Squashkage med hvid chokolade cheese frosting

2

Den mest svampede og smagfulde squashkage! Kagen er så svampet, at hvis du giver den et tryk, så popper den tilbage uden problemer – som en svamp. Efteråret giver mig lyst til krydrede kager med masser af smag, og det kan den her squashage. Svampet, krydret og med en helt fantastisk frosting. Den hvide chokolade og flødeosten er en perfekt kombination af sødme og syrlighed, der tilsammen giver den bedste, cremede frosting, der kun gør en krydret squashkage endnu bedre. Den bedste og nemmeste squashkage med den bedste flødeostfrosting – hvis du spørger mig.

1 stor kage med nok til 10-12 personer
Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 50 g brun farin
  • 250 g rørsukker
  • 4 æg
  • 3 dl rapsolie
  • 1 squash (ca. 400 g), groft revet
  • 1 springform på 26-28 cm i diameter

Hvid chokolade cheese frosting (flødeostfrosting):

  • 60 g hvid chokolade, jeg bruger Callebauts hvide chokoladeknapper
  • 150 g flødeost neutral
  • 50 g blødt smør
  • 30 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang

Sådan bager du en nem og svampet squashkage med cheese frosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør det sammen. Kom æggene i og pisk med en håndmikser til blandingen bliver homogen. Kom rapsolie og revet squash i og pisk igen til dejen er homogen. Kom et stykke bagepapir i springformen og hæld kagedejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 45-60 minutter. Squashkagen er bagt færdig, når der ikke sidder kagedej på gaflen, hvis du stikker midt i kagen. Lad kagen afkøle ude af springformen og kom først cheesefrosting på, når kagen er helt afkølet.

Cheesefrosting: Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive for varm. Lad chokoladen køle af, mens de andre ingredienser blandes. Kom alle de resterende ingredienser i en skål og pisk dem homogene og luftige. Kom den hvide chokolade i og pisk til frostingen er samlet. Smør frostingen på squashkagen, når den er helt afkølet.

Noter: Jeg skærer toppen af kagen, inden at jeg kommer frosting på, da kagen hæver meget i midten. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes, at det ser pænere ud. Toppen af kagen kan evt. fryses ned og bruges til at lave romkugler med senere. Jeg sprøjtede frostingen på med en tyl – den kan dog også sagtens bare smøres på.

Tip: Squashkagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Jeg bagte den en lørdag, og da jeg spiste det sidste stykke om onsdagen, smagte kagen stadig så godt som friskbagt.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Agathe.
      Jeg kommer kagen i en lufttæt beholder og i køleskabet.
      Hvis du venter med at komme frostingen på, så kan kagen også opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur 🙂

      Bag den endelig – den er så god!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018