ikke, at der ikke er plads til flere opskrifter på vaniljekranse. Jeg kan virkelig godt lide mandelmel i kager og småkager – det giver en dejlig sødme og sprødhed. For at give vaniljekransene endnu mere smag, så forsøgte jeg at riste mandlerne inden, at jeg lavede dem til mandelmel – og det var en god ide! Det gav så meget smag til vaniljekransene. En ny julefavorit.

Det skal du bruge:

  • 50 g mandler
  • 125 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g koldt smør
  • 1 vaniljestang – kornene heraf
  • ½ æg (ca. 30 g)

Sådan bager du sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist mandlerne i ovnen i 15-20 minutter til de er godt gyldne i midten. Lad afkøle og blend dem til fin mandelmel.

Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Pres kornene sammen med en spsk. sukker for at dele vaniljekornen fra hinanden. Kom vaniljesukker, mandelmel, hvedemel og sukker i en skål og rør det sammen. Skær den kolde smør i små firkanter og smuldre den sammen med de tørre ingredienser. Samle dejen med det halve æg – rør endelig ikke for meget i dejen, da den kun lige skal samles.

Lad vaniljekransedejen stå på køl i en times tid. Kør dejen igennem en gammeldags kødhakker med den lille stjerne som tyl. Form dejen til kranse – så store som du ønsker dem. Bag vaniljekransene på 180 grader varmluft i 5-8 minutter til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018