Hjemmelavet burger er altid en succes! Jeg er kan lide dem alle sammen. Den klassiske cheeseburger, den bedste ribbenstegsburger og vegetarburgeren med gode vegetarbøffer og lækkert fyld. Vegetarburgere er ligeså vellidte herhjemme, som en almindelig burger med en hakkebøf. Der er to vegetarbøffer, der bliver lavet igen og igen herhjemme. Den ene er kikærtebøffen med masser af grøntsager og den anden er den her vegetarbøf lavet på quinoa og bønner. Jeg har svært ved at vælge hvilken én, jeg bedste kan lide. Begge vegetarbøffer passer så godt i en blød spelt-burgerbolle, som jeg gerne har fryseren fyldt op med. Vegetarbøfferne laver jeg også gerne dobbelt portion af og kommer i fryseren - så er der nemlig lynhurtig, sund og nem aftenmad på travle dage.
Den her vegetarburger består af en grov, men superblød og luftig, spelt-burgerbolle, fetacreme, spidskål, quinoa-bønne-bøf, rødløg og avokado. En fuldstændig fantastisk burger, der med glæde bliver spist af hele familien.
6-8 stk.
Det skal du bruge:
Quinoa-bønne vegetarbøffer:
- 120 g quinoa (ca. 300 g kogt quinoa)
- 150 g kogte bønner (jeg bruger de her pinto-bønner, som jeg udbløder og koger inden, at jeg kommer dem i fryseren)
- 40 g rasp
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. chilipulver (kan udelades)
- 50 g revet cheddarost
- Salt og peber
- Olivenolie og smør til at stege i
Fetacreme:
- 250 g feta
- 2 spsk. mælk eller vand
- 1 fed hvidløg
- Friskkværnet peber
Sådan laver du vegetarbøffer med quinoa og bønner + fetacreme:
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Mos bønnerne i en skål. Kom kogt quinoa, rasp, æg, hvidløg, chili og salt ved bønerne og rør det sammen. Tilsæt revet cheddarost og rør rundt. Form til bøffer og steg i olivenolie og smør på en pande til de er gyldne og sprøde.
Rørt fetacreme: Kom feta, mælk, hvidløg og friskkværnet peber i en blender og blend til en cremet og homogen fetacreme.
Indlægget indeholder affiliatelink.
Kan man bruge andre bønner? Min lokale meny havde ikke pintobønner, så jeg har købt kidneybønner på dåse. Glæder mig til at prøve din opskrift.
Hej Heidi.
Ja, du kan sagtens bruge kidneybønner på dåse 🙂 Det vil smage dejligt!
Jeg håber, at burgeren bliver et hit.