Overnight Oats – 5 forskellige variationer

18

Kører du nogle gange lidt træt i din sædvanlige morgenmad? Jeg forsøger at være god til at variere min morgenmad, men helt ærligt, så spiser jeg som oftest yoghurt med hjemmelavet granola og frugt. Det smager godt, er nemt og hurtigt at lave og det holder mig mæt og tilpas længe. Men jeg elsker også, når min morgenmad består af andre ting. I weekenden spiser vi gerne hjemmebagte boller. Når jeg har møder eller en travl uge, så sørger jeg gerne for at have forberedt noget morgenmad, jeg kan tage med mig. Overnight Oats er den perfekte to-go morgenmad. Grøden kan nemt røres sammen om aftenen, og så er den klar til at blive spist eller taget med om morgenen. Overnight Oats eller køleskabsgrød er en morgenmadsfavorit herhjemme hos både Ellinor, min kæreste og jeg. Jeg har samlet fem forskellige variationer af den kolde grød til jer, som alle smager fantastisk. Smagskombinationerne er lavet ud fra fem ting, som jeg virkelig godt kan lide: cheesecake, peanutbutter, gulerodskage, bounty og bananasplit. Gør dig selv den tjeneste at smage alle fem slags – de er alle ret uimodståelige.

Opskriften tager udgangspunkt i en basisopskrift, der passer til et 160 ml Weck-glas, og så tilføjes de forskellige smagsgivere. Jeg er så glad for mine Weck-glas – de bliver brugt til så mange ting herhjemme. Marmelader, morgenmad, desserter osv. Glassene er smarte, da de har et låg, der holder tæt, og derfor kan morgenmaden eller desserten sagtens tages med på farten. Jeg spiser 1-2 stk. til morgenmad. Køleskabsgrøden kan holde sig 2-3 dage på køl.

Basis opskrift:

 • 20 g havregryn
 • ½ tsk. chiafrø
 • 35 g naturel yoghurt (skyr, ymer, tykmælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges)
 • 30 g mælk
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 1 knivspids salt
Variant Ingredienser
Cheesecake med hindbær 20 g hindbær
1 tsk. honning
½ tsk. citronskal
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Banan-Choko ½ banan
1-2 tsk. kakaonibs (jeg bruger de her kakaonibs)
Gulerodskage 10 g hakkede mandler eller nødder
¼ tsk. kanel
1 lille gulerod, skrællet og revet
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Bounty 1 tsk. kakaopulver
2 tsk. kokosflager
Peanutbutter-Choko 1 tsk. peanutbutter
1 tsk. kakaopulver (jeg elsker Valrhona kakaopulver, 100 % kakao og ingen tilsat sukker – den giver den bedste smag)


Sådan laver du sund og mættende overnight oats:
Rør alle ingredienserne sammen. Kom grøden i en skål, dæk den til og kom den i køleskabet natten over eller minimum 3-4 timer.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

overnightoats_tekstovernight_oats_4overnightoats_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Maja.

   Jeg har ikke udregnet kalorieindholdet på overnight oats.
   Du kan relativt nemt lave en udregning ud fra næringsdeklarationen på de enkelte produkter 🙂

   Mvh. Cathrie

  1. Hej Rikke.

   Jeg beklager det sene svar. Jeg har lagt et direkte link ind i opskriften til den hjemmeside, hvor jeg køber mine Weck glas. De er virkelig uundværlige i mit køkken. Jeg bruger dem til marmelader, pestoer, surdej, morgenmad og desserter. Så nemt og smart.

 1. Tina

  Det ser lækkert ud og skal helt klart prøves! Kan du lave en ca beregning hvad g svarer til i dl ift mælk 🙂

  1. Hej Tina.

   Ja, det vil jeg gerne prøve at gøre næste gang, at jeg laver det 🙂

   Ellers laver jeg det også på “slump”. 2-3 spsk. yoghurt, 2-3 spsk. mælk og 2-3 spsk. havregryn og 1 tsk. chiafrø. Det fungerer også helt perfekt.

  1. Jeg har ikke forsøgt, men jeg tænker umiddelbart, at det vil smage ret kedeligt. Surmælksproduktet giver både smag og konsistens til grøden 🙂

   Hvis du forsøger med vand, så lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

 2. Anne

  Hej Cathrine:)
  Kan man undlade Chia frø og i så fald skal væskemængden så justeres?:)
  Og kan den laves uden mælkeprodukter hvis man gerne vil prøve den til en lille en på 8 mdr ?:)

  1. Hej Anne,

   ja, du kan godt lave den uden chiafrø, men så skal du nedjustere væskemængden en smule. Prøv med 10-15 g mælk istedet for 30 g.

   Hvis du udelader mælkeprodukterne, så vil jeg anbefale, at du bruger noget andet, der smager af noget og giver lidt konsistens. Hvis du laver grøden på vand, så tror jeg, at den bliver ret kedelig i smagen 🙂 Måske mandelmælk kunne være en mulighed?

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK