Sunde pandekager med blå birkes og citron

10

Jeg foretrækker at spise bananer, når de stadig er en lillebitte smule grønne. Så når frugtskålen byder på en banan, der ikke er nået at blive spist i ordentlig tid, så bager jeg meget gerne disse lækre pandekager med den. Banan pandekager er lækre og svampede i konsistensen. For at give lidt modspil til pandekagernes konsistens og smag har jeg tilsat blå birkes og friskpresset citronsaft. To ingredienser, der får de sunde bananpandekager til at smage så godt! Hvis du gerne vil have, at dine sunde pandekager skal være glutenfrie, så kan rugmelet sagtens udskiftes med fx quinoamel, boghvedemel eller amarantmel. Nyd de nemme pandekager til morgenmad eller som et mellemmåltid med lidt friske bær, frugt og skyr.

1-2 personer
Det skal du bruge:

  • 1 banan
  • 2 æg
  • 8-10 mandler
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. rugmel
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 knivspids ren vaniljepulver
  • Smør til at stege i

 

Sådan laver du sunde pandekager:
Blend banan, æg, mandler, bagepulver og rugmel sammen til en homogen dej. Rør birkes, citronsaft og vaniljepulver i. Smelt smør på panden og steg pandekagerne til de er gyldne. Server gerne med frisk frugt og skyr.

Sunde_pandekager-1

Sunde_pandekager-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Ann

    Virkelig lækre. Vi var positivt overrasket over en diskret smag af citron og birkes! Skiftede 1 spsk mel med 1 spsk proteinpulver med vanille, da jeg var løbet tør for vanille. Hvordan det så ellers er muligt 😉
    Ungerne glæder sig til madpakken!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK