Hjemmelavet pizzabund med surdej

16

De sidste par måneder har vi haft en ret så god aftale herhjemme. Alle lørdage, hvor vi ikke havde andre planer, så stod menuen på hjemmelavet pizza. Med sådan en aftale i hus, så var jeg forpligtet til at finde frem til en opskrift, der kunne give os en rigtig god hjemmelavet pizzabund. Jeg har forsøgt, lavet rettelser, prøvet igen, justeret lidt mere og gjort endnu et forsøg – og nu er det lykkedes! Jeg har ramt spot-on på den bedste hjemmelavede pizza, jeg har smagt. Kriterierne var mange. Dejen skulle være nem at lave, nem at arbejde med, give en tynd og sprød bund, men samtidig gerne en god brødkant, og så skulle dejen smage godt, så den blev en del af smagsoplevelsen, og ikke bare en fyld-holder. Koldhævning og surdejen sørger for netop det. Jeg skubber lige janteloven til side, og siger, at det lykkedes! Jeg har fundet frem til en opskrift, der giver den bedste surdejspizza. Har du ikke en surdej, så bliv bare hængende. Jeg har testet opskriften med gær også, og det giver også en fantastisk pizzabund. Enoug said – scroll bare videre til opskriften på den bedste, hjemmebagte pizza.

4 pizzaer – nok til 3-4 personer
Det skal du bruge:

 • 330 g koldt vand
 • 450 g hvedemel (jeg bruger en økologisk med et proteinindhold på 11 g/100 g)
 • 3 spsk. surdej (kan udskiftes med 3 g økologisk gær)
 • 10 g salt

Sådan laver du en sprød, hjemmelavet pizzabund:
Rør alle ingredienserne sammen og ælt dejen på røremaskine. Ælt den i 5 minutter på lav hastighed, og derefter på højeste hastighed til dejen samler sig, bliver glat og slipper skålens kanter. Kom dejen over i en ren beholder. Fold dejen ind over sig selv hele vejen rundt. Du kan se hvordan du skal folde pizzadejen i videoen nedenfor. Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet i 30 minutter hvorefter du folder dejen endnu en gang. Lad herefter dejen stå på køkkenbordet i yderlig 1-2 timer, så surdejen får lov til at komme i gang. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2: 1 time før servering af pizzaen tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme med et bagestål eller bageplade i. Vend dejen ud på et meget meldrysset bord. Del dejen i fire og fold hvert hjørne ind mod midten og vend dejen rundt, så den bliver rund – du kan se hvordan du former dejen i videoen nedenfor. Lad dejen hvile i 30 minutter tildækket på køkkenbordet. Gør fyldet til pizzaen klar i mens. Form nu pizzaen ved at løfte den op på hænderne og drej den rundt. Du kan se hvordan jeg former pizzadejen i videoen nedenfor. Det eneste, du skal huske er, at lukke hænderne, så dine fingre ikke prikker hul i dejen. Vend pizzabunden ned på et stykke bagepapir, kom dit favorit fyld på og bag pizzaerne på ovnens højeste temperatur til den er luftig og gylden.

Note: Jeg bager mine pizzaer (og alt andet brød) på et Bagestål. Det giver en supersprød og velsmagende bund. Fordelen ved bagestålet fremfor min bagesten er, at den holder meget bedre på varmen. Derfor bliver den fjerde pizza lige så sprød og god som den første. Du kan købe dit eget bagestål lige her. Jeg garanterer, at du bliver glad for det.

Tip: Mit yndlings fyld til min surdejspizza er: tomatsovs, auberginer (der lige er stegt kort på panden i lidt olivenolie og salt), løg, serranoskinke og mozzarella. Efter bagning topper jeg pizzaen med rucola og denne her chilisovs. Hjemmelavet, sød chilisovs smager fantastisk på pizza!

Indlægget indeholder affiliatelink.

Pizza_surdejsbund_1 Pizza_surdejsbund_8Pizza_surdejsbund_6.png_1Pizza_surdejsbund_10

loading
Big Buck Bunny
00:00
--
/
--
youtube play
vimeo play

Cathrine Brandt Pizzadej

 • Video: Sådan ælter du din pizzadej
 • Video: Sådan deler og folder du din pizzadej
 • Video: Sådan former du din pizzadej

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Marlene Ann Thiemke

  Hej det er en utrolig spændende side du har har startet din surdej op ,men jeg kan desværre ikke se dine video kan du hjælpe mig med det glæder mig til at prøve Alle dine opskrifter hilsen marlene

 2. Hej Marlene.
  Tak for din kommentar – dejligt, at du har fået lavet din egen surdej 🙂

  Jeg kan desværre ikke gøre så meget mht videoerne. De fungerer fint på både min computer og Iphone.

  Kan du slet ikke se nogle af dem?

  Cathrine

 3. Marlene Ann Thiemke

  Hej Nej desværre ikke , så må jeg folde dem på min ejen måde😁
  Ja jeg skal i dag prøve min surdej og har startet op på en med kun rugmel til rugbrød , har prøvet nogle af dine fantastisk opskrifter Og familien er ville med dem 👍👌

  1. Hej Hannah.

   Tak! Dejligt, at du har glæde af bloggen 🙂

   Jeg bager pizzaerne i 8-10 minutter (tror jeg) – jeg har faktisk aldrig taget tid på det. Jeg holder bare øje med dem. Smeltet og let karameliseret ost og en sprød, gylden kant 🙂

 4. Anne

  Hej cathrine,

  Først og fremmest tusind tak fordi du deler alle dine fantastiske opskrifter med os! Jeg undrer mig over den meget beskedne mængde gær i opskriften og hvordan dælan du får afvejet sådan en lille mængde? Er det bare en ært stor kugle gær man skal bruge?

  Mvh Anne

  1. Hej Anne.
   Tusind tak for din kommentar! Jeg er så glad for, at du kan bruge opskrifterne.

   Ja, det svarer cirka til 1-2 ærter. Jeg vejer det bare på min digitale køkkenvægt – den kan godt 🙂

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK