One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater

0

One Pot Pasta er en fantastiske ide på travle dage, hvor logistikken skal gå op, og aftensmaden også samtidig skal serveres i nogenlunde tid, så mindste-pigen kan nå at blive puttet inden, at hun bliver alt for træt. Jeg er sikker på, at I er mange, der kender til de travle eftermiddage. Og lige netop derfor deler jeg endnu en opskrift på One Pot Pasta. Fordi det bare en den nemmeste aftensmad, der stadig smager helt fantastisk og er lavet på gode og næringsrige råvarer for både børn og voksne. I har taget så pænt i mod de to andre One Pot Pasta-opskrifter, der allerede ligger på bloggen. Den vegetariske One Pot Pasta med tomater, feta og basilikum og One Pot Pastaen med broccoli, oksekødspølser og squash. To opskrifter som stadig er yderst populære her på bloggen, men også hjemme i mit eget køkken.

Denne her One Pot Pasta er fyldt med kylling, champignon og soltørrede tomater. Kyllingefonden giver masser af umami og smag, og fløden sikrer en cremet og skøn pasta. Gryden blev spist op, og One Pot Pastaen var et hit hos både forældre og Ellinor på 1,5 år. Det tog små 28 minutter at lave aftensmad (ja, jeg tog tid) fra jeg fandt råvarerne frem fra køleskabet til, at der var serveret – så kan man næsten ikke forlange mere af en lækker, sund og nem aftensmad til travle dage.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 200 g kyllingebryst
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g soltørrede tomater i olie
  • 100 g champignon
  • 1 spsk. hvedemel eller majsmel
  • ½ liter kyllingefond
  • 1,5 dl fløde
  • 2 dl mælk (tilsæt mere mælk eller vand om nødvendigt)
  • Salt og peber
  • 250 g pasta (jeg brugte fuldskornsspaghetti)
  • 200 g spinat (du kan bruge frisk eller frossen – optøes inden det kommes i)

Sådan laver du en nem One-pot Pasta med kylling:
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Skær champignon og soltørrede tomater i skiver. Hak hvidløg fint.

Svits kyllingen i smør i en gryde til det er let gyldent. Kom olivenolie ved og svits hvidløg i det kort. Kom champignon og soltørrede tomater i og lad det stege i et par minutter. Vend hvedemelet i og fordel det. Kom kyllingefond, fløde, mælk, salt og peber ved og rør rundt. Kom pasta i gryden og lad det simre til pastaen næsten er kogt færdig. Tilsæt spinaten og lad det simre til pastaen er færdig. Server med det samme.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK