Rugbrødsboller med midte af chokoladesmør

2

I køleskabet stod en lille rest af min hjemmelavet chokoladesmør. En toplækker kvalitets nutella, kan den også kaldes. Resten skulle bruges, og jeg valgte af bage sunde rugbrødsboller med en syndig nutellamidte. Jeg har allerede bagt dem endnu engang, så det må være et tegn på, at de virkelig smagte godt. Rugbrødet er nemt at bage. Hvis du ingen surdej har, så kan du bruge gær i stedet. Mangler du nutella, så kan du komme et stykke chokolade i midten. De her rugbrødsstykker er helt perfekte i madpakken, som et hurtigt mellemmåltid eller til en hyggelig morgenmad, hvor bollerne kan blive smurt med smør. Rugbrødsbollerne er fulde af kostfibre, og derfor mætter de godt. Du bestemmer selv, hvor meget nutella, du kommer i midten, og hvis du har lyst, så kan de også sagtens bages uden. Hvis du foretrækker rigtig chokolade frem for chokoladesmør, så prøv at bage de her rughapsere – de smager også fantastisk! Bag en god portion og kom dem, du ikke får spist i løbet af de første par dage, i fryseren. Så er der altid en lækker og sund rugbrødsbolle til børnenes eftermiddagsmadpakke.

15 stk.
Det skal du bruge:

  • 500g vand
  • 50g surdej (kan udskiftes med 10g økologisk gær)
  • 100g speltmel eller groft ølandshvedemel
  • 200g rugmel
  • 1 tsk. maltmel (kan udelades – giver dog en god smag og mørk farve)
  • 150g knækkede rugkerner
  • 50g hørfrø
  • 15 tsk. chokoladesmør eller nutella
  • 15g salt
  • Mandler og græskarkerner til drys (kan udelades)


Sådan bager du rugbrødsboller med midte af  chokoladesmør:

Bland alle ingredienserne, på nær chokoladesmør, sammen og ælt det godt i en skål. Rugbrødsdejen er meget våd, da rugkerner og hørfrø suger meget væske til sig under hævning. Stil dejen til hævning i køleskabet til dagen efter.

Dag 2: tænd ovnen på 180grader. Blend mandler og græskarkerner til grove stykker i en minihakker eller med en kniv. Lav rugbrødsboller med to spiseskeer. Dyb dem i mandler eller græskarkerner, inden i de kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i bollerne og kom en tsk. chokolademsmør i midten. Kom en klat rugbrødsdej oven på og luk rugbrødsbollen af. Drys med mandler eller græskarkerner. Bag de gode rugbrødsboller i ca. 20-25 minutter.

Rugbrod_nutella-1

Rugbrod_nutella-2

Rugbrod_nutella-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK