Surdejsknækbrød med frø og kerner

Når jeg fodrer min surdej, så den kan blive klar til at bage med, så smider jeg lidt surdej ud hver gang. Hvis jeg brugte det hele, så ville jeg ende ud med kæmpe portion surdej, og derfor bruger man kun en smule af ens surdej hver gang, at den skal fodres. Da jeg virkelig forsøger at mindske vores madspild så meget som muligt, så bruger jeg det surdej, der er i overskud til at bage sprøde surdejsknækbrød med. Hver gang jeg fodrer min surdej, så gemmer jeg det overskydende surdej i en bøtte i fryseren. Når der er ved at være ca. 4-5 dl, så er der nok til at bage knækbrød. De hjemmebagte knækbrød med surdej og kerner smager så godt og er supersunde. De bedste hjemmebagte knækbrød. Du kan læse her, hvordan du laver din egen surdej, og se her hvordan du fodrer din surdej og gør den klar til bagning.

Det skal du bruge:

 • 400 g surdej
 • 5 g salt
 • 2-3 spsk. frø og kerner til at drysse med

Sådan bager du sprøde og nemme surdejsknækbrød:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader. Rør surdejen sammen med salt og fordel det ud i et helt tyndt lag på bagepapiret. Prik i dejen mange steder med en gaffel, så du undgår, at knækbrødet hæver op. Drys med frø og kerner og bag dine surdejsknækbrød i ca. 30 minutter til det er helt sprødt. Hvis knækbrødet mærkes blødt skal du bage det længere. Det skal være helt sprødt før, at det er færdigt. Afkøl det hjemmelavet knækbrødet på en rist, knæk det i mindre stykker og opbevar det i en lufttæt beholder.

knaekbroed_surdej_8knaekbroed_surdej_1

4 comments on “Surdejsknækbrød med frø og kerner”

 1. Hej Cathrine.
  Så fik jeg (også) afprøvet dit surdejsknækbrød. Hold nu fast det er lækkert - og helt utroligt sprødt😃 Genialt at man nu kan få brugt sine mange surdejsrester til noget fornuftigt (og spiseligt)😉. Jeg er fan!

  1. Ja, det er nemlig så rart, at det ikke bare skal smides ud 🙂 Jeg bager også surdejsbrødet ofte, og jeg synes, at det smager fantastisk hver gang.

   Dejligt, at du også kan få glæde af opskriften. Tak for din kommentar!

   God dag,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine.
  Jeg har prøvet dit surdejsknækbrød. Jeg synes det er meget surt.
  Er dit også det?

  Venlig hilsen
  Helle

  1. Hej Helle

   Syrligheden i dine knækbrød afhænger af, hvor sur din surdej er. Jeg gemmer kun det overskudssurdej, som jeg har fra nyelige fodringer. Hvis min surdej har stået længere end et døgn, så smider jeg overskudssurdejen ud. Ellers bliver det lidt for surt.

   Giver det mening? 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p