Grove burgerboller med speltmel

4

Hjemmebagte burgerboller er så nemme at lave, og så får de din burger til at smage så meget bedre. Burgerboller skal være bløde og luftige, og så må de gerne smage en smule sødt og lidt af smør, så de klæder det sure, sprøde og umamirige indhold. Lige netop sådan er de her hjemmebagte, bløde burgerboller. Burgerbollerne er bagt på speltmel, fordi at jeg synes, at det giver burgerbollerne meget mere smag samtidig med, at de mætter mere. Hvis du foretrækker en hel lys og luftig burgerbolle, så finder du en opskrift på det lige her.

Burgerbollerne kan bruges til den helt klassiske burger med en hakkebøf, men den passer også perfekt til en ribbenstegsburger med langtidsstegt ribbensteg eller som burgerbolle til en vegetarburger med den bedste kikærtebøf.

10 store burgerboller
Det skal du bruge:

  • 400 g lunken vand
  • 25 g gær
  • 400 g sigtet speltmel
  • 50 g groft speltmel
  • 50-75 g fin ølandshvedemel eller hvedemel
  • 25 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 10 g salt
  • 1 æg til at pensle med

Sådan bager du bløde og luftige burgerboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen til den er samlet. Det tager omkring 5 minutter. Kom nu det bløde smør ved og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålen i røremaskinen eller bordet. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Form hver dejstykke til en bolle ved at folde siderne ind over hinanden hele vejen rundt. Du kan se i videoen her, hvordan du former og spænder en burgerbolle op. Stil spelt-burgerbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med foldningerne nedad. Lad burgerbollerne hæve tildækket i 15 minutter. Tryk bollerne flade med håndfladen til den ønskede størrelse. Lad bollerne efterhæve yderlig i 45 minutter. Pisk et æg sammen og pensle bollerne. Bag burgerbollerne på 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Hej Cathrine. Mener du gram, når du skriver gram ud fra vand? Jeg ville normalt måle i ml., men bliver usikker nu.

    Mvh. Maria

  2. Sissel

    Hej Cathrine.
    Dejlig blog som jeg ofte benytter mig af 🙂
    Jeg syntes at dejen er meget klistret og nærmest “flydende” efter æltning, trods det at jeg har afmålt meget nøjagtigt.
    Skal den være det?

    1. Hej Sissel.

      Mange tak! Dejligt, at du har lyst til at følge med.
      Dejen skal være fugtig, men hvis du synes, at den er så våd, at den ikke kommer til at kunne formes, så kom lidt mere mel i 🙂

      God weekend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018