Sund crumble – lækker morgenmad eller dessert

0

Jeg nyder at bruge min søndag morgen til at lave en god og sund morgenmad, der er lidt anderledes end det, jeg spiser i hverdagen. Som tidligere nævnt elsker jeg min morgenmad. Det er et vigtigt måltid for mig og min krop, og min dag går ikke rigtigt i gang, før jeg har nydt mit måltid. I hverdagene er min morgenmad ofte min favorit chiagrød, sunde pandekager eller den glutenfrie boghvedegrød.

I weekenden havde jeg lyst til en lidt anden morgenmad. Jeg er helt vild med crumblekager, og derfor havde jeg lyst til at prøve at lave en sund morgenmads crumble. Efteråret byder på en masse dejlige frugter, der passer perfekt til denne sunde crumble. Jeg brugte blommer, men både æbler og pærer kunne også være rigtig lækkert. Den lækre crumble indeholder kun sunde og nærende ingredienser, så der er hverken tilsat sukker eller smør. Det er en nem crumble at lave, og så passer den helt perfekt til en hyggelig brunch, eller lav en stor portion i weekenden og nyd en sund morgenmad et par dage frem. Den kan sagtens holde sig et par dage på køl. Crumblen kan også laves som en glutenfri morgenmad ved at bruge glutenfrie havregryn. Derudover kan du bruge de frø og kerner, du har.

Det skal du bruge:

  • 5 store blommer
  • 5 dadler
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 150g havregryn (glutenfrie hvis du er allergisk)
  • 25g mandelmel
  • 50g hele mandler
  • 25g græskarkerner
  • 25g hørfrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 dadler
  • 1 banan
  • 50g kokosolie
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt

 

Sådan laver du en sund crumble:
Tænd ovnen på 180grader. Smør et ildfastfad med kokosolie. Skær blommer og 5 dadler i mindre stykker. Vend det sammen med ¼ tsk. vaniljepulver og kom det i fadet. Bland havregryn, mandelmel, grofthakket mandler, frø og kerner sammen med vaniljepulver og salt i en skål. Blend 2 dadler, banan og kokosolie sammen til en homogen masse. Bland mosen sammen med de tørre ingredienser og rør det sammen til en smuldret dej. Kom den sunde smuldredej oven på blommerne. Bag crumblen i ca. 30 minutter til den er gylden på toppen.

Sund_crumble-1

Sund_crumble-2

Sund_crumble-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK