Den mest svampede og smagfulde squashkage! Kagen er så svampet, at hvis du giver den et tryk, så popper den tilbage uden problemer - som en svamp. Efteråret giver mig lyst til krydrede kager med masser af smag, og det kan den her squashage. Svampet, krydret og med en helt fantastisk frosting. Den hvide chokolade og flødeosten er en perfekt kombination af sødme og syrlighed, der tilsammen giver den bedste, cremede frosting, der kun gør en krydret squashkage endnu bedre. Den bedste og nemmeste squashkage med den bedste flødeostfrosting - hvis du spørger mig.
1 stor kage med nok til 10-12 personer
Det skal du bruge:
- 300 g hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. natron
- 50 g brun farin
- 250 g rørsukker
- 4 æg
- 3 dl rapsolie
- 1 squash (ca. 400 g), groft revet
- 1 springform på 26-28 cm i diameter
Hvid chokolade cheese frosting (flødeostfrosting):
- 60 g hvid chokolade, jeg bruger Callebauts hvide chokoladeknapper (reklamelink)
- 150 g flødeost neutral
- 50 g blødt smør
- 30 g flormelis
- ½ tsk. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
Sådan bager du en nem og svampet squashkage med cheese frosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør det sammen. Kom æggene i og pisk med en håndmikser til blandingen bliver homogen. Kom rapsolie og revet squash i og pisk igen til dejen er homogen. Kom et stykke bagepapir i springformen og hæld kagedejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 45-60 minutter. Squashkagen er bagt færdig, når der ikke sidder kagedej på gaflen, hvis du stikker midt i kagen. Lad kagen afkøle ude af springformen og kom først cheesefrosting på, når kagen er helt afkølet.
Cheesefrosting: Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive for varm. Lad chokoladen køle af, mens de andre ingredienser blandes. Kom alle de resterende ingredienser i en skål og pisk dem homogene og luftige. Kom den hvide chokolade i og pisk til frostingen er samlet. Smør frostingen på squashkagen, når den er helt afkølet.
Noter: Jeg skærer toppen af kagen, inden at jeg kommer frosting på, da kagen hæver meget i midten. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes, at det ser pænere ud. Toppen af kagen kan evt. fryses ned og bruges til at lave romkugler med senere. Jeg sprøjtede frostingen på med en tyl - den kan dog også sagtens bare smøres på.
Tip: Squashkagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Jeg bagte den en lørdag, og da jeg spiste det sidste stykke om onsdagen, smagte kagen stadig så godt som friskbagt.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Hej
Vil gerne bage Squashkagen i bradepande størrelse 26x36 cm. i stedet for springform.
Hvor meget skal jeg gange med?
Hej Kirsten
Jeg ville bage 1,5 portion.
God bagelyst,
Cathrine
Super lækker kage. Jeg havde kun en springform med diameter på omkring 22-24 cm, men den blev super god alligevel. Da kagen var ret høj, valgte jeg at skære den og lave det til en lagkage. Derfor lavede jeg også dobbelt portion af cheesefrostingen. Og så brugte jeg også lyserøde chokoladeknapper, da jeg ikke lige havde noget hvid chokolade. Har bagt denne kage 2 gange i den her uge, da den simpelthen er så god.
Hej Katrine
Det er jeg glad for at høre 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej C,
Vi har et spagetti squash, som jo praktisktalt vel er et græskar. Kunne man måske ikke bruge det i stedet for squash? Eller er det helt hen i vejret?😊
Hej Louise
Det tænker jeg godt, du kan 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Jeg er vild med dine opskrifter og glæder mig til at besøge dit nye bageri i Silkeborg.
Lige et spørgsmål til squashkagen: Presser du bare det revne squash let eller meget?
Mvh
Else Larsen
Hej Else
Tusind tak!
Jeg presser ikke væde ud af squashen.
God bagelyst,
Cathrine
Tak for dejlig kageopskrift 🙂 Men hvorfor natron og ikke bagepulver? Bagte den med natron i dag og synes, at smagen trænger ret kraftig igennem… på den ikke så gode måde 😉
Jeg elsker nødder og rosiner i min squashkage - kan jeg uden problemer tilsætte det til din opskrift?
Hej Ida
Ja, det kan du 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej C, hvis jeg kommer denne i øvrigt fantastiske kage i muffinsforme i stedet for, hvor mange minutter vil du så mene jeg skal give dem?
Hilsen Camilla.
Hej Camilla
Det kan jeg desværre ikke sige. Det afhænger af dine muffinsforme størrelse - og jeg har desværre ikke testet det. Men jeg ville nok starte med 15 minutter, og så tjekke til dem løbende undervejs 🙂
Hvor er det dejligt, at du er glad for opskriften.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine, super fint og tak for svar (o:
Hej Cathrine
Kan man bruge laktosefri flødeost til cheeese frosting ?
Mvh
Bente
Hej Bente
Ja, det vil jeg bestemt mene, at du kan. Jeg har aldrig arbejdet med den laktosefrie variant, men den bør ligne den klassiske i smag og konistens.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Anni
Dejligt med friske squash.
Ja, du kan sagtens fryse squashkagen ned 🙂
God bagelyst!
Cathrine
Hej Cathrine ? vil prøve din kage da jeg har fået foræret 3 store squash . Vil lige høre om du tænker den ville være god at fryse ned og tage op på dagen , hvor den så bliver pyntet med cremen før servering . Mvh Anni
Hej Cathrine.
Hvordan opbevares kagen bedst? 🙂
Hej Agathe.
Jeg kommer kagen i en lufttæt beholder og i køleskabet.
Hvis du venter med at komme frostingen på, så kan kagen også opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur 🙂
Bag den endelig - den er så god!