Boller vendt i frø og kerner

Jeg kiggede bloggens arkiver igennem den anden dag, og der opdagede jeg, at der faktisk ikke er super mange opskrifter på boller, når man jeg tænker på, hvor tit jeg faktisk bager lige netop dem. Derfor huskede jeg at skrive opskriften ned på de boller, som jeg bagte og spiste i fredags, da min kæreste og jeg hyggede med god morgenmad. Vi havde nemlig været kærester i fem år, og derfor tog vi os ekstra god tid til at spise morgenmad sammen. Det var rart og bollerne var heldigvis et hit.

Jeg har længe gerne ville bage nogle boller, der var vendt i frø og kerner. Jeg kan godt lide den ekstra smag og bid, som de giver. Bollerne bliver knasende og lækre. De forskellige kerner og frø bidrager med masser af kostfibre og sunde fedtsyrer. Derudover havde jeg kommet maltmel i bollerne, da jeg stadig er super begejstret for den smag og farve, som maltmelet giver. Jeg har tidligere bagt andre boller og brød med maltmel, og det smager virkelig godt.

Det skal du bruge:

Sådan bager du bollerne:
Dag 1: Kom vand, gær og surdej i en skål. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig. Lav gerne en glutenprøve på dejen for at sikre, at den er æltet nok. Smør en skål med en smule olivenolie og kom dejen i skålen. Stil den til hævning i køleskabet tildækket i ca. 20-24 timer.

Dag 2: Kom et bagestål eller bagesten i ovnen og tænd den på 250 grader. Når ovnen og bagestenen er helt varm så blandes de forskellige kerner og frø sammen i en dyb tallerken. Jeg brugte sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, blå birkes og chiafrø. Jeg var desværre løbet tør for hørfrø, ellers havde jeg også brugt dem. Men brug de frø og kerner, du har på lager. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 boller og vend hver bolle i frø- og kerneblandingen. Kom dem på et stykke bagepapir. Kom bagepapiret med bollerne i ovnen og bag dem i ca. 12-15 minutter.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Boller-(1)

Boller-(4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments on “Boller vendt i frø og kerner”

 1. Hej Cathrine
  Også denne opskrift er rigtig dejlig. Jeg nøjes med surdej - ikke gær, og jeg blander ristede hampefrø i min kerneblanding - det både smager og knaser godt!
  Mit spørgsmål er: hvorfor skal dejen vendes ud på et melet bord, og ikke et rent bord, som ved andre af dine opskrifter?

  Venlig hilsen Hanne Laursen

  1. Hej Hanne

   Det skyldes vidst bare, at opskriften er af ældre dato, og dengang gjorde jeg sådan for at sikre, at dejen ikke klistrede fast. Jeg er sidenhen blevet ejer af den bedste dejspatel, der gør arbejdet med dejen væsentligt nemmere - og jeg bruger derfor ikke mel længere 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine, jeg har fulgt med på IG i lang tid og jeg elsker dit univers - jeg har besluttet mig for at jeg i år skal nørde brød lidt mere - og jeg finder både din IG og Blog meget smuk - så tak for det 🙂

 3. Vil du beskrive hvordan surdejen er når du bruger den og hvordan du fodrer den inden. Er det dumt at give den fodring aftenen inden og så igen den dag den skal bruges?

  1. Hej Louise

   Nej, det kan du sagtens. Jeg fodrer min surdej 1:1:1 i timerne inden bagning. Når den er på sit peak, så kommer jeg den i dejen.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT